Autor Tema: Povisen ler gas  (Pročitano 544 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Rusa

• VW Početnik
  • Pol: Žena
  • Auto: Volkswagen Polo
Povisen ler gas
« poslato: Maj 16, 2025, 03:17:36 posle podne »
Zdravo svima.
Ljudi pomagajte, ocajna sam. :(
Auto je vw polo 1.4 TDI (I crveno) 55kw, 75hp, 2003 godiste.
Auto pri paljenju ima obrtaje oko 1100,1200, i dok radi kad pritisnem gas on ih poveca za 100,200 ili smanji za toliko kad ga ugasim i ponovo upalim.
Da napomenem da nije hladno i da nikad tako nije radio. Kad pokrenem voznju tacnije krenem da vozim, prilikom opustanja kvacila spusti obrtaje na 900, pa ih podize i normalno krece, vec posle 10,20m upali mi lampicu za grejace motra (spiralu) koja treperi i ne dozvoljava mi da predjem 1200 obrtaja, tako reci ubaci ga u safe mod.
Menjala sam mu papucicu gasa, cistila EGR ventil, menjala prekidac za stop svetlo i nakon svake zamene vozila sam ga sigurno dve nedelje normalno i ponovo poceo da podize obrtaje, sad vec svako jutro nakon sto prenoci. Ja cak skinem dzek kod protokomera i naprskam ga kontakt sprejem i posle kad ga nakacim spusti mi obrtaje.
Na dijagnostici je prvo bila papucica gasa (koju sam zamenila) zatim MAP senzor iliti negde da vuce vazduh, meljutim nije. promenila sam mu cak i nosace motora misleci da to uzrokuje kvar. Zamenjen je alkumulator a alternator odlicno radi jer je bio na proveri...
Ja vise ne znam sta da mu radim... Fizicki nigde crevo ni jedno nije puklo...
Ponekad mi zatrese prilikom gasnja (pocelo od kad sam cistila EGR ventil) ali na dijagnostici i dalje ne pise sta je. Da napomenem da su stvari oko motora sasvim u redu... Promenila sam 4 majstora odgledala 100 vidaa vezana za sve moguce kvarove koje uzrokuju povisene obrtaje i opet nemam resenje...
POMAGAJTEEE!!! :(