Autor Tema: Problem sa ler gasom golf 5  (Pročitano 121 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Camugica

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5
Problem sa ler gasom golf 5
« poslato: danas u 01:04:35 posle podne »
Pozdrav svima, ne znam dal sam na dobroj stranici napravio post
Vozim GOLF 5 1.6 BGU oznaka motora sa 75kw
https://youtu.be/O2lX_dkwguQ?si=ZkYboeShpGJI2Itd
Vec sam pisao o ovom problemu ali nisam imao video, evo video pa ako moze neko da mi predlozi sta da radim
Map sensor i lamda su zamenjene, klapna ciscenja i adaptirana nekoliko puta
Problem se desava samo kada je motor hladan, nakon nekoliko minuta rada smiri se ali nije to to. Imam i snimak kad je zagrejan
https://youtu.be/TRS9XD0BAag?si=ODQdaWnJ4WE8JX6e
Evo kad je zagrejan, zadrzava obrtaje oa iz spusti na ler, i podigao sam ler za vcds na oko 800 ali je bio isti problem i pre toga
Na prvom snimku mu dodam malo gasa i pustim a on zadrvaza obrtaje visoko ili ih drzi na oko 1500 pa idu gore dole
I smiri se nakon nekog vremena.
U vcds se vidi da klapna sporo zatvara i ne znam do cega je.
Takodje izbaci ponekad gresku p3161i upali EPC, to je za lamdu prvu da je smesa siromasna(objavio sam sliku ovde)
Sta mogu u VCDS da ocitam da bi znao sta mu je, koje parametre, danas cu da proverim da li falsira vazduh negde.
Takodje je auspuh busan malo i nasao sam na internetu da zbog toga moze da pokaze gresku jer uvuce vazduh
I ponekad cima kao da stuca po malo, ali nema missfire, proveravao sam
Da li je neko imao slican problem, hvala

Van mreže Camugica

• VW Početnik
Odg: Problem sa ler gasom golf 5
« Odgovor #1 poslato: danas u 01:10:16 posle podne »
Evo slike greske
https://ibb.co/CptRbnVY

Van mreže Camugica

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: danas u 01:11:29 posle podne »
Znaci ja sma samo dodao gas i on drzi, cim spusti na ler opem mu dodam i opet drzi ler kao na snimku

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #3 poslato: danas u 02:15:16 posle podne »
Koliko dugo voziš auto i kako se ponašao prošle zime? Javi kako se ponaša kada se auto zagreje, ne kada skala dođe na 90 već posle 15-20 min. vožnje

Takodje je auspuh busan malo i nasao sam na internetu da zbog toga moze da pokaze gresku jer uvuce vazduh

Može ali ako je bušan pre ili oko lambda sonde pa taj kiseonik prelazi preko nje. Ako je bušan na cevi ili srednjem i zadnjem loncu onda nema veze sa sondom.

Ne bih ti preporučio da čačkaš parametre i nasumično podešavaš po VCDS-u, možeš pratiti temperaturu rashladne tečnosti. Tada možeš videti prave temperature motora i da li se zagreva na odgovarajuće vrednosti.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: danas u 04:39:24 posle podne »
Što se tiče obrtaja i zagrevanja isto tako se ponaša i na Audi A3 koji povremeno vozim (jedini koji diže na 2k rpm pri zagrevanju). Ne sećam se kako su radili drugi 1.6 8v motori i do koliko su dizali obrtaja, meni 2k deluje puno.
Mada je više bitno da se ponaša normalno kasnije kad je zagrejan, nov motor nije i ima trista sitnih čuda koje treba opraviti.

Van mreže Camugica

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: danas u 04:43:08 posle podne »
jel i tebi kad je vruc zadrzi obrtaje na oko 1200 pa spusti kao na drugom snimku
i nisam te najbolje razumeo sta ti znaci da je jedini koji dize obritaje na 2000 pri zagrevanju. Ako mislis sto sam ga dizao na 2000 hladnog to je zbog videa, da bi se video problem. Ali ako je i tebi isto mozda je normalno?
« Poslednja izmena: danas u 10:26:04 posle podne od strane Modus »

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: danas u 05:11:47 posle podne »
Za ovo prvo pitanje za 1200 rpm moram da vidim danas, sutra... A za 2000 rpm zagrevanje, na sve ostale mislim da mi ni jedan auto ne diže toliko obrtaje. 1200-1300, retko i više, koliko god hladan pa postepeno spušta do lera kako se zagreva.
Ne znam jeli normalno da toliko diže obrtaje, ali meni je to totalno nebitno. Na motoru svašta treba da se radi, bitno mi je da samo ide (ako može bez dinara ulaganja).

Van mreže Camugica

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: danas u 05:52:39 posle podne »
ja sam mu dodavao gas do 2000 obrtaja onda pustio i obrtaji se sporo vracaju ili ponekad stanu na 1500 pa padnu, sacu da proverim da li falsira
« Poslednja izmena: danas u 10:25:52 posle podne od strane Modus »

Van mreže Camugica

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: danas u 05:56:35 posle podne »
evo nasao sam snimak na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=Aax9SE_H-xM
meni se slicno cuje kada mu dam gas, ne znam da li je i to normalno, ovo "hiss" kada mu da gas.

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: danas u 06:06:50 posle podne »
Taj "hiss" zvuk je obično vezan za filter vazduha, tj. da li je sve lepo naleglo i dihtuje.
Za obrtaje je bitno da upališ hladan i ne pritiskaš gas, da vidiš gde će biti ler. Sam auto diže obrtaje i spušta vremenom zbog zagrevanja, tako je na svakom i to je normalno. Ako podigne na 1500 i za par minuta spušta na normalan ler gas onda je sve kako treba.

Van mreže Camugica

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: danas u 07:58:58 posle podne »
ne razumes me kada ga upalim hladnog obrtaji su na oko 1100 pa polako padaju sto je normalno, ali kada mu dodam ja gas on sporo vraca obrtaje i ponekad zadrzi na 1500 2 sekunde pa ih odma spusti na 800, ne znam da li me razumes ali ne mogu bolje da objasnim, i his se ne cuje kod filtera nego kao da se cuje kod klapne gasa. u prvom videu je motor hladan i radi na oko 1000 obrtaja ali ja sam mu dodao gas i on sporo vraca obrtaje. Snimicu opet ali kako dajem gas da bi video o cemu pricam
« Poslednja izmena: danas u 10:27:04 posle podne od strane Modus »

Van mreže Camugica

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: danas u 09:41:01 posle podne »
https://youtube.com/shorts/pxuITPzk9yM?si=UjCcSW1p9DiHVtMe
Da li je o normalno da se ovako cuje klapna gasa, tako se cuje kada je dat gas, a kada se pusti ne cuje se nista