Autor Tema: Golf 5 1.9 TDI pumpa za gorivo u rezervoaru  (Pročitano 12778 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže holmes

• VW Početnik
Golf 5 1.9 TDI pumpa za gorivo u rezervoaru
« poslato: Januar 04, 2011, 04:49:00 posle podne »
Drugovi,

zna li neko kako se dolazi do pumpe za gorivo koja se nalazi u rezervoaru? Molio bih one koji su to radili da daju krace uputstvo kako doci do nje i skinuti je, jer bih htio da je ocistim malo.

Radi se o Golfu 5 1.9 TDI 2006 77 KW, kupljen sa 134.000 sada malo preko 145.000. Razlog je da mi se desilo juce da nije htio da upali odmah (inace topao-hladan uvijek pali na "prvi zub") ali je nakon dugog verglanja i ponavljanja nekoliko puta ipak upalio. Izvezao sam ga iz dvorista i krenuo do grada i normalno je radio ali se ugasio nakon 200 m. Nije vise htio da upali pa sam ga ostavio i otisao do majstora da vidim sta bi mogao biti problem. Vratio sam se nakon pola sata, pokusao ponovo i nakon duzeg verglanja je ponovo upalio. Krenuo sam ali je poceo ubrzo da stuca i prekida kao kad nema goriva i nije primao gas dobro. Majstor je dosao i odmah ustanovio osluskivanjem da pumpa ne radi dobro. Odslepao sam auto do njega, on je pokusao doci do pumpe i kuckanjem odozdo po rezervoaru pumpa je proradila i auto je upalio. Danas sam se potpuno normalno vozao. Majstor tvrdi da je pumpa za zamjenu, ali posto je prilicno skupa, a i pomalo mi je nevjerovatno da ode na tako mladom autu, hocu da je pogledam i ocistim filter od taloga. Napomenuo bih da su filter za vazduh i za naftu promijenjeni prije nepunih 500 km.

Hvala za pomoc ;)

Van mreže sportline

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Golf 5 1.9 TDI pumpa za gorivo u rezervoaru
« Odgovor #1 poslato: Januar 04, 2011, 05:24:04 posle podne »
Digneš zadnju klupu, s desne strane imaš poklopac sa tri šarafa, izvadiš konektor od pumpe odviješ je i i zvadiš. Ali mislim da čišćenjem nećeš ništa postići jer su joj se vjerojatno izlizali namotaji i zavisi u kojem položaju ostane pa onda neće da okreće uvijek zato je on tuckao po rezervaru da je pokrene. Moja je riknula na 110 000km!

Van mreže sportline

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 04, 2011, 05:24:38 posle podne »
Napiši lokaciju!

Van mreže holmes

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Januar 04, 2011, 05:45:36 posle podne »
Popodne sam pokusavao da dignem zadnju klupu, ali lijeva strana odbija da se otkaci. Probacu sutra na dnevnom svjetlu, mora da ima neka caka oko toga. Kazes da je tebi pumpa otisla na 110.000 a lamela na 140.000. Pa kakav je ovo onda auto?? I ja sam vozio golfa II jedno vrijeme i sad mi se brk osmijehne kad ga se sjetim biggrin.

Pise lokacija u predstavljanju B)

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #4 poslato: Januar 04, 2011, 05:47:26 posle podne »
napisi je i u profilu !

Van mreže holmes

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 04, 2011, 05:53:12 posle podne »

Van mreže sportline

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 04, 2011, 06:12:58 posle podne »
Popodne sam pokusavao da dignem zadnju klupu, ali lijeva strana odbija da se otkaci. Probacu sutra na dnevnom svjetlu, mora da ima neka caka oko toga. Kazes da je tebi pumpa otisla na 110.000 a lamela na 140.000. Pa kakav je ovo onda auto?? I ja sam vozio golfa II jedno vrijeme i sad mi se brk osmijehne kad ga se sjetim biggrin.

Pise lokacija u predstavljanju B)

Pun iznenađenja  biggrin
Nije lamela nego zamajac pa sam u kompletu promjenio sve, barem su mi rekli da su sve promjenili, a sad na 190 000 imam problem sa lamelom, što zači da je prešla 50 000 ako su mi je zamjenili!

Na prednjem dijelu zadnje klupe s lijeve i desne strane povuci prema gore pa gurni prema naslonjaču jer tamo imaš neke kukice koje ga drže i onda ga možeš odlijepiti dovoljno da izvadiš pumpu.

Van mreže holmes

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Januar 04, 2011, 06:21:55 posle podne »
Na prednjem dijelu zadnje klupe s lijeve i desne strane povuci prema gore pa gurni prema naslonjaču jer tamo imaš neke kukice koje ga drže i onda ga možeš odlijepiti dovoljno da izvadiš pumpu.
Hvala zemljak. Sutra napadam pumpu biggrin. Nego, da nije mozda neki rele uzrok prekidu rada pumpe?

Van mreže Shone

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Januar 04, 2011, 06:26:50 posle podne »
A da ja tebi predlozim da ti odes na neku dijagnostiku, da vidis sta ce ona da kaze, zameni filter ponovo, da ti nije zaledilo gorivo, pa tek onda ostalo....

Van mreže holmes

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Januar 04, 2011, 06:31:18 posle podne »
A da ja tebi predlozim da ti odes na neku dijagnostiku, da vidis sta ce ona da kaze, zameni filter ponovo, da ti nije zaledilo gorivo, pa tek onda ostalo....
Shone druze, kacio je majstor na dijagnostiku, a ja virio . Javlja neke greske na cilindrima, da nema goriva valjda i nista sem toga. To je valjda normalno u ovom slucaju jer senzori za napajenje cilindara gorivom reaguju jer im ne stize gorivo.

Van mreže sportline

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Januar 04, 2011, 06:47:35 posle podne »
Hvala zemljak. Sutra napadam pumpu biggrin. Nego, da nije mozda neki rele uzrok prekidu rada pumpe?

Može biti ali sumljam nažalost, to možeš lako provjeriti kad je skopčaš direkt vidit ćeš da li ti radi normalno konstantno ili u prekidima...