Autor Tema: Problem sa AFS-om i brisačima  (Pročitano 1989 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Superhik1975

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6 1,9 tdi
Problem sa AFS-om i brisačima
« poslato: Novembar 17, 2020, 09:11:41 pre podne »
Poštovani članovi, imam dva problema sa Passatom B6 2005g. 1,9tdi.
1)Vozilo ima Bixenon farove i ne radi mi skretanje u krivini, ni nivelaciji fara. Na tabli mi se ispisuje da ima problem sa AFS-om. Od nedavno mi ne radi ni kornering svetla, a sijalica mi je ispravna. Kontaktirao sam nekog momka koji prodaje Valeo module za svetlo skretanja, ali mi on kaže da ima dva modela 7L6941329A i 7L6941330 i da ne zna koji ide za moj Passat. On se ne bavi ugradnjom. Znate li nekog majstora koji bi mogao da reši problem u nekom drugom gradu, pošto u Valjevu niko ne može? Odgovarao bi mi neko ko i prodaje i ugrađuje, po sistemu ključ u ruke i uzmem ispravan auto.
2) Kada ugasim auto, brisači se malo pomere. Kada palim, ništa se ne dešava. Da li to tako treba da bude ili se i to može otkloniti i kod kog majstora?

Van mreže dixon

• Old.Jr Member
  • **
Odg: Problem sa AFS-om i brisačima
« Odgovor #1 poslato: Novembar 17, 2020, 09:32:13 pre podne »
За магленке и би ксеноне може бити да је само до кодирања и нивелације, да их треба уз мету лепо нанишанити. Јави се @Mix-VW , мислим да ти он може помоћи. А што се брисача тиче то је нормално. Подешени су тако да оптерећење на метлицу буде мало с једне стране па мало с друге стране и онда не долази до деформације метлице. Зато чујеш то мало померање, јер има два положаја која се мењају онако како је фабрика подесила, то је пар мм разлике, ти само чујеш кад се метлице мрдну, врв се ни не примети

Van mreže Superhik1975

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 17, 2020, 09:36:04 pre podne »
Bio sam na dijagonstici i prikazuje da je pokvaren AFS kod desnog fara, tako da mislim da je kvar, a ne korozija

Van mreže dixon

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #3 poslato: Novembar 17, 2020, 09:41:08 pre podne »
Е онда се врв мора мењати моторић који управља сочивом, а други не ради да се не би оштетио додатно овај покварени. Не знам тачно шта и како, нисам се тиме бавио толико дубоко. Али кажем ти јави се дечку или преко форума или преко инстаграма (garage_service) па види шта каже :)

Van mreže Superhik1975

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 17, 2020, 09:46:33 pre podne »
Hvala ti, kontaktiraću ga