Autor Tema: Pomoc oko potrosnje ulja  (Pročitano 6388 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
Odg: Pomoc oko potrosnje ulja
« Odgovor #20 poslato: Jun 13, 2025, 02:03:57 posle podne »
U kom smislu? Mislis prvo glava ... da se ne vadi ceo motor?

Nebitno je šta se prvo skida, ako se radi generalna motora onda se ceo motor rasklapa, obrađuje i sklapa, a koliko će to da košta, šta se kupuje novo saznaš opet kad rasklopiš motor.

Priča uradiću generalnu i biću miran i siguran stoji ali to sigurno neće da košta malo, a i teško ćeš naći pismenog majstora. U većini slučajeva naletiš na povoljnijeg dunstera koji više zajebe nego popravi stvar.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #21 poslato: Jun 13, 2025, 07:33:05 posle podne »
Srki da si pametan skuzio bi da je to u knjizi napisano da se ograde od reklamacija.

Auto u fulu samo moras s vremena na vrijeme promjeniti filter jer je ulje uvjek novo u njemu. lollol
Nakon nekog vremena i dosipanja izgori ili ventil ili klip pa ga onda moras otvorit htjeo ne htjeo, a na zapadu se to ne isplati raditi ako moras sam da platis.

Ja drug i nemam auto iskreno. Vozim se javnim prijevozom jer nemam pare da popravljam ta auta sto su u fulu
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #22 poslato: Jun 13, 2025, 08:30:04 posle podne »
Ne isplati se ni ovde raditi generalnu motora, jeftinije je uzeti drugi auto ili polovni motor.
Može da se popravlja i parcijalno, da se zamene za polovne minimalno potrebni delovi i za male pare da se "popravi" da radi bolje i duže, ali za to ti treba dobar majstor i još da odradite besplatno i da imaš sreće.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #23 poslato: Jun 13, 2025, 09:37:22 posle podne »
Ma samo se drzi user manuala iz volsburga i nemas brige

Van mreže ssrki

• Sr. Member
« Odgovor #24 poslato: Jun 14, 2025, 08:41:15 pre podne »
Ma bitno da ste vi svi pametni. Na kraju krajeva, covek je trazio pomoc i savet, oa mu pomozite ako mozete a ne da idemo u off.

Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #25 poslato: Jun 14, 2025, 11:38:38 pre podne »
Postoji 5 tema na forumu o potrosnji ulja na tsi ali ajde da imamo jos jednu nemam nista protiv.

Van mreže arsmoca

• VW Početnik
  • Auto: Seat Leon 1,4 TSI
« Odgovor #26 poslato: Februar 19, 2026, 04:37:26 posle podne »
Moj Seat 1,4 TSI trošio je preko 1 L na 1000 km. Otvorili smo motor. Karike nisu zapekle ali imaju dosta gareži. Ventili bili su OK ali prepuni gareži. Zamenio ventile i gumice. Merili smo klipove. Imaju odstupanje 0,006 mm. Majstor koji radi na ravnanju glave kaže da je to van dozvoljenog i predložio zamenu klipova. Imače klipovi nigde nisu nagoreli ili oštećeni. Hilzne odlične bez ikakvih riseva. Video sam da je to velika ekskurzija i odlučio sam da promenim samo ventile i karike, sa svim propratnim zaptivačima i šrafovima. Sutra počinje sklapanje. sigurno će biti bolje nego što je bilo.

Van mreže AcoVW

• Hero Member
  • Auto: Tiguan, Golf 6, Leon 5f
« Odgovor #27 poslato: Februar 19, 2026, 04:49:49 posle podne »
Napisi kad krenes da vozis kakvo je stanje. Nije zgoreg jos jedno iskustvo iz prve ruke.
Trebalo bi da bude ok sad, ali ces videti.

Van mreže arsmoca

• VW Početnik
« Odgovor #28 poslato: Februar 19, 2026, 04:54:41 posle podne »
Motor je radio savršeno. Zato sam ga i kupio. Tih ne čuje se vuče dobro, ne dimi sva je bilo OK dok nisam slučajno posle 350 Km pogledao ulje. Tada sam video da troši , odnosno guta ilje. Interesuje me mišljenje da li sam trebai da dam još oko 200 evra i da zamenim klipove? Inače materijal za sve ovo izlazi oko 350 evra ( računam i zaptivače-semeringe i šrafove glave i zupčasti kaiš kao i ulje sa fiterom). Majstora ne računam, to će biti posebna priča.

Linkovi ka slikama glave i klipova

https://postimg.cc/bDQpWGdv

https://postimg.cc/7J9DPp3J
« Poslednja izmena: Februar 19, 2026, 05:36:07 posle podne od strane arsmoca »

Van mreže AcaA3

• VW Početnik
  • Auto: Audi A3
« Odgovor #29 poslato: Februar 23, 2026, 02:28:07 pre podne »
Nebojsa, arsa, da li je na kraju i sta pomoglo? Pomoc za nas sa istim problemom? 🙂

Van mreže arsmoca

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Februar 24, 2026, 08:56:00 posle podne »
Da li možete da verujete: Kada je motor suv u njega stane tačno 5L ulja, do gornje crte. Znači postoji negde oko 0,5L ulja koje je stalno u motoru i koje nikada ne može da se ispusti. Razmislite malo kada sipate sredstva za ispiranje, koliko toga ostane u motoru?
Kada pređem 1000 km javiću njegovu potrošnju, za sada ga vozim po gradu, žalosno je ali prešao sam samo 60 km.

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #31 poslato: Februar 24, 2026, 09:29:58 posle podne »
Kad je motor suv? Do prvog sipanja ulja, posle toga više nikad nije suv i uvek ostaje određena količina starog ulja.
Kada si merio nivo, odmah nakon gašenja ili kasnije?

Van mreže arsmoca

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Februar 25, 2026, 09:14:07 posle podne »
Posle sklapanja motora nasuto 4L. Posle prvog rada i kratke vožnje izmereno ispod polovine, normalno da sam sačekao najmanje pola sata. Sutradan na hladnom motoru sa dosipao po malo i na kraju sipao 1L. Ukupno 5L.

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #33 poslato: juče u 03:18:21 posle podne »
Koji motor je u pitanju? Nije mi jasno gde nestane pola litra ulja preko noći? Ako je imao nešto ispod pola crte, to je još 600ml do max, ti si dosuo još litar?

Van mreže arsmoca

• VW Početnik
« Odgovor #34 poslato: juče u 11:20:16 posle podne »
U pitanju je 1,4 TSI 122 KS. Na potpuno hladnom motoru, a to je bilo dan posle sipanja 4L, izmerim pola između minimuma i sredine, t.j. 1/4 merača. Sipao sam polako uz redovno proveravanje nivoa ulja na meraču. kada sam došao do zadnje crtice šrafiranog dela možda sam trebao da stanem sa dodavanjem ulja, ali sam video da u flašici ima još oko 0,1 L, onda sam i to nasuo. Sada je nivo iznad šrafiranog dela Max tačno na onom gornjem zakrivljenom delu merača. Ilustracije radi šaljem sliku sa oznakom dokle je sipano ulje. Inače ovo je stara slika pre intervencije. Ulje je bilo kao kod lokomotive sa nepunih 1000 km. Sada je ulje žuto kao iz flaše, videćemo do kada će tako biti i da li će ga trošiti i koliko.

https://postimg.cc/8fwTrdsK
« Poslednja izmena: juče u 11:23:05 posle podne od strane arsmoca »