Ja ne znam kako KN filter hladi vazduh, ali evo vam link od proizvodjaca, pa se edukujte malo kome sta treba... Google prevodilac vam moze razresiti mnoga pitanja koja imate, tipa sta znaci ovo ili ono...
http://www.knfilters.com/KN Filter daje zvuk, i to u principu samo pecurka, znaci filter koji ne stoji u kucistu, i to zasto??? Zato sto je to filter koji je tako dizajniran da prilikom strujanja vazduha kroz njega, stvara odredjeni zvuk koji se povecanjem protoka vazduha povecava, i obrnuto... Recimo, da li se KN filter cuje na leru??? Ne!!! Druga stvar koja se dobija KN filterom, je sta?? Dobija se veca kolicina vazduha, zato sto je to
,,high-flow air filter,, sto znaci
,,filter za vazduh visokog protoka,,, prema tome, ako autu das vezu kolicinu vazduha, razumljivo je da ce dobijati i vecu kolicinu goriva, sto opet dovodi do blago povecane potrosnje... Normalno je sto je neko rekao da mu se povecala potrosnja na golfu 2. Sta dobijas kad stavis karburator sa vecim grlom, sta ulazi kroz to grlo??? Sta su dvogrli karburatori??? Veci protok vazduha, samim tim veci protok goriva, samim tim veca potrosnja... Auto je malo ostriji, cuje se i mozda za nijansu malo lepse i lakse radi, ali to nikako ne povecava snagu auta, krajnja brzina je ista, snaga je ista, samo je auto malo agresivniji jer dobija bogatiju smesu i lakse radi... Gde god da sam pogresio u izjasnjavanju, ja se unapred izvinjavam, ali ovo je moje vidjenje KN Filtera...