Autor Tema: Menjac od Golf 2 1.3b na Golf 1 1.1b  (Pročitano 3877 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže golfw12

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Menjac od Golf 2 1.3b na Golf 1 1.1b
« poslato: April 17, 2009, 12:24:49 pre podne »
Pozdrav drustvo, imam jedan problem sa menjacem kod Golfa 1 1.1 benzinca sa 4 brzine, kada je hladan menjac tj. gusce ulje, uglavnom je tako kada vozim po gradu radi kao sat, znaci kao kroz puter ide menjanje brzina ne moze bolje, ali kada idem na otvoreno, pogotovo leti posle jedno sat voznje kada se ulje ugreje i postane redje, onda pocne da me zeza, ne dolazi do krcanja prilikom menjanja, ali vise nije taj menjac, znaci prilikom menjanja uvek osetim neki otpor, kao neki zub da preskace, ali napominjem ni tada nema krcanja, ali me bas nervira. Tako mi se desilo sa 2 menjaca identicno se ponasaju. Pre mesec dana sam menjao set kvacila i kad je menjac isao dole stavio sam drugi, ali nisam nista dobio bolje. Kada sam se raspitao kod majstora, kazu da dok je ulje gusce, ono smanjuje luft u zupcanicima, sinhronima, ali kada se ugreje i postane redje, onda taj luft dolazi do veceg izrazaja.
Hteo sam da pitam, da li je neko probao tj. uspresno ubacio menjac sa 5 brzina od Golfa 2 1.3 benzinca, na Golfa 1 1.1, znaci kolike su prepravke, da li pasu poluosovine, jednostavno da li moguce i kako uraditi. Posto ne vredi vise da trazim od Golfa 1 menjac, jer svaki ima preko 20 god. i naravno da se za to vreme pohabao.
Pozdrav!

Van mreže limeni

• VW Početnik
Odg: Menjac od Golf 2 1.3b na Golf 1 1.1b
« Odgovor #1 poslato: April 17, 2009, 12:35:38 pre podne »
pa proveri da li se zvini i srafovi poklapaju,mada ja mislim da bi moglo.
kod mene na mk1 1.3 je menjac od mk2 sa 4 brzine i extra se uklopi.
ali i auto i ja trazimo V brzinu.
ne brze od zivota!!!

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: April 20, 2009, 11:04:38 posle podne »
Nemora da znaci da je do menjaca, moguce da se gume na drzacima motora i menjaca ugreju pa se menjac "izmice" i drugacije ulazi u brzinu. Takodje proveri sve polugice menjaca dali imaju lufta u jabucicama i dali su podmazane, kao i samu jabucicu ispod rucice menjaca u kabini. Ako se uveris da je sve to u dobrom stanju onda tek trazi novi menjac coilleo2tj

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #3 poslato: April 21, 2009, 06:38:44 pre podne »
Takodje vidi i plasticnu cauru vodjice sipke biraca
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: April 21, 2009, 02:08:23 posle podne »
mozes da stavis menjac sa 5 brzina bez problema i sve ti pase bitno je samo da je za benzinca i da je u tvojoj kategoriji tj da nije GTI ili VR6, ja sam stavio od dvojke nzm da li je od dizela ili benz ali sve pase samo sto moras naci nosac menjaca koji se kaci ispod akumulatora a oni su stavljani na Mk1 GTI i GTD ;)
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže golfw12

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: April 24, 2009, 10:25:21 posle podne »
Kosta, pimbe
Sve te caure su u dobrom stanju, malo mozda ima vise lufta ona plasticna na samom menjacu, kroz koju prolazi poluga u sam menjac, ali da je do nje ili drugih caura, mislim da bi zezalo i kad je hladan, ali on radi savrseno hladan, tacan, bez lufta u hebli ... Sto se tice nosaca gumenih oni su Ok, promenio sam kad sam stavljao drugi menjac.

mujo_g1
Znaci ti si stavio i sve se poklapa, znaci duzina poluosovina, raspored rupa na homozglobu do menjaca, raspored rupa za kacenje menjaca, spojnicka osovina, da li pasu korpa, lamela i druk lezaj i od MK1, ili mora da ide od MK2, posto mi je set nov, duzina poluga koje idu od rucice menjaca i jos jedna stvar, za taj nosac nije problem, verovatno bi ga nasao sa menjacem, posto je sada noc, da ne silazim po mraku da gledam, da li ima vec mesto gde se kaci taj nosac ispod akumulatora ili ga treba ubaciti na sasiju.
Znam da si rekao da si stavio, ali bi hteo da potvrdim jos jednom, da svi navedeni delovi pasu bez problema.  biggrin
Inace ne bi od GTI stavljao, nego bas od 1.3 benzinca. Posto si ga ubacio, kako ti se cini, da li jednako vuce, zbog verovatno drugog odnosa zupcanika, znam da 1.1 ne moze bog zna kako da vuce  biggrin, ne treba na bolje, samo da ne gubi nesto drasticno i kako ti se ponasa u 5 brzini, mora da je mnogo tisi.
Hvala vam na savetima i odgovorima, mislim da kad mi jos ovo potvrdi mujo_g1, da cu 99% ubaciti od MK2 menjac.
Pozdrav!
« Poslednja izmena: April 24, 2009, 10:34:51 posle podne od strane golfw12 »