Golf 4 tdi 85kw automatik..verujem da je vecina zapamtila

Problem je sledeci, veceras u voznji je normalno ubrzavao i kad je dosao do 120km/h zakucao, gas ide do patosa, auto ne reaguje, nece preko 120 da ide, primi kick down vrati u nizu, digne obrtaje na 3500 ali preko 120 ne mrda. Onda spustim na 60, potopim gas do patosa ne reaguje, tj tek posle nekih 5 sekundi krene da ubrzava. Da napomenem da sam danas preko dana vozio, i potpuno je normalno ubrzavao nisam primetio nikakve probleme. Procitao sam ovu temu, i jos dosta o slicnim problemima, i uglavnom se sve svodi na protokomer, egr ventil, vakum crevo, neko crevo od vazduha, goriva itd..i skontao sam da je nesto od toga i kod mene i da cu sutra oterati kod majsotra da proveri sve to.
Medjutim malopre mi pade na pamet sledece: imao sam problem sa senzorom za spoljasnju temperaturu, naprskao sam wdom, problem je bio resen, ali je ponovo poceo da brljavi, pa je recimo masio temperturu u 2 stepena, pokazivao 2 nize nego sto jeste otprilike, mada sam to proveravao na osnovu temperature koju mi je pokazivala aplikacija na telefonu, pa mozda i nije merodavno. Medjutim sad sam se setio da je veceras pokazivao dosta nize, recimo napolju je bilo oko 7,8 stepeni, a na bordu mi je pokazivao 1 stepen, sa pahuljicom. E sad na osnovu toga mi je ovo palo na pamet, pa da vas pitam, da li mozda to moze da bude problem, da kompjuter registruje kao da je 1 stepen napolju i iz tog razloga ne dozvoljava nagla ubrzanje, odnosno nece da primi gas kad ga potopim, i nece da ide preko 120km/h. Da li postoji ta mogucnost da kompjuter ne da autu da ide vise od 120 zbog toga sto senzor pokazuje da je napolju 1 stepen sa pahuljicom, koja upozorava padavine i klizav kolovoz?