Лампице се јављају тек кад дође до проблема. Једини начин да знаш да ради је по звуку, дигне обртаје на 1000, а и ауспух буде топлији. Али немојте мешати свако подизање обртаја са регенерацијом јер нпр ујутру кад је хладан а упали се грејање кабине, дигне на 1000 да би угрејао расхладну течност и да почне грејање у кабини на топло што раније, а не као на старим дизелима да возиш 10км зими он дува хладно.
Елем, човек био код мене да спојимо и видимо у каквом је стању дпф, ради му честе регенерације, octavia iii (2014, 1.6tdi). Soot mass 24g, након регенерације испод 2g. Он сваки дан иде само на посао и назад, а то је 2.5км рута у једном смеру!

Није му никакву лампицу јављао, а био добро крцат. Е ту настаје проблем са дпф, а кад се пепео у њему скупи на одређену масу, а он је радио регенерације, све по П. С., онда је врв згазио много км или је махом по граду вожен па је једноставно дошло време за замену. Код мене 327ккм на сату CBBB мотор, сам ради регенерације, сва очитавања са дијагностике одлична... А нпр та октавија има око 160ккм, тако нешто, и новија 6 год од мог аута а ето је на ивици проблема. Тако да, на дпф највише утиче стил вожње и избегавање прекида регенерације.