Autor Tema: Jetta 2 Problem ler gas (gasi se)  (Pročitano 9862 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CharlesPiews
Odg: Jetta 2 Problem ler gas (gasi se)
« Odgovor #20 poslato: Avgust 21, 2011, 11:59:54 pre podne »
nema to veze sa prljavstinom,kazem samo regulator dobar i sve jereseno,a ja nikad nisam pomislio  da menjam moj 2ee,posebno ne za karburator od 1,3,em auto neuporedivo slabije ide ,em vise trosi,jer 2ee je sampion sto se tice potrosnje,ko dizel je  biggrin,jedno ta boljka  vakum ga zeza ali postoji i resenje iskljucivannje tg vakuuma,jedino zimi neces imati sauk i moraces malo duze da zgrevas auto,posle je sve ok,provereno kod moga drugara na jetu tako radi,ali ja opet to ne volim,volim da sljaka sve fabrikana
Slazem se sa tobom da je 2EE nezamenljiv ali kada puknes 70 eura za taj regulator i novi komp pa vozis 2-3 meseca a ono Jovo nanovo. Ja sam iz tog razloga promenio taj karburator i stavio od golfa II 1.3 sa saugom na vodu. Potrosnja je ostala ista, bar na plinu, za benzin neznam jer povremeno sipam i provozam, ali jedini problem je sto je max brzina sa tim karbom 15 km/h.
Pre par dana sam malo procistio karb 2EE u nadi da ce proraditi ali nista.

Juce sam isao do auto pjace u Gnjilanu i naisao sam na 3 karbutarora jedan 2EE i dva 2E3 covek kaze da su ispravni ali cena 50 eura, ali pitanje je koliko su ispravni. Takodje sam svratio na jednom vw otpadu i video golfa II 90 godiste pre mesec dana doteran iz Nemacke kao nov. Kada sam podigo haubu isti motor kao i moj sa karburatorom 2EE, ali bukvalno nov, sve se sija na njemu, nema ni jednu mrlju od ulja, glava se sija kao da je nova. Gazda je na moru pa nisu mogli da mi kazu koja je cena, danas se vraca pa cu ja sutra da svratim i pitam za cenu.
« Poslednja izmena: Avgust 21, 2011, 12:05:22 posle podne od strane acakololec »

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
« Odgovor #21 poslato: Avgust 21, 2011, 12:55:52 posle podne »
Mali off, kolika vam je potrošnja kad vozite na plin? Otprilike.

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #22 poslato: Avgust 21, 2011, 11:50:26 posle podne »
Meni otprilike lokal 10-12,otvoreno 8.5-9l  plina.
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže acakololec

• Full Member
« Odgovor #23 poslato: Avgust 22, 2011, 03:41:18 posle podne »
Potrosnja kod mene je 8-10 l.
Sad sam biokod ovog na otpadu za ceo motor trazi 250 eura a samo za karburator (karburator, komp, instalacija, sva creva i davaci) 100eura. Mnogo je to para za karburator koji nijedan majstor u nasoj zemlji nezna da servisira. Jeste dobar ali...

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Avgust 23, 2011, 10:23:42 pre podne »
Citat
Potrosnja je ostala ista, bar na plinu, za benzin neznam jer povremeno sipam i provozam, ali jedini problem je sto je max brzina sa tim karbom 15 km/h.

Acakololec, izvini, ali nisam razumeo ovo oko maksimalne brzine, jel to znaci manja za 15km/h ili si zaboravio da napises nulu.
Pa moja Dzeta sa ovim 2EE maksimalno ide oko 160 ili bar toliko pokazuje. Ako si mislio na 150km/h pa to i nije neka razlika.
Interesuje me jos, ako bih stavio taj 2E3 karburator, da li je auto i tromiji i sta treba da preradjujem u autu, ako uopste treba nesto da se preradjuje. Pretpostavljam da uredjaj za plin treba da preradjujem.  wacko

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
« Odgovor #25 poslato: Avgust 23, 2011, 10:26:50 pre podne »
I da, da li je tesko naci taj karburator i koja mu je cena?

Van mreže acakololec

• Full Member
« Odgovor #26 poslato: Avgust 23, 2011, 03:03:05 posle podne »
Citat
Potrosnja je ostala ista, bar na plinu, za benzin neznam jer povremeno sipam i provozam, ali jedini problem je sto je max brzina sa tim karbom 15 km/h.

Acakololec, izvini, ali nisam razumeo ovo oko maksimalne brzine, jel to znaci manja za 15km/h ili si zaboravio da napises nulu.
Pa moja Dzeta sa ovim 2EE maksimalno ide oko 160 ili bar toliko pokazuje. Ako si mislio na 150km/h pa to i nije neka razlika.
Interesuje me jos, ako bih stavio taj 2E3 karburator, da li je auto i tromiji i sta treba da preradjujem u autu, ako uopste treba nesto da se preradjuje. Pretpostavljam da uredjaj za plin treba da preradjujem.  wacko
Greska u kucanju :) Maksimalna brzina sa karburatorom 2E3, bar u mom slucaju je 150km/h, dok sa karburatorom 2EE je isla i preko 180km/h.
Zamenom karburatora auto je postao startniji, bolje je primao gas. Netreba nista da prepravljas, pase sraf na sraf sve, samo sto se karburator okrene za 180 stepeni, plus moras da dodas dva creva za vodu (jer kod 2E3 ima bimetal koji regulise saug), i jos jedna bitna stvar je sto guma na usisnoj grani (spoljni deo ne onaj na koji naleze karburator) sa leve strane mora da se malo istanji jer zakacinje jedna opruga karburatora.
Cena tih karburatora je oko 50-60 eura ovamo kod mene, stim sto moras odmah da montiras i ako radi platis i vozi, i naravno nema garancije.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #27 poslato: Avgust 23, 2011, 08:01:35 posle podne »
ide druga usisna grana za 2e2,razlikuje se od od one na koju ide 2ee
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže acakololec

• Full Member
« Odgovor #28 poslato: Avgust 23, 2011, 09:28:26 posle podne »
ide druga usisna grana za 2e2,razlikuje se od od one na koju ide 2ee
Ovde pricamo o 2E3 karburatoru.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #29 poslato: Avgust 23, 2011, 09:35:44 posle podne »
izvinjavam se na grsci,pogresno sam procitao biggrin
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Avgust 28, 2011, 05:29:06 posle podne »
Samo da vam javim, kvar, tačnije kvarovi su dijagnostifikovani i otklonjeni.  biggrin U pitanju je bila razvodna ruka koja je bila polomljena  bonk i jedna dizna koja je bila zapušena tako da je auto bio u dubokom ofsajdu ali sad opet radi na benzin kao doksa. Sad još treba da odem kod plinadžije da mi ušteluje plin i napred!  driving  Celokupna opravka sa sve rukama me je stajala 1000,00 dinara. lollol Hvala vam svima na savetima.