ja sam uvezao auto na invalida... ovako da ti kazem odmah da ti se to ne isplati uopste... a zasto? opet zato sto je ovo SRBIJA,zemlja kauboja i lopova...
ovako: prvi uslov je da imas taj papir od dede na kome pise da je 100% invalid,ali da je ta procena napravljena iz prvog puta(ne ono prvi pregled bio 30%,a drugi jos 70%,nego iz prve 100%),sa tim papirom odlazis i trazis dozvolu za uvoz automobila koju cekas duze od 6 meseci... e sad,ako si vec dobio dozvolu,dovozis automobil za koji se naglasava da se uvozi na invalida i ne placas samo carinu,ali placas porez,po placanju poreza predajes molbu za refundaciju poreza,ja sam za tu refundaciju cekao vise od 8 meseci,a za porez sam dao 550 evra,a vratili su mi 300 evra,ostalo ti je porez na taj porez sto si platio vec... a druga strana te medalje je sto kao prvo nov auto ne smes da otudjis 5 godina,a polovan ne smes da otudjis 3 godine i trebaju ti sva moguca ovlascenja od dede da bi mogao da ga vozis,pritom moras da pises molbu da bi mogao da izadjes iz zemlje sa njim... zato ti je moj predlog da platis ti regularno carinu i porez,ali da ga samo registrujes na njegovo ime da bi mogao da koristis popust na registraciju vozila,a nemas nikakve zabrane o otudjenju itd... srecno...