Autor Tema: golf2 1.6 td velika potrosnja ulja ,potencijalni uzroci  (Pročitano 2377 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kolibarko

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
golf2 1.6 td velika potrosnja ulja ,potencijalni uzroci
« poslato: Februar 16, 2013, 06:48:58 posle podne »
Moram  detaljno  da  opisem   sta    se   desava, elem  auto  se  veoma  malo  vozi   prelazi  mesecno  oko 400 km  max,  najduza  relacija  u   jednom   cugu  15  km,  sve  ostalo  2- 5  km   dnevno  ako  ne  i  manje ,  ujutro   ,sad  zimi , napolji  stoji   grejace  drzim  max  10  sek ,  pali  na  pola  kljuca  ,  kad  je  iole  malo  zagrejan  grejaci   mi  ne  trebaju  pali  ko  benzinac , sto  se tice    snage  to  jest  kako  vuce  ide  ko  nevreme,  turbina      servisirana   nije  prosla  vise od 500 km,prilikom  prvog  paljenja   sacekam 2-3  min  onda  kad  dam  naglo  gas  pojavljuje  se   plavicast  dim    i  oseca  se  miris sagorelog  ulja    ali  nema  ulja  na    auspuhu,  na  leru  dim  se  skoro  i  ne  vidi  ,e  sad  kad  ga  malo    nagazim 120-140 jedno   minut  dva   i  kad  stanem   i  onda  naglo  dam  gas  nema  plavicastog  ili  ti  belog  dima ,  vodu  ne  gubi , na  iberu   nema  dima  niti   na  meracu  ulja  ,ulje  koje    je  u  njemu  je  kastrol 15/ 40    a  potrosio  mi  1 l  na 500 km,sta  moze  da  mu  fali ,  dali  je    glava   gumice  vodjice  ventili  mislim  na  sve te    drangulije  oko  glave  ,  ili   je  problem  sa  karikama,  jos  da napomenem  da   mi  je  motor  suv    znaci  nigde   ne  kaplje  ulje   sto  se toga  tice  sve  je  ok, mozda  je  i  fals  ulje   kupljeno     nisam  siguran  jest   da sam  ga  ja  kupovao  ali  ..... ko  ce  znati  sta  je  u     bocama,istoriju  motora   ne  znam    kupio  sam  ga  i  presaosa njime  tolko  koliko  sam  napisao  ,  jos  da  napomenem  kad  sam  ga  ubacivao   glava  nije  bila   stegnuta  malte  ne  samo  sto  ne    ispadne  ,  prilikom  prvog  verglanja    delovalo  je  kao  da nema  kompresije    ali  je    upalio    i  onda sam  prvalio  da  izmedju  glve  i   bloka  izbacuje     vazduh ili    dim   ,  kad  sam  pritegao  glavu  sve  je  bilo  ok    i  od  tad  ga  vozi    moja  snajka  ,  bez  ikakvih  problema  semm  sto  me    intrigira  ta  potrosnja  ulja,

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: golf2 1.6 td velika potrosnja ulja ,potencijalni uzroci
« Odgovor #1 poslato: Februar 17, 2013, 07:59:12 posle podne »
Izmeri kompresiju na motoru i znaces da li je do karika ili do glave. A i glavu da skines i vizuelno pogledas anzec nije veliki bas rashod i ujedno sredis komplet glavu sa svim neophodnim stvarima. mahac
Boban-Rus

Van mreže paulvandyk68

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 cl
« Odgovor #2 poslato: Februar 17, 2013, 08:07:57 posle podne »
Na 1000 kad potrosi 1l sljaka se generalka ovo tvoje je zrelo

Van mreže kolibarko

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Februar 17, 2013, 10:42:28 posle podne »
provericu  kompresiju,jbg   sve  mi  se cini  da   ce   morati  da  padne  osvezenje  ,  ali  sa  druge  strane auto  se tako  malo  koristi    tako  da   neka  ostane  kako  jeste    bar  izvesno  vreme  dok  ne  prodje  ovaj    mrtav  period,

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
« Odgovor #4 poslato: Februar 17, 2013, 11:01:51 posle podne »
to osvjezavanj je sviranje q*cu, to batali, bez genereralne nema nista, ako nadjes kvalitetne dijelove, ako niko ne moze da ti garantuje za dijelove onda kupi drugi motor

Van mreže kolibarko

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Februar 17, 2013, 11:29:12 posle podne »
znam ja to,  ali  vredi  li   dovoditi  motor  do  savrsenstva  , kad  prelazi  4- 5000  km  godisnje,vozi  ga   snajka ,ono,  deca  u  skolu  kad  je  bas  hladno , prodavnica    i  dva  puta    nedeljno  uplata  pazara  , imamo  mi   drugi  auto  koji  se    kud  i  kamo  vise  koristi  ,  ovaj  je  tu  samo  za ovo  sto  sam  naveo, ali  u  svakom  slucaju  cu  mu  u  narednih  mesec  dana  skinuti  glavu  i  srediti  je  istovremeno  cu  mu   proveriti  stanje  stublina

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Februar 17, 2013, 11:37:06 posle podne »
ako prelazi toliko km godisnje vise ti se isplati da dospes po malo ulja nego da ga radis

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #7 poslato: Februar 18, 2013, 10:29:15 pre podne »
+1. . kazes da ti odlicno pali, idi dobro. . a posto malo km prelazis, dosipaj po potrebe i nista ne cackaj. .vise ti se isplati. .