Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Auto klime, Ventilacija / Golf 5, 1.9 TDI, BXE Kompresor klime/remenica
« Poslednja poruka od strane DrMr poslato juče u 01:02:22 pre podne »
Pozdrav,

ispao mi je sa kompresora klime navrtanj koji zateze lamelu/plocicu kompresora za osovinu kompresora, da li neko zna da mi kaze koja je velicina i hod tog navrtnja kako bih kupio, ne nalazim ni na jednom sajtu za delove dimenziju?

Takodje kada bez plocice i tog navrtnja uhvatim remenicu i cimam je oseca se da ima lufta, da li to znaci da je otisao lezaj ili je to normalno bez navrtnja jer meni ima neke logike da on sve to pribije da stoji na mestu i jel moze bez specijalnog alata za izvlacenje da se iscupa remenica sa lezajem kako bih zamenio i lezaj sa NSK, nasao sam da je 99% lezaj 35BD5220 pa ako neko moze da mi potvrdi i to, zamenio bih samo lezaj zato sto hocu da stavim najkvalitetniji lezaj i da znam da sam miran.

Hvala
2
Golf 5 / Jetta / Odg: Golf 5 1.9 TDI, Black
« Poslednja poruka od strane Galaxy poslato juče u 12:59:36 pre podne »
Zeleo sam promeniti farove.

Dugo sam razmisljao da li uzeti obicne sa ugradjenim projektorom-socivom, ugraditi projektore u moje ili kupiti GTI farove.

Obzirom da su tehnicki pregledi u Nisu malo zajebani, i ne gledaju kroz prste u opste, bila je varijanta da kupim obicne sa ugradjenim projektorima, i da moje farove cuvam za tehnicki. Jer ne volim da podmicujem, a kola su mi uvek ispravna.

Medjutim, kupio sam nove GTI farove.
Naravno, farovi nisu OEM, vec, sto bi rekli, "mala privreda" ali su lepo odradjeni, i meni bitno, imaju motorice za podesavanje visine farova iz kabine.

Farovi stigli danas, obzirom da nemam garazu, a najavili kisu sutra, vrv cu ih u nedelju ugraditi.

Tako da cu ubaciti ove, a moje regularne vrv prodati.

Sad imam dilemu. Obzirom da su farovi zamenski, pravljeni su za H7 sijalicu za kratko i H1 za dugo svetlo, sa klasicnim dzekovima, a ne sa onim dodacima za G5.

Da li da ubacim xenon ili LED? Imam fabricke prskalice u farovima, i verujem da cu proci tehnicki lagano...

Da... skinuo sam folije. Jbno se nista ne vidi uvece iz kabine.
3
Nadjen problem.

Izgleda da je lezaj kompresora klime pri kraju tako da ima lufta malo na remenici, a i ispao mi je navrtanj koji zateze plocicu kompresora na remenicu tako da je i on malo landarao i pojeo zube.

Ostavljam ovde ako neko ima slican problem pa kapiram da je ovo jedna od milion stvari koje mogu da se provere.
4
In Car Electronics (ICE) / Odg: Led svetla
« Poslednja poruka od strane Ivan poslato Jul 16, 2025, 11:55:38 pre podne »
Koja je to opcija? Verovatno u central electric? Pa jel u adaptaciji ili?
U CENTRAL ELECTRIC pa onda LONG CODING i tu potrazi COLD BULB DIAGNOSIS.
Imas da biras koje sijalice da proverava.
Ja npr na škodi yeti sam imao opciju u long coding-u u central electric ili instrument cluster, ne sećam se tačno, da se štiklira instalirana led svetla za tablice i nestane greška bez da se isključuje provera.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Mislim da ta opcija zavisi od modula i od godista.
5
« Poslednja poruka od strane sebekkg poslato Jul 16, 2025, 10:34:21 pre podne »
Ja npr na škodi yeti sam imao opciju u long coding-u u central electric ili instrument cluster, ne sećam se tačno, da se štiklira instalirana led svetla za tablice i nestane greška bez da se isključuje provera.

6
Golf 4 / Bora / Jetta / Odg: Golf 4 TDI Sport Ed.
« Poslednja poruka od strane sebekkg poslato Jul 16, 2025, 10:31:26 pre podne »
I kao što reče jedan farbar, koji je pritisak pištolja koji ugao i rastojanje... Sad kad vidim po ukrajini, belorusiji i rusiji da su krenuli robotima da farbaju ekstra stvar za uniformnost radova.

7
« Poslednja poruka od strane bogdanPG poslato Jul 16, 2025, 06:56:14 pre podne »
Pa moguce, kazem ti bilo je davno...sjedi pa pregledaj dok ne naletis
8
Golf 6 / Jetta / Odg: Golf 6 GTD
« Poslednja poruka od strane Ogish4 poslato Jul 16, 2025, 12:07:34 pre podne »
Salim se debilu. Evo ti tvoja tema jebala te ona.

A svakako bi trebalo da kazes kojih 5 majstora nisu znali uzrok jebenog lupkanja
9
« Poslednja poruka od strane VW_GOLF3 poslato Jul 15, 2025, 11:18:05 posle podne »
Znas li koji tacno bezbojni lak od Standox-a? Najbitnije je da se nijanse podudaraju barem tako izgleda na slikama. Dosta cest slucaj je da branici ne budu u istoj nijansi kada si izlakiraju. Mnogi se vade ne te fore kao ne moze plastika biti ista u nijansi kao metal mada zavisi to sve i od boje filera a i same baze :D
10
« Poslednja poruka od strane mur3633 poslato Jul 15, 2025, 10:40:22 posle podne »
Standox je korišćen
Uzeta isključivo po VW kodu, iako su insistirali da uzimaju sa auta.

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

Stranice: [1] 2 3 ... 10