Autor Tema: Golf 4 Vuce-ne vuce,cudan zvuk  (Pročitano 4697 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dionis89

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Golf 4 Vuce-ne vuce,cudan zvuk
« poslato: Avgust 06, 2012, 03:18:17 posle podne »
Pozdrav drugari,imam jedan problem u pitanju je golf 4 TDI ,99",66kw,370.000km,auto u vecini slucajeva uopste ne vuce,jedva ide,kao da je nesto zapuseno,s tim sto ponekad kad predje preko 2200 2300 obrtaja kao da se nesto otpusi i i tek onda pocne da vuce malo bolje,turbina mi zuji-pisti jako i u leru i u voznji,i kad stisnem malo jaci gas,tu negde kod izduvne grane cuje se kao neki vazduh koji izlazi pod pritiskom,sisti...,bio sam kod nekoliko majstora,jedan mi kaze da je crkla turbina,drugi da je interkuler otisao,treci da je protokomer crkao,a cetvrti da je u pitanju samo zapuseni katalizator i da ga skroz izbacim i da ce onda auto da radi normalno. Molio bih vas za neki savet,da li je imao neko slicnih problema?ne znam vise sta da radim i kog majstora da slusam..... boodala   

pozdrav

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
Odg: Golf 4 Vuce-ne vuce,cudan zvuk
« Odgovor #1 poslato: Avgust 06, 2012, 03:41:13 posle podne »
pogledaj crijevo koje ide sa turba, vjerovatno je puklo, ili interkuler, njega ces naci kad skines zastitnu plastiku iznad desnog prednjeg tocka.

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #2 poslato: Avgust 06, 2012, 06:24:53 posle podne »
vidi ovu temu mozda ti pomogne
a najlakse ces ustanoviti jeli protokomer tako sto ces iskljuciti srek iz postojeceg protokomera i videti kako ide bez  njega ,ako je isto kao kad je ustekan onda je  pop1

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=40895.0
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #3 poslato: Avgust 06, 2012, 07:18:22 posle podne »
Ja mislim da je naj pre katalizator u pitanju, kao i prljavstina u izduvnom sistemu koja se nakupila vremenom.  mahac
Boban-Rus

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Avgust 06, 2012, 08:28:31 posle podne »
ako šišti onda je verovatno neko crevo prslo, a na toj km u svakom slucaju treba ocistiti usis, turbinu i interkuler, taman i da se vidi u kakvom je stanju turbina

Van mreže Dionis89

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Avgust 08, 2012, 05:37:35 posle podne »
Majstor kaze da su sva creva ok  blabla Nista,onda cu prvo da vidim dal je do katalizatora mozda je zapusen pa ako nije onda cu turbinu i interkuler... boodala,majstor mi rece da ga izbacim skroz i da stavim obicnu cev,sta vi mislite o tome?  ;)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #6 poslato: Avgust 09, 2012, 12:26:14 pre podne »
Pa ja nisam za izbacanje ako ne mora... ako cujesh da shishti onda je garantovano neko crevo... od onih debelih... pa dobija falsh vazduh... a to sve mozes sam lako da proverish. Otvori haubu i lociraj debelo crno crevo koje ide od interkulera ka usisu. ono ti je sa leve strane one plastike na motoru, prolazi pored bosh pumpe... nek ti neko u leru malo isturira auto, ali ne preko 2500 i vidi da li se to crevo naduvava na oko, trebalo bi, da li ocvrsne kad se turira auto... to morash da primetish iako si laik. tako ces da vidish dal ima falsh vazduh, dalje da sam na svom mestu proverio bih sva ona tanka vakuum crevca, da neko nije naprslo... Shto se turbine tice tu dobar majstor moze da proveri da li osovina ima lufta i koliko, iskustvo ce da mu kaze dal je za remont ili nije. mada na toj kilometrazi ako nije skorije ciscena trebalo bi da se sredi, e sad da li remont ili samo ciscenje to ce majstor da ti kaze... trece, turbo pishti i jace se cuje ako je na autu izbijen katalizator, i ako je pred riknjavanje...
Dakle eliminishi creva prvo, pa posle kreni redom, ciscenje turbine, erg, usisa, provera onih silnih ventila i to je to. Ja bih katalizator zadnji skidao, mislim moje licno misljenje, jedino ako je bash odsvirao svoje... Mnogi su skidanjem katalizatora mislisli da ce reshiti problem, i kao prividno se zavaravali dok nisu proverili turbo i sve zezalice oko njega. i ono gledaj kod koga vozish, auto na servis... pa nije 1.9tdi motor iz svojke onaj 1.6d koji po majstorskim pricama"prodishe kad mu skinesh kat, i ide ko nevreme"...

edit, protokometar se lako ispita dijagnostikom, naravno ko zna, a ko ne zna mozes da iskljucis konektor sa njega pa da probash kako ti auto ide... ako ima osetnog poboljshanja onda on zeza... ali kazem dijagnostika ocitava protokometar i probleme sa njim i naravno tu ne mislim na greshke samo vec na proveru svih mernih blokova protokometra... licno sam gledao kad su ga meni proveravali...
« Poslednja izmena: Avgust 09, 2012, 12:28:58 pre podne od strane Shomi »
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
« Odgovor #7 poslato: Avgust 09, 2012, 02:42:40 pre podne »
+1 ja msm da je Shomi objasnio sve potencionalne probleme