Autor Tema: Problem - safe mode  (Pročitano 6779 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bakari

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4 TDI
Problem - safe mode
« poslato: Jun 16, 2021, 04:52:53 posle podne »
Pozdrav ekipo, vozim golfa 4 2000g 1.9TDI 116ks i imam sledeci problem: kad izadjem na otvoren put i krenem da ubrzavam, dodjem 5tom do 100km/h recimo, prebacim u 6tu i na nekih 120km/h mi upali safe mode i auto ne vuce nikako i nece preko 140km/h dok ga ne ugasim i upalim opet, ali kada 5tom drzim na 110km/h nekih 10 sekundi i onda prebacim u 6tu, tad vuce kao lud i ne upali safe mode nikada. Zanima me u cemu moze biti problem? Da li je sigurno problem turbina ili moze biti nesto drugo, mozda neki jeftiniji kvar, neki senzor ili nesto drugo...

Hvala unapred.

Van mreže Dooox91

• VW Početnik
  • Auto: Passat B6
Odg: Problem - safe mode
« Odgovor #1 poslato: Jun 17, 2021, 08:32:51 pre podne »
Ako auto ne dimi, nema trzanja u voznji, povlaci normalno do 3000 mislim da je do nekog senzora ili zaprljana turbina, treba ocistit turbo, kalibrisati i ocistiti eger i njega proveriti.

Van mreže Bakari

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jun 17, 2021, 03:34:15 posle podne »
Ne baca ni trunke dima ma koliko god da mu stiskam gas a i ne trosi ulje, na 10.000km radim mali servis i od servisa do servisa potrosi toliko da se skoro i ne primeti na onom 'stapu' za merenje ulja, uvek ostane vise od polovine izmedju min i max zato mi je i cudno da pali safe mode. I nema nikakvog trzanja u voznji. Mislio sam da je do turbine ali mi nije jasno kako ne prebaci u safe mode kad ga vozim tako kako sam u prvom postu naveo.

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
« Odgovor #3 poslato: Jun 17, 2021, 10:19:49 posle podne »
takodje delim misljenje oko zaprljane turbine

masa ljudi vozi kratke relacije i sve pod malim gasom ...a to je smrt za turbo -mislim da se zapusi zaprlja itd ...od garezi

zato kad ga opteretis baca u safe mode

Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže Dooox91

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jun 18, 2021, 08:52:27 pre podne »
Drugar je imao takav problem na svom doduse 2.0tdi 170ks, kad je ocistio turbo, map senzor, preventivno egr nije vise imao takvih problema, a isto ga je bacao u safe cim ga optereti.. Jel si vozio auto na dijagnostiku?

Van mreže Bakari

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jun 18, 2021, 03:19:25 posle podne »
Ja ga ne vozim bas po gradu, svaki dan predjem preko 50km i od toga je barem 40km otvoren put bez guzvi i zastoja.
A sto se tice dijagnostike tu je izbacilo da postoji greska nesto oko turbine ali ne pise sta je, samo je prijavio gresku u turbu.

Van mreže Dooox91

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Jun 18, 2021, 04:49:27 posle podne »
Ocisti ona krilca u turbu, probaj da ih razmrdas, a ako nece, tj vidis da ne idu glatko, reparacija istog i to je to, posle se kalibrise i ne bi trebalo da zeza vise, a ovo ciscenje senzora i egra kad vec skidas turbo ti je moj savet

Van mreže Bakari

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jun 18, 2021, 05:14:48 posle podne »
Hvala svima probacu da nosim turbo na remont pa cemo da vidimo sta ce biti kada ga otvore.

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.6d, Golf 4 TDI
« Odgovor #8 poslato: Jun 22, 2021, 11:56:58 pre podne »
Ja sam tu varijabilu turbine očistio "na licu mesta", tj. na autu bez skidanja turbine, tako što sam otkačio cev auspuha sa nje i kroz ona peraja na izlaznom delu turba ušpricavao unutra tečnost za skidanje gareži sa kotolova ASTRATHERM, pošto sam je pre toga sipao u jedan veliki špric sa tankim plstičnim crevcetom od infuzije.
Dok sam to radio, istovremeno sam pomerao onu polugu za varijabilu dok nije počela lagano da se kreće iz krajnjg gornjeg u krajnji donji položaj i obrnuto.
Naravno, iz turbine je izašla gomila crnog mulja i još "svega i svačega", a na kraju sam to lepo izduvao kompresorom (ali ne pod velikim pritiskom, samo 1-2 bara), vratio cev auspuha, upalio auto, a kada se zagrejao malo sam ga isturirao da iz auspuha i katalizatora izbaci dodatno đubre, a posle toga sam prešao bar 15000 km i do danas se više nije nijedom zaglavila ta varijabila, niti je išao u safe mod.
Ovo ti je mnogo brže i jeftinije rešenje, pa vredi probati!
Samo da napomenem da sam posle video da tih tečnosti za skidanje gareži ima i u obliku spreja, sa cevčicom na vrhu, kao što je ovaj:

« Poslednja izmena: Jun 22, 2021, 12:16:30 posle podne od strane TheViljuska »