Autor Tema: ler Gas  (Pročitano 9988 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

sinhro

• Gost
ler Gas
« Odgovor #20 poslato: Januar 05, 2007, 02:37:49 posle podne »
samo gas samo gas

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: ler Gas
« Odgovor #21 poslato: Januar 23, 2009, 11:36:20 pre podne »
Ako bi neko od vas mogao da postavi sliku golfa 1.6i ako ima, da mi pokaze gde se steluje ler gas. Znam da ima neki srafic al necu da rovarim, pre cu pokvariti nego popraviti. Inace moj problem je sledeci - imam i plin i na njemu sve radi ko pod konac, al na benzinu je malcice drugacije. Naime kad vozim istom brzinom, pa i kad ubrzavam sve je uredu, al kad u brzini pustim gas - on umesto da se polako zaustavlja pocinje da stuca pomalo (ali se i zaustavlja polako). I kada je u mestu na benzinu na leru radi normalno - ali na trenutke kao da izgubi gas pa pocne da se gasi na sekundu i tako svakih 5-7 sekundi. Sitan je kvar ali nervira me, bas iritira. Pa kontam da treeba malo posacati - za nijansu.
I Tito je zeleo golfa

Van mreže Comi014

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #22 poslato: Januar 28, 2009, 02:17:43 pre podne »
Kao prvo motor 1.6i na golfu 2 ne postoji,ali to je cesta greska u nazivanju tog motora pa predpostavljam o cemu se radi.To sto ti imas je verovatno motor sa oznakom PN snage 69 KS i karburatorom Pierburg 2EE,tzv 1.6 ecotronik.Podesavanje ler gasa na tom karburatoru nije omoguceno,tj elektronika regulise ler i trebao bi ukoliko je sve ispravno da bude 900+-75 obr/min.Ukoliko se radi motoru sa nekom drugom oznakom(to su ti prva dva slova u broju motora),napisi oznaku.

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #23 poslato: Februar 12, 2009, 04:01:01 posle podne »
prva dva slova, kako kazes, na broju mog moora su RF, a ima 51KW (koliko je to konja, to je oko 70, jel :huh: )
I Tito je zeleo golfa

Van mreže Comi014

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #24 poslato: Februar 12, 2009, 06:26:07 posle podne »
Sad je vec lakse,ali motor sa oznakom RF po mojim podacima trebalo bi da ima 53kW(72 ks) ali nebitno.Na tvom motoru je karburator Pierburg 2e2 i podesavanje lera se vrsi srafom za kljuc 13 sa zadnje strane karba do protivpozarnog zida skroz do desnog kosa.Oznacen je na slici sa slovom A,nadam se da ces ga pronaci.Broj obrtaja po fabrickim podacima bi trebalo da bude oko 750+-50obr/min

« Poslednja izmena: Februar 12, 2009, 06:36:41 posle podne od strane Comi014 »

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #25 poslato: Februar 12, 2009, 08:29:45 posle podne »
E svaka cast, hvala puno, kratko i jasno. Sutra ujutru probam, sad je mrak, pa javljam. Cuj Comi, a da tu ne rastelujem paljenje pa posle kuku lele?
I Tito je zeleo golfa

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #26 poslato: Februar 12, 2009, 09:26:16 posle podne »
Ja sam imao problema sa tim ler gasom 3 meseca bio sam kod svakakvih majstora i samo mi je drsko u zemun polju to popravio...tako da ti predlazem da odes tamo i sto posto ce ti sredi..

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #27 poslato: Februar 12, 2009, 09:46:36 posle podne »
A sto se tice tacnog podatka da ler treba da bude oko 750 rpm, to cu malo teze namestiti bas u dlaku jer imam instrument tablu koja umesto obrtaja ima casovnik, tako da... moracu na sluh, ali osecam da je malo jaci, recimo da stoji na nekih 1100 - 1200rpm. Osetim to i kad ga ubacim u prvu ili drugu brzinu pa ostavim gas da se krece na leru i vidim da je to malo brze nego sto bi trebalo... Al bojim se da ne rastelujem paljenje jer sam cuo da to nije tek tako - odvrnes, zavrnes i to je to. Jel si ti siguran da je taj vrag (sraf) samo za te stvari i da time ne mogu pokvariti vec dobro nastelovano paljenje? To mi je bratec bitnije nego da mu spustim ler... Jer servis kopletan u karburator servisu me stajo 3800din, pa nije sala...
I Tito je zeleo golfa

Van mreže Comi014

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #28 poslato: Februar 12, 2009, 11:45:08 posle podne »
Pitao si gde se nalazi sraf za stelovanje lera,i ja sam ti odgovorio.Ne znam samo kako si mislio da rastelujes paljenje podesavanjem ler gasa,al nek ti bude. Sam proizvodjac je naveo u uputstvu za servisiranje ovog karba da je to jedan od najslozenijih karbova u svetu,tako da ukoliko nisi siguran u svoje majstorisanje,moj savet je da se obratis nekome ko je strucniji od tebe.A posto vidim da si servisirao karburator,lepo odes u isti taj servis i objasnis im svoj problem.A ako bas zelis da budes sam svoj majstor evo ti malo literature pa se zabavljaj.
http://rapidshare.com/files/197379879/2E2_service_instruction.pdf big_boss

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #29 poslato: Februar 14, 2009, 01:45:54 pre podne »
Pa majstor nisam, al skinucu ovaj pdf. Da pitao sam gde se steluje ler gas i to si mi rekao, upravu si. Al to kazem jer se bojim jos od kad sam sam kao stelovao ler gas na proslom vozilu (suzuki samuri) i rastelovao do te mee da mi je i majstor jedva popravio na kraju...  bonk bonk
Bice nesto, sad sam bolji  biggrin
I Tito je zeleo golfa