Autor Tema: Nece da pali---  (Pročitano 1696 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • vw builds cars-others just try to do it
Nece da pali---
« poslato: Jun 05, 2011, 12:44:29 posle podne »
Pre neki dan sednem u auto upalim( na plin ) bez problema i nakon gradske voznje od pola sata krene da me zeza na leru da se gasi.U jednom trenutku se i ugasio i jedva sam ga upalio,ali opet na leru se gasio,pojacam ler gas na plinu i onda sve ok.Posle par sati sednem u auto i upalim i opet posle malo duze voznje(sat vremena) stanem i od tad nece da upali nikako! Pokusavao sam na benzin da prebacim,verglao i pokusavao i na gurku da upalim ali nista....samo vergla i uopste ne moze da sastavi---razvodna kapa i ruka su ok,kablovi i svecice zamenjene skoro,sumnjao sam i na benzinsku pumpu,skidao i stavljao drugu ali N E C E !!!! Da naglasim samo jedno---vec duzi period auto mi kad je hladan pali super i na plin i na benzin,a kad je ugrajan malo teze je palio,na plin i nekako a na benzin sam morao da verglam malo duze ...i razvodnu ruku cesto moram da menjam jer brzo propada---e sad sve to ukazuje na razvodnik paljenja koji sam skidao i na oko mi deluje sve ok,nista polomljeno,nagorelo ili crno? pitanje da li da ipak zamenim razvodnik paljenja ili moze da bude problem u jos necem---znaci vergla ali jednostavno nece da sastavi,zupcasti isto je ok (i to sam proveravao) karburator remontovan i sve ok! jos jedna sitnica....nikako da povuce benzin do karburatora,skidao sam i premostavao onaj ventil sto prekida benzin kad se vozi na plin ali jednostavno ne povlaci do karburatora
 auto je mk2 1.6 benzin/plin
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: Nece da pali---
« Odgovor #1 poslato: Jun 05, 2011, 08:04:47 posle podne »
Pusti ti to sto na "oko" sve izgleda u redu bleh
mas li ti varnicu na svecici ili na kapi?

Van mreže banderash

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Jun 05, 2011, 08:43:54 posle podne »
Pusti ti to sto na "oko" sve izgleda u redu bleh
mas li ti varnicu na svecici ili na kapi?
Nisam mogao to da proverim danas jer nije imao ko da mi pomogne oko toga  angry2 blabla---ma realno kad pogledam mislim da je bas razvodnik u pitanju,danas sam pregledao sve,u skorije vreme je sve i radjeno,menjano i remontovano _ alnaser,kablovi itd itd
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Jun 05, 2011, 08:56:26 posle podne »
Kad razvodnik crkne to se ne vidi golim okom, moras da imas "specijalne" naocare za te stvari  bleh
 Moze tu da bude davac na razvodniku, komutator ili cak neka glupost oko osiguraca.

Van mreže banderash

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Jun 05, 2011, 09:05:57 posle podne »
Kad razvodnik crkne to se ne vidi golim okom, moras da imas "specijalne" naocare za te stvari  bleh
 Moze tu da bude davac na razvodniku, komutator ili cak neka glupost oko osiguraca.
Oko osiguraca nije proverio sam svi su ispravni kao i kontakti,samo ono kuciste osiguraca je ok ---to sam pre 2 meseca pregledao i proveravao taj deo instalacije,a i sad opet za svaki slucaj---pre ce biti kao sto si rekao mozda taj davac na razvodniku ili komutator...sutra cu imati pomoc oko kola pa cu moci da proverim da li baca varnicu na kapi i ili na svecicama---imao sam do skoro i alarm na kolima sa blokadom motora pa sam ga otkacio,i to sma proveravao jer nisam skidao alarm samo poiskljucivao centralnu jedinicu sa releja i osiguraca----nikad mi nije pravilo problem za vec 6 meseci,koliko je iskljucen ali sam i to proverio opet ....
DRIVE IT WITH PRIDE