Autor Tema: rashladna tecnost do automatskog sauha  (Pročitano 2281 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • vw builds cars-others just try to do it
rashladna tecnost do automatskog sauha
« poslato: Maj 01, 2009, 09:27:25 posle podne »
Poznato nam je svima da se do leptira automatskog sauha dovodi rashladna tecnost ili antifriz jer se taj sauh sam povlaci kako se tecnost ugreje--obicno se ta tecnost dovodi sa reducir creva koje ide iz bloka motora prema malom hladnjaku bar kad je u pitanju golf mk2,medjutim ono sto sam skoro video na dva golfa je da se ta tecnost dovodi sa USISNE GRANE!!!!!!!!!!! blink blink blink blink  niti sam se zbunio niti pogresno napisao,ali me zanima odkud antifriz u usisnoj grani?kad sam pogledao i kod mene isto ima na usisnoj grani crevo koje je skroz skraceno i zapuseno debelim srafom----nesto bas i ne bi da ga diram ali me bas zanima     odkud bre antifriz u usisnoj grani?????????????
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Odg: rashladna tecnost do automatskog sauha
« Odgovor #1 poslato: Maj 02, 2009, 01:38:26 pre podne »
Saug se ne povlaci kako se tecnost greje nego se povlaci kako se bimetal u njemu greje a vruca tecnost mu sluzi da zadrzi leptir u otvorenom polozaju. Kad se bimetal ugreje dovoljno da skroz otvori leptir prekida se dovod struje. Voda prolazi kroz kanal na usisnoj grani i time potpomaze grejanje smese na niskim temperaturama. I na kraju, trebalo bi da imas i grejac u usisnoj grani koji takodje greju smesu. Taj grejac je veoma jak. Tako je bar kod mene na autu. Drugar mi je proveravao i bimetal i taj grejac u usisnoj grani i rekao mi da su oba ispravna. Ovaj u usisnoj ima otpor od 1 oma a vrednost za bimetal sam zaboravio. Karburator mi je Solex Pierburg 1B3.

Van mreže banderash

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Maj 03, 2009, 10:27:32 pre podne »
Saug se ne povlaci kako se tecnost greje nego se povlaci kako se bimetal u njemu greje a vruca tecnost mu sluzi da zadrzi leptir u otvorenom polozaju. Kad se bimetal ugreje dovoljno da skroz otvori leptir prekida se dovod struje. Voda prolazi kroz kanal na usisnoj grani i time potpomaze grejanje smese na niskim temperaturama. I na kraju, trebalo bi da imas i grejac u usisnoj grani koji takodje greju smesu. Taj grejac je veoma jak. Tako je bar kod mene na autu. Drugar mi je proveravao i bimetal i taj grejac u usisnoj grani i rekao mi da su oba ispravna. Ovaj u usisnoj ima otpor od 1 oma a vrednost za bimetal sam zaboravio. Karburator mi je Solex Pierburg 1B3.
Upravo to me je zanimalo,znam da ima grejac u usisnoj grani koji greje smesu,ali mi dosad nije bilo ni na kraj pameti da kroz usisnu granu prolazi rashladna tecnost,pa zato i pitam sve ovo.Znam kako funkcionise automatski sauh samo sto je moje objasnjenje bilo dosta sturo  boodala .nego sam to primetio za rashladnu tecnost i video da to ima i kod mene,samo sto je zatvoren protok.Sad me to kopka zasto pa cu se malo pozabaviti time--sve mi radi manje vise ok ali sta cu kad volim da cackam  :rolleyes: :rolleyes:
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže banderash

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 07, 2009, 07:01:51 pre podne »
posto sam probao sta i kako ide da kazem---na usisnoj grani sam imao zatvoreno jedno crevo koje sam da kazem osposobio i odakle sam prema autokatskom sauhu sad doveo toplu vodu!!Za sada sve sljaka skroz ok i nikako mi nije jasno zasto je to neko uopste pre mene i premestao i dovodio toplu vodu sa drugog mesta,pozz za sve pogotovo za Ivana
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Maj 07, 2009, 11:16:02 pre podne »
Hvala za pozdraVW. mahac
Mozda je pre tu bio neki drugi karburator pa je zamenjen tim sto ti je sad, a posle zaboravili da vrate crevo kako treba. Jel ti pravio pritisak u crevima pre nego sto si to prepravio?

Van mreže banderash

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Maj 10, 2009, 01:51:10 pre podne »
pa sad kad me to pitas jeste ranije ali sam to resio odavno a inace cisto sumnjam da je bio drugi karburator mislim drugi model karburatora,jedino ako su nesto budzili---ma bitno da je vraceno kako treba
DRIVE IT WITH PRIDE