Autor Tema: Problem sa grijanjem  (Pročitano 17091 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kompresor

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5
Odg: Problem sa grijanjem
« Odgovor #20 poslato: Novembar 25, 2023, 11:30:37 pre podne »
Ljudi problem sa grejanjem na Golf 5. Grejanje je odlicno prvih pola sata ili sat, ne znam bas tacno vreme ali odjednom na suvozacevoj strani i centralnoj ventilaciji blize vozacu pocinje hladnjikav vazduh, znaci temperatura nije menjana (npr 23, 24s...) dok na suvozacevoj strani toplo, podizem temperaturu do od 24 - 29.5 i nista, prebacim na HI i tek onda pocinje toplo. Kada auto odstoji neko veme i uglavnom prvih pola sat ili sat vremena radi dobro i opet isti problem. Sumnjao sam na hladnjak ali da je zapusen ne bi uopste radilo valjda, da je motor klapne opet ne bi valjda uopste ovarala, zatvarala, da li postoji neki senzor za t koji posle nekog vremena brljavi ili sta vec ili mozda reostat ili ?

Van mreže Yoca

• VW Početnik
  • Auto: B6
« Odgovor #21 poslato: Novembar 04, 2024, 12:43:23 pre podne »
da se nadovezem.. imam b6 1.9 dizel 2005god
imam problem sa gubitkom antifriza... proverena su creva, u glavu motora sve cisto, posuda antifriza cisto.. pre par meseci stavljen nov hladnjak rashaldne tecnosti.. i sad predjem 1000km i izbaci mi da sam ostao bez antifriza
to mi se desava vec 2,3 meseca.. znaci dopunim tecnost na max i posle 1000km mi padne ispod minimuma
zamenio sam metalno crevo ono malo od povrata antifriza, tu je puklo.. pritom, grejanje mi slabo radi na vozacevoj strani a desna i sredina totalno hladno..
pomozite na sta konkretno obratiti paznju?

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #22 poslato: Novembar 04, 2024, 09:58:08 pre podne »
Skoro je bio isti problem na drugom autu, obišao je deset majstora i već bio spreman za generalnu motora, a problem je rešen stavljanjem oringa na čep boce!  :9 A juče mi se komšija žali na gubitak tečnosti posle malog servisa, a nisu mu ni zavili čep, jedva krug dva.

Tako da svašta može da bude, proveri prvo spojeve na novom hladnjaku pa traži dalje.

Ovo za grejanje je normalno s obzirom da gubi tečnost.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže Yoca

• VW Početnik
  • Auto: B6
« Odgovor #23 poslato: Novembar 04, 2024, 07:35:21 posle podne »
danas bio kod majstora da opet sve pogledamo.. svako crevno, sve okej, hladnjak, spojevi.. nigde ne curi.. primetili smo da je crevo koje ide prema kabini (ima ih 2), gornje crevo je vrelo a donje hladno, pa ne znam kako bude vruca pa opet hladno.. tako je i grejanje, duva vrelo, pa duva hladno.. znaci nema pravila..
ona mala racva desno od motora, od povrata prema posudi antifriza, crevo koje ide iz pravca kabine je hladno a ono sto ide iz hladnjaka je vrelo.. i vidi se taj povrat antifriza da slabo curi iz creva.. jedva ...
ima negde zapusenje 100%.. uzeo sam tecnost za ciscenje celog sistema pa cu to sutra prekosutra da vidim sta se desava..
a posle toga cemo da merimo pritisak sistema gde se zakaci manometar na navoj posude antifriza, podigne na 2,3 bar i prati pritisak da li pada ili ne.. to ce biti neki prvi orijentir