Bice tu mnogo ks
Trazi bolje resenje od tog filtera za vazduh. VKLR si vario za granu ? Kako planiras kvacilo da resis sa obzirom da ces imati oko 500nm ?
Napravicu box za filter..Da vario sam za granu VKLR. Kvacilo stavljam SMF Valeo fiksni set svi kazu da drzi 300ks[emoji3]
Ajde zavrsavaj tog leona pa da te dvica preskoci[emoji23]
Послато са SM-A505F помоћу Тапатока
Jao da si spakovao tdi pa i da se uplasim [emoji1787]
Mile, cini mi se da je filter K&N i na turbu mislim da nije toliko bitan hladan vazduh na filteru, jer ionako odmah dodje do turba gde je bogapitaj koliko stepeni. Ja iskreno nikakvu razliku nisam primetio sa ovakvom pecurkom i kada sam vratio kutiju, vise sam zbog izgleda odradio.
280-300ks mi deluje poprlicno optimisticno iskreno, kako trpi donji deo motora tu konjazu i da li je bregasta ogranicavajuci faktor?
Kazu da trpi dobro imam drugara koji vozi 310ks sa slabijim turbom od mog, kszu da bi trebala bregasta da izgura dobro pa videcemo sta i kako[emoji16]
Bez obzira sto je k&n nije najsretnije resenje, bolje je da do turba dodje sto hladniji vazduh jer ce ga hladnijeg poslati u interkuler i dalje u motor.
Mnogo bolje resenje je fabricko arl kuciste od filtera i panelni filter koji mozda daje nekoliko ks u odnosu na obicni. Fabricki filter ima vecu povrsinu u odnosu na k&n.
U nabrijane tdi PD stavljaju protokomer i kuciste filtera od R32 .
Ako portuje glavu, stavi jace opruge ventila sa 100% diznama i GTB VKLR izvuce 280ks bez problema. ARL ima vrhunske internale i trpice dobro donji segment a veci problem je glava, sa tom snagom ne gine pucanje glave.
Znam dva 1.9 pd tdi sa 230+ ks i obojici je pukla glava.
Vecinu nabrijanih tdi kojih sam video imaju ugasen protokomer i samo

air intake do turbine, vklr trpi 2.8 3bar provereno i moze da gurne 330ks zavisno od ostalih delova, ne planiram da radim glavu jos uvek ali ako budem radio imacu to u vidu..Sad sam od prilike na 210hp i na 2bar i nikakvih problema nisam imao da kucnem u drvo niti je ikada otvaran motor [emoji16]