Autor Tema: Golf 2 neravnomeran rad na leru i pod saukom  (Pročitano 2302 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 1.6 51kw 1984god Benz
Golf 2 neravnomeran rad na leru i pod saukom
« poslato: Mart 16, 2015, 07:31:04 posle podne »
Pozdrav ljudi imam problem sa Golf dvojcicom benzinac 84godiste 51kw 1595kubika. karburator radjen u grockoj pre 3godine tad i zamenjena guma ispod karburatora,auto radio perfektno do  ove zime. sta se desava ,desava se to upalim auto ujutru 7h on digne obrtaje u nebesa pod saukom ja prodjem nekih 3-4km nizbrdo naravno nemoze da postigne temperaturu za tu malu kilometrazu i stanem na semafor nekada je sve ok znaci kao da je super a nekad kad stanem izgleda kao da je vec spustio sauk i radi ekstra necujese autic i to sve fin rad kao da je pod temperaturom radnom ii pustim kvacilo dok cekam semafor i cekam i cekam i pocinje  problem jednostavno motor kao da usporava smanjuje obrtaje pocinje da trtoce zeli da se ugasi pa sam doda malo obrtaje pa opet spusti obrtaje,ja dodam malo gasa koko da se ne ugasi ,pustim gas isto hoce da se ugasi izadjem napolje otvorim haubu mrdni ovo mrdni ono nista motor se muci I ODJEDNOM kao da sam pocinje  da povecava obrtaje ,poveca malo pa malo saceka pa opet poveca malo i onda poveca skroz  kako treba pod saukom da radi.ALI  taj problem se nejavlja samo dok je pod saukom javlja se i  u leru pod radnom temperaturom,skoro sam isao na put,stanem da pitam ljude za mesto a motor op op i oce da se ugasi idem dalje prodjem 3km motor opet  hoce da se ugasi ja izadjem opet otvorim haubu gledaj gledaj neznas di sta da cackas na nista ne reaguje.kad se ugasi i kad ga upalim opet nekad isto zeli da se  gasi nema te lepe obrtaje a nekada radi super. platine menjam redovno,svecice su dobre,kablovi su dobri silikonski,karburator pran pre 3godine,nova guma ispod karburatora,pozamenjivoo sam crevca na karburatoru sa prednje strane,crevca sa zadnje strane nisam diro jer mora da se skida karburator nepristupacno je,ali crevca izgledaju lepo,filter goriva i vazduha menjano,ulje mnjano kao i filter ulja.izduvavo sam kod mehanicara dizne one dve male rupice odozgo i kao nije se desavalo al bilo je toplo a i ja ga nevozim bas nesto,vise sluzi za kucne potrebe. ako neko zna u cemu je problem ,zasto se motoru ovo desava bio bi mu veoma zahvalan na informaciji :o)

Van mreže denigs

• VW Početnik
  • Auto: golf 4 tdi pd 2002
Odg: Golf 2 neravnomeran rad na leru i pod saukom
« Odgovor #1 poslato: Mart 29, 2015, 03:02:59 posle podne »
PROVJERI VAKUM CRIJEVA ILI PONOVNO NA SAŠTELAVANJE KARBURATORA NE STIMA MU OMJER SMJESE ZRAKA I GORIVA I MOZDA PROMJENA SAMIH DIZNI JER KROZ NJIH JE PROSLO GORIVA I GORIVA PA SU SE PROSIRILE I PROLAZI VECA KOLICINA OD DOZVOLJENE
« Poslednja izmena: Mart 29, 2015, 03:04:41 posle podne od strane denigs »

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #2 poslato: Mart 30, 2015, 02:11:53 pre podne »
Cujemo mi odlicno denigs-e, ne moras da vices . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: April 18, 2015, 09:22:10 pre podne »
pozamenjivah vakum crevca sva,i bilo im je vreme,od toplote su se malo kao i rasirila al dobro zamenih al nisam siguran jos,jeste da nije pravio probleme na dyze relacije al cinimise da je jedno jutro posle 1km kad ssam stao na pympu imo manje obrtaje kao bez sauka pa je onda malo pojaco zanijansu.videcemo jos, sad je ovo lepo vreme bilo al kad malo zaladni videcemo dal je resen problem,valjda jeste,usvakom slucaju ljudi hvala vam

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: April 21, 2015, 07:45:36 pre podne »
problem izgleda nije resen zamenom gumenih crevca na karburatoru.jutros da kazemo od 5-7stepeni napolju,standardna voznja 3,4km,semafor,stojanje 15sekundi i pocinje da smanjuje obrtaje,smanjuje i kad je pao malo ispod normalnog rada sam je dodao obrtaje nazad kao sto mu je i bilo.izgleda da ce morati ponovo na pranjeeee.ako neko ima jos neku ideju sta moze biti...pozdrav

Van mreže Ivan Gavrilko

• Jr. Member
  • *
  • Samo polako i pun gas :)
  • Auto: Golf 2
« Odgovor #5 poslato: April 25, 2015, 02:26:21 posle podne »
Pozz druze a gde si radio taj karburator u Grockoj ? jel mozes da mi objasnis gde je taj servis ili sta vec i da mi das broj telefona ? Hvala unapred

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 07, 2015, 07:28:54 posle podne »
Pozdrav druze e malo kasnim jebiga posao me nagazio,a problem stari nije se resio iako sam uocio pocepano crevce vakuma kod razvodne kape.auto se opet u jutarnjim satima isto ponasa radi pali prima gas kida vuce cima al nesto opet nestima,ima velike obrtaje ajd jebesga neka ga al stanes na semafor on opet trt trt trt trt oce se gasi ko da mu neko smanjuje obrtaje na poteciometar i na kraju oce se ugasi i onda kao da probije i vrati na staro normalan rad,da ga *ebem neznam sta mu valja ciniti dosla zima pocele boljke. a karburator radih kod onog na beogradskom putu  u grockoj ivkovic kod njega prao vec 2 puta nije bilo problema,prvi put 2003,drugi put 2008,9 i treci put jer me prejebase pa mi sipase trinje i vodu pa se na klapne nafatalo nesto masno i ja tero tero i vidim nevuce lepo kad otvorismo 2012,3 imali sta da vidimo ko przena jaja oko klapne il plovka bemliga i opra covek lepo sve super kao i svaki put ga ispratih u stopu i upali auto ekstra sve super bilo nekih god dve i poce da zezuckari ovo sranje i ete ebe me u mozak da ga turiram ko manijak na semaforu xaxaxax taj ivkovic neradi vise karburatore jer nevidi covek vise a sada ima u grockoj jos jedanslicnih godina i radnog staza eko servis br tel 063/8018705 ili 011/890404,drugar je radio feliciu na plin pa je imao problem sa benzinom opra mu covek zameni mu polomljeni plovak i pali auto ko mina za njega isto mogu da garantujem jer vido sam kako radi covek (stara garda) ako se ovo nastavi kod mene teracu ga kod njega nece mu biti druge ako neprovalim staje

Van mreže Ivan Gavrilko

• Jr. Member
  • *
  • Samo polako i pun gas :)
  • Auto: Golf 2
« Odgovor #7 poslato: Decembar 08, 2015, 11:59:28 posle podne »
Pa idi oteraj nemoj da mucis muku.. ja sam radio karburator u Resniku isto zna jedan majstor da radii pa za sad mi je ok uradio ima malo zezalica al kaze da ce se srediti too ... tako da idi oteraj ti to sto pree 😃😃

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Decembar 20, 2015, 06:56:25 posle podne »
Hocu ja al ta zackoljica mora da saceka ,prvo lamela korpa i ostalo ovih dana pa onda karburator,al pre karb icice novi kablovi za svaki slucaj pa da vidimo onda dal ce il nece zezati.a bas cudna stvar da iako je jos pod saukom on na semaforu obara obrtaje polako i ponekad dodaje naglo obrtaje,pokusah i sa kocnicom da stisnem kad obori obrtaje reko dal negubi negde taj vakum al jook sve to kratko traje nestignes ni da saslusas,al dobro kad dodje na red docice,usvakom slucaju do sledece godine nece ici na pranje a posle tesko mu ga njemu :D