Autor Tema: Usisna grana MK1 1.3  (Pročitano 1688 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže HaD_BG

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf MK1 1.3
Usisna grana MK1 1.3
« poslato: Septembar 19, 2011, 12:35:33 posle podne »
Da li moze neko da mi kaze chemu sluze ovi otvori na usisnoj grani? Tachnije cela ta skalamerija. Zashto vuche izduvne gasove, gde oni idu, da li je to uopshte potrebno?
Ofarbani su crveno

Van mreže stiv74

• VW Početnik
  • Auto: Golf mk1 1.3 TAS
Odg: Usisna grana MK1 1.3
« Odgovor #1 poslato: Septembar 20, 2011, 08:27:50 posle podne »
Ove dve male rupe koje si obelezio crveno su sa 2 i 3 cilindra izduvi koji se vracaju u usisnu granu da bi je grejali jer nema vodeno grejanje kao kod 1.1 motora,a ta cev na dole vodi u auspuh prema napolje.
Na kraju je mala pletenica koja je iznutra od prohroma rebrasta cev zbog lakseg povezivanja sa auspuhom a i zbog fleksibilnosti kada se cima motor.
Probao sam sve i nista ne pomaze osim takve original pletenice koju sam ja svojevremeno pre neke godine jedva nasao.
Ta skalamerija koliko ja znam postoji samo na G1 1.3 motor i na nijednom drugom.

Van mreže HaD_BG

• VW Početnik
  • Auto: Golf MK1 1.3
« Odgovor #2 poslato: Septembar 21, 2011, 12:59:41 posle podne »
Koliko para te je izashla ta charapa:) kod mene je u katastrofa stanju:/ i hvala za info:)

Van mreže stiv74

• VW Početnik
  • Auto: Golf mk1 1.3 TAS
« Odgovor #3 poslato: Septembar 21, 2011, 08:38:33 posle podne »
20e
kod njih najvise stradaju one dve selne za stezanje,puknu same od sebe pa se pletenica reznize ili se prilikom skidanja sa grane posto se ona retko kada skida pocepa cevka iz nutra jer je veoma tanka a tokom godina se tako zalepi za cevi i jos dodas na to rdju i jbg bezveze trosak.