Pozdrav, imam pasata i desava mi se nekad kad upalim auto da se cuje (bububububu) neko brbotanje od napred, kad dodam gas cuje se jos jace to kao da "lomi" nesto, na oko 3000/3500 kad isturiram to nestane. Taj zvuk se cuje i sa kvacilom i bez njega..
Prvo sam pomislio dal nije blokirao EGR, pa sam skinuo i ocistio...EGR je Pierburg i bio je 80% cist, samo malo cadji..
Parametri dizni, prva dizna oko +0.9 ostale tri ne prelaze +0.4...
Zamajac je gledao jedan majstor, pipkao ga prstima ruke i gasio i palio auto, kaze ovo nije strasno, malo se oseti (ali ne toliko da udara)
Ja jedino sto dalje sumnjam jeste bregasta i hidropodizaci (na satu stoji 382.000km i dalje sipam Castrol 5w40 i na 10.000 dolijem oko 300 grama cisto da bude na max).
E sad ono, nekad se desi da predjem i 500-600km da se nista, ama bas nista ne cuje, upali lepo, motor radi mirno, ne variraju obrtaji, ne gubi snagu (i kad se cuje to brbotanje ne gubi on snagu i ne dimi, povlaci lepo ali samo ruzan zvuk ima)...
Pre 5 dana sam menjao crevo od interkulera jer je prslo (tad nije hteo da ide kako treba i dimio kao parna lokomotiva)..
Auto je kod mene 14 meseci i presao je kod mene oko 30.000km....bukvalno se ne gasi, samo sipam i vozim i radim servis, al ovo brbotanje me nervira (sa ovim brbotanjem sam presao mozda oko 2000km, jel kazem vam nekad se cuje nekad ne).
Svaki savet bi dobro dosao.
Hvala..