Tražeći po internetu kako se menja sijalica u pepeljari passata 3c, nailazio sam na odgovore da je to jako teško i da je bolje da se obrati servisu koji je opet skup pa se menjanje sijalice u pepeljari uopšte ne isplati. Zaključak - najbolje je da ne radi.
Moj auto je stigao kod mene 2 godine star sa 60k km na satu i naravno sijalica u pepeljari nije radila - što navodi opet na zaključak da iz nekog razloga veoma brzo crkavaju...
E ovako, ja

sam je SAM zamenio i mogu vam reći da stvarno nije lako - uspelo mi je iz trećeg puta. ALI, sam sve slikao i podeliću to svama pa ko želi nek' izvoli.
Prvo da se izvinim na lošim slikama jer je slikano mobilnim, a kako su mi se ruke tresle što od hladnoće što od stresa ( prouzrokovanom nerviranjem), malo su mutne, ali se suština vidi.
Pa da počnem:
1. Izvaditi pepeljaru, ispod su dva šarafa torx 20 - odvrnite ih
2 Pažljivo odvoite ram ručice menjača - sve je na žabice i lako se skida samo treba 'malo jače' povući.

ispod je siva gumirana izolacija buke i nju pažljivo odvoite.
3 Sada zavucite šaku u otvor tako da vam palac ostane napolju. Palac "poduprite" na spoljašnju bočnu crnu plastiku a ostalim prstima se zavucite pod konzolu na koima su dugmići za 'ESP' ,'auto hold'... i pažljivo je odvoite. I ona je na žabicama samo treba je malo jače povući.

Tek sada kada ste sve raskačili možete izvući kućište pepeljare ( vratanca pepeljare trebaju da budu u otvorenom položaju).
4 Raskačite džek od uplajača

E ovo je bio lakši deo
5 jeste da ne izgleda tako al' prava muka je odvojite kućište sijalice od kućišta upaljača

Ne pitajte me kako jer ni sam ne znam - silovao sam, cimao, levo, desno, gore, dole i čak malo oštetio kućište sijalice (ali sve radi ništa strašno) i nekako sam ga skinuo.
Kićište sijalice

Otvorite kućište i zamenite sijalicu

Sijalica je najobičnija ubodna za tablu T5 1,2w
Mnogo teže je vratiti kućište sijalice nazad - to je najteži deo posla...
Sklapate isto kako ste i rasklopili samo u nazad

Tako da sve u svemu čuku vremena zezanja, ali ne da sija nego druga tabla čoveče!

još sam stavio i jaču sijalicu od 2,3w pa ćemo videti - dok sija sija, kad crkne znamo šta ćemo i kako ćemo