Autor Tema: 2024 GOLF 8 1.5 TSI STYLE  (Pročitano 249 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Haspasha

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf VIII 1.5 TSI 150 Style
2024 GOLF 8 1.5 TSI STYLE
« poslato: Jun 11, 2025, 05:08:08 posle podne »
Zdravo svima,

Ja sam inače zakleti ljubitelja Japanaca, od 2009. vozim Honde i Mazde kao glavne automobile, a kao drugi automobil smo imali dva UP!a (jedan 2012. jedan 2019.) jedan 2017 Citroen C3, 2020 Peugeot 2008 i 2021 Mazdu CX3. Nakon prodaje prelepe 2019 Mazde 3 G122 Plus Sound & Style sam želeo da kupim Hondu Civic XI u Sport paketu opreme, ali zbog zaista neprikladno visoke cene i potcenjivačkog odnosa osoblja Delta Auta, odustao sam od kupovine.

Dok sam razmišljao da li opet da kupim novu Mazdu 3 prijatelj iz BGa koji radi kao hobi auto novinar na portalu AutoRepublika je testirao VW Golf 8 generacije sa 1.5 TSI motorom i automatskim menjačem i oduševio se motorom. Prićao mi je puno o automobilu i to me je motivisalo da proverim lager na Volksvagenom sajtu, kad tamo 1.5 Style u sivoj metalik boji. E sad taj jedan jedini je bio slobodan, ali nakon poziva sam informisan da je upravo kaparisan. Ponuđena su mi tri vozila koje su koristili prodavci kao službena vozila i ja sam odabrao ovaj u Silver reflex boji i Style paketu opreme sa ručnim menjačem i 3000km na satu.

Oprema je fenomenalna, pri čemu je akcenat na zaista odličnim sedištima sa podesivim produžetkom za butine, elektropodešavanjem sa memorijom i masažom. Ono što smeta i fali je pre svega grejanje sedišta i volana, a neverovatan gaf je da automobil nema sklapanje retrovizora. U odnosu na moju Mazdu nema ni Blind Spot monitoring i keyless entry, ali to mi ne fali puno.
   Elem, trenutno je na satu 16400km, fabričke NEXEN Nferra gume sam prodao i na automobil su montirane Michelin Cross Climate 2 gume. U odnosu na Mazdin atmo 2.0 motor, 1.5 TSI je naravno znatni živahniji sa gotovo 2 sekunde boljim ubrazanjem do 100 km h, a ono što iznenađuje su i zaista odlični rezultati potrošnje goriva. Automobil ima multilink i odličan je za regionalne puteve, ali i na autoputu nema kompleksa.
   Šta me nervira? Voleo bih da je u crvenoj boji i mislim da bi sa 18ama još bolje izgledao. Od problema imao sam samo samostalno aktiviranje komandi na plafonu za pozivanje pomoći u slučaju nesreće tj za uključivanje led svetala na plafonu. Jedne večeri mi je maltene 30 puta uključio svetla tokom vožnje na autoput. Sem toga nisam imao nikakvih problema i moram priznati da me je Golf baš pozitivno iznenadio.

« Poslednja izmena: Jun 11, 2025, 05:11:40 posle podne od strane Haspasha »