Autor Tema: el.siber golf mk3  (Pročitano 7743 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dachagti

• fast & low
  • Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • VW-das auto/GTI-its love
el.siber golf mk3
« poslato: Maj 14, 2011, 02:09:02 pre podne »
el.siber na trojci ima dva polozaja,skroz otvoren i nakoso.prvi mi je prestao raditi.drugi radi i nekoci nigde dok prvi krene i nece,kao da ga nesto koci.molim zapomoc-savet sta bi moglo biti ,sta da ogledam da neidem kod majstora ako je neka glupost tipa da ga teba ocistiti i podmazati.p.s.neskripi.da li ga smem rucno otvarati,ima imbus kljuc ispod poklopca kojim se pretpostavljam otvara rucno u slucaju kvara ;)

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: el.siber golf mk3
« Odgovor #1 poslato: Maj 14, 2011, 08:26:10 pre podne »
Mozda je samo zaribao mehanizam, pokusaj da ga podmazes WD-om ili uljem i probaj tim imbusom da ga pomeris ali new preteruj sa silom da nesto ne sjebes... A mozda ti je i pukao neki klizac pa zato nece...

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #2 poslato: Maj 14, 2011, 09:28:21 pre podne »
ako nista ne uradis,ima servis za sibere kod starog merkatora iza metro obuce,a znam i za neki na karaburmi(cesto su se reklamirali preko razglasa na bubanj potoku).ovi kod merkatora su mi trazili oko 70-80e.ja sam ima odrugaciji problem.kipovanje je radilo,a uvlacenje islo samo do pola i tu je nailazio na neku prepreku.

Van mreže JOCA88

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf MK3 1.6 ABU - lpg
« Odgovor #3 poslato: Maj 14, 2011, 11:18:42 pre podne »
I ja imam problem sa siberom, od kako sam kupio auto nije radio lepo. Koliko sam video sa jedne strane mi fali deo klizaca, siber se otvara bez problema ali kad se  spusta mora rucno da se pomera taj klizac koji nije kompletan, nisam smeo da ga uvlacim unutra jer ne znam da li ce izaci posle  blink    E sada, da li neko zna gde se mogu kupiti delovi za siber u Beogradu, nasao sam samo ceo polovni mehanizam za 80 evra...

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Seat Leon 1M 1.9 TDI
« Odgovor #4 poslato: Maj 14, 2011, 12:14:25 posle podne »
I ja sam muku mucio sa siberom...
Jedva sam nasao ispravan mehanizam koji se pokvario 30 minuta po postavljanju, jedan taj klizac je pukao. Sad sam planirao da skinem oba klizaca sa starog mehanizma i da odem kod nekoga da mi napravi ista takva dva ali od nekog metala koji NECE puci, ovo kao da je pravljeno od plastelina!
Dacho skini nebo i mehanizam pa vidi sta ga koci..Moguce da je prljavstina

Van mreže Koki GT

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3 1.8 GT
« Odgovor #5 poslato: Maj 14, 2011, 01:05:45 posle podne »
99% sibera na g3 su pokvareni, pucaju vodjice sto ga vuku i neisplatlivo je kupovati drugi jer i taj ce da vse pokvari, ako moze neki strugar da ti napravi vodjice iz jaceg matrijala ok, mada oblik je zajeban i mislim da ce bude skupo. One sto imaju ispravan siber na g3 bolje da ga ne otvoraju  biggrin

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 14, 2011, 06:37:53 posle podne »
nasao sam samo ceo polovni mehanizam za 80 evra...
Ja to prodajem po 40e. Trenutno imam 3 komada.

Siber mora da se podmazuje s' vremena na vreme, i najcesce crkava u prolece, jer cele zime nije otvaran i zapek'o je mehnizam.

Te polomljene klizace je jako tesko zameniti, treba ceo mehanizam da se raznituje i razubi a jos veci je problem naci majstora koji ce napraviti novi deo.

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #7 poslato: Maj 14, 2011, 10:38:14 posle podne »
Meni je siber prilikom uvlacenja ostao otvoren na pola,i nece ni napred ni nazad,jednostavno je blokirao,probao sam i imbusom da ga otvorim i nece.Proverio sam motor od sibera i on radi.Inace siber je radio dobro i onda odjedanput sve slabije i slabije i na kraju je blokirao,e sad da li je mozda neko imao slican problem i o cemu se tu radi.

Van mreže JOCA88

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #8 poslato: Maj 15, 2011, 07:33:05 pre podne »

[/quote]
Ja to prodajem po 40e. Trenutno imam 3 komada.

[/quote]
 Djole, jesi li ti  u kg-u? Da se dogovorimo, pa da mi posaljes busom, uplatim ti kintu na racun i resimo stvar? Nego kako se skida nebo na trojci, da ja to sam zamenim?

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Maj 15, 2011, 09:30:57 pre podne »
Da bi skinuo nebo moras da poskidas sve plastike sa stubica, suncobrane, sijalicu i prekidac za siber. KAd sve to sklonis sam ce pasti dole samo moras da pazis da ti ne pukne u delu kod sibera jer je tu bas slab. Trebace ti bar jos jedan da ti pomogne dok skidas. Delove saljem Ax-om, dovoze ti na vrata ;)

Van mreže JOCA88

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #10 poslato: Maj 15, 2011, 10:15:24 pre podne »
ok, javicu ti se ja za nekih mesec dana, tada planiram to i da radim pa ce mo se dogovoriti. nego mi reci, kako da skinem plastiku sa stubova, a da je ne polomim?  bonk

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #11 poslato: Maj 15, 2011, 10:24:34 pre podne »
Sve su plasticnim kopcama zakacene, polaku cupas jednu po jednu plastiku. Sad je toplo vreme, neces imati problema.

Van mreže dachagti

• fast & low
  • Jr. Member
  • *
  • VW-das auto/GTI-its love
« Odgovor #12 poslato: Maj 19, 2011, 10:56:19 posle podne »
moracu cim budem slobodan da skinem nebo i vidim u cemu je stvar :huh:.ili cu ga popraviti ili polmiti lollol.ako polomim djole imas kupca i za drugi siber biggrin

Van mreže kargus

• Hero Member
« Odgovor #13 poslato: Maj 19, 2011, 11:26:06 posle podne »
Na mojoj trojci je dodatno ugradjen siber ( kod prethodnog vlasnika u Holandiji), naravo pokvario se kao i originalni golfovi siberi, lift se podize ali nece da ide po klizacima u nazad, motor je ispravan jer kada ga prikljucim na napon ne mogu osovinu da drzim rukom koliko jako gura. Skinuo sam ga celog i nisam mogao da provalim u cemu je fora, u medjuvremenu je poceo i da pusta vodu u kabinu i kad sam ga prvi put skinuo imao sam sta i da vidim, idioti koji su montirali šiber nisu izbusili rupe i provukli creva kroz stubove na vratima, fora je i u tome sto verujem da im to uopste nije bilo tesko da urade jer fabricki su stubovi na vratima predvidjeni za dodatno ubacivanje šibera jer ima rupa sa gumicom na stubu. Epilog: nebo se odlepilo skoro do zadjeg sedista tako da isto kao i ostali moram da lepim nebo i da sredjujem siber.
Evo i broja tel tipa sa Karaburme koji radi sibere "Era glass servis" 0112757460 i 01127661 a evo i maila: servis@era-glass.rs
Ja se spremam u narednih par nedelja da odem i da sredim to go..o, ako neko bude isao ovih dana neka ispostuje ovde da vidimo kako je prosao. Al sam se raskenjaoooooo, aj pozz

Van mreže Ivke

• IvKe ZaJeBaNt
  • Hero Member
  • VW - Das Auto
  • Auto: VW Golf MK3 + MB Vaneo
« Odgovor #14 poslato: Maj 20, 2011, 02:57:49 pre podne »
kod mene za sad radi lepo (hvala Bogu da ne izbaksuziram) mada ga ja najvise otvaram na gore retko kad ga uvlacim. Sad sam procitao post od Djoleta da mora da se podmazuje s vremena na vreme pa me interesuje na kom mestu bi najbolje bilo da se podmazuje i sa cim je najbolje

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #15 poslato: Maj 20, 2011, 07:34:39 pre podne »
Mast bi bila najbolja ali posto ne moze da se pridje onda moze i ulje. KAda uvuces siber pod krov vidi se kuda klizaci klize, tu podmazujes koliko mozes da pridjes i kada ga podignes podmazujes onde gde vodjice klize kada se dize i spusta. Bice ti sve jasno kada ga podignes, sve se vidi. 

SIber nije problem popraviti, sve sto je covek napravio covek nekada moze i da popravi ali je veliki posao i delova nema nigde a tesko ih je napraviti i zato cena popravke ne moze da bude mala. Npr. popravka sibera za astre f i G3 ovde idu od 30 do 80e a to je otprilike cena drugog polovnog tako da se ne isplati popravljati ga.
« Poslednja izmena: Maj 20, 2011, 07:40:20 pre podne od strane Djole DMC »

Van mreže JOCA88

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #16 poslato: Maj 20, 2011, 06:48:54 posle podne »
Taj Era glass servis drzi neki ganci i koliko sam cuo preskup je za bilo kakve popravke.

Van mreže kargus

• Hero Member
« Odgovor #17 poslato: Maj 20, 2011, 10:09:18 posle podne »
Taj Era glass servis drzi neki ganci i koliko sam cuo preskup je za bilo kakve popravke.
To sam isto i ja druze čuo, daj jos nekog kome bi smo mogli da se obratimo cisto poredjenja radi?