Pozdrav svima!
Vozim Polo iz 2001god 1.4,16v,55kw.Kupio sam ga pre 4 godine i uradio tada veliki servis kompletan i do sada sam redovno radio male servise. Interesuje me u kom vremenskom intervalu treba opet da radim veliki servis zbog zupcastog kaisa?Jer citajuci po internetu savetuje se na nekih predjenih 50.000km mada neki tvrde da moze i od 60-90.000km u zavisnosti od starosti automobila, njegovog stanja i dr.Ja za ovih 4 godine nisam presao puno,samo nekih 20.000km,ali sam negde nacuo-ali ne od majstora- da na nekim autima treba raditi veliki servis bez obzira na predjenu kilometrazu(koja bi u ovom slucaju trebala biti na recimo predjenih 50.000km),vec je navodno treba svakako raditi na vremenskom intervalu posle 4 godine jer se kao taj zupcasti kais koji je gumiran i od nekog kaucuka,moze vremenom istegliti,pa sam u nedoumici po pitanju vel.servisa.Ako neko zna nesto preciznije o tome,bio bih zahvalan na odgovoru.Znaci da li je bitna samo predjena kilometraza ili je bitno i vreme izmedju dva velika sevisa.Hvala