Autor Tema: VW Bora čudan zvuk kod levog točka  (Pročitano 180 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže plavis

• VW Početnik
  • Auto: VW Bora
VW Bora čudan zvuk kod levog točka
« poslato: Januar 28, 2026, 01:36:27 posle podne »
Pozdrav svima
Posedujem Boru TDI iz 2002. a kod mene je od 2005.

Letos sam promenio oba prednja amortizera, šolje i komplet levu glavčinu i stavio novi ležaj, sva četri homokinetička zgloba.

Nedugo zatim se počeo dešavati nebičan problem. Prilikom laganog skretanja čuje se da nešto škljocne i to tako da sledeće skretanje mora biti u drugu stranu. Dok je auto na zemlji uspevam izazvati ovaj zvuk gurajući gornji deo levog točka ka unutra i napolje. Napominjem da kad jednom gurnem točak sledeći put mora biti na drugu stranu da bi se ovo čulo.

Prilikom ubrzanja, kočenja ne čuje se ništa. Nedavno sam promenio i letvu i krajeve ali i dalje je isto. Promenjena je i kugla.

Ima li neko ideju?

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
Odg: VW Bora čudan zvuk kod levog točka
« Odgovor #1 poslato: Januar 28, 2026, 05:40:04 posle podne »
Dok je auto na zemlji uspevam izazvati ovaj zvuk gurajući gornji deo levog točka ka unutra i napolje. Napominjem da kad jednom gurnem točak sledeći put mora biti na drugu stranu da bi se ovo čulo.

Predpostavljam da nešto nije stegnuto kako treba, ali s obzirom da uspevaš da čuješ zvuk pomeranjem točka onda će lakše da se detektuje problem. Ali ne može preko tastature na forumu već moraš u servis i da kažeš ovo isto pa da se pregleda.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže plavis

• VW Početnik
  • Auto: VW Bora
Odg: VW Bora čudan zvuk kod levog točka
« Odgovor #2 poslato: danas u 10:10:04 pre podne »
Trojica različitih majstora gledala. Dva puta skidano. Sve stegnuto.
Mada mi juče jedan reče da može biti šolja iako je nova.