Autor Tema: zatamnjivanje stakala  (Pročitano 203484 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivke

• IvKe ZaJeBaNt
  • Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • VW - Das Auto
  • Auto: VW Golf MK3 + MB Vaneo
Odg: zatamnjivanje stakala
« Odgovor #820 poslato: Jun 02, 2012, 12:02:30 pre podne »
A, sta ako uradim atest i posle ga do tamnim do bola???

pa sve zavisi na kog idiota naidjes na putu, ja sam tamnio napred 15% a pozadi 50 a aparat je pokazao da je propustljivost svetla svega 10% tj 90% zatamnjenja pa vi vidite koliko je aparatura ispravna

ja sam zakazao u black glassu za nedelju zatamnjivanje... kažu da ako zatamnis stakla u granicama dozvoljenog,da ti atest ni ne treba... mada isto tako kažu da i oni izdaju neki atest... sad jebem li ga videćemo... mislio sam pozadi 70% ,a napred 30%,mislim da je toliko dozvoljeno... :huh:

pa verovatno da i oni imaju taj instrumenat za merenje ali kao samo iz amss je validan, tako da ga ebem sta je najpametnije uraditi. Ja sam puko 2400din za atest i barem znam da ako nesto ne valja samo cu poslate pandure u amss jer su oni izdali taj dokumenat.
« Poslednja izmena: Jun 02, 2012, 12:08:49 pre podne od strane Ivke »

Van mreže s.radonjic

• VW Početnik
« Odgovor #821 poslato: Jun 02, 2012, 12:46:53 posle podne »
Papir koji izdaju u servisu koji zatamnjuje stakla je dokaz da su folije proizvedene po EU standardima i ne priznaje se kao atest.Sto se zatamnjivanja posle atesta tice,na svakom atestu stoji datum kada je radjen i svako vozilo se slika,a ako saobracajcu bude sumljivo,trazice racun ili potvrdu kada je folija postavljena tako da bi bilo ono cuveno "dzaba ste krecili".

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #822 poslato: Jun 02, 2012, 04:32:33 posle podne »
ma iskreno me ne zanima,sta mi budu rekli u tom servisu to cu i da uradim... ako mi napisu kaznu bogami ce black glass da je plati,ne zanima me

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #823 poslato: Jun 04, 2012, 08:01:39 pre podne »
znaci bukvalno nista nismo dobili ovim novim zakonom?
A sta si ocekivao? Pa 10 godina ova vlast donosi zakone koji ISKLJUCIVO sluze za otimanje novca. Njih apsolutno ne interesuje nista osim smisljanja kako da uzmu jos. U tome im prolazi svaki radni dan. Razlozi koji se daju za svaki namet su smesni i vredjaju ljudsku inteligenciju.

kazna je od 15-30 soma 6 poena i 3meseca  dozvola
Trebalo bi i dve godine zatvora kao prekrsaji sa slicnim nivoom kaznjavanja... a ne, nije cilj prevencija vec ubiranje novca.

ja sam zakazao u black glassu za nedelju zatamnjivanje... kažu da ako zatamnis stakla u granicama dozvoljenog,da ti atest ni ne treba... mada isto tako kažu da i oni izdaju neki atest... sad jebem li ga videćemo... mislio sam pozadi 70% ,a napred 30%,mislim da je toliko dozvoljeno... :huh:
Takve kao ti panduri najvise vole. "Meni je rekao dark glass..."

Kako nismo dobili, pa dobili smo to da su smislili kako da nam legalno uzmu 2400 dinara.
a zaboravljas da je zakon validan 7 dana od objave u Glasniku. Razmisli koliko stotina hiljada zatamnjenih stakala ima i kako ti ljudi mogu u 7 dana da urade atest na par mesta u privatnoj firmi koja se zove AMSS. Imaju tu da pljuste 15.000 koliko hoces.

Atest 2400din... ajde ljudi da vidimo koliko traje ta "procedura" utvrdjivanja propusnosti folije. Da vidimo koliko radnih sati je utroseno u jedan atest, kolika obuka je potrebna za radnike i koliko kosta oprema. 2400din za sta? Sto ti blicne nekim dvogledom po staklima? Zakoni i cene se donose kao u vreme Turaka samo sto su Turci razmisljali da ne preteraju jer ako preteraju onda ce i oni sami manje da dobijaju.

Sustina je sledeca. Nasa drzava nas ne voli, ona voli samo nas novac i ne prezaju da li su u pitanju zatamnjena stakla ili pdv na bebi opremu ili bilo sta drugo.
Ovoj vlasti puna su usta Evropske Unije, a njima najvise odgovara da u EU nikad ne udjemo. Jer svi ovi mutant zakoni koji u celom univerzumu VAZE SAMO U Srbiji ne bi mogli da opstanu.
Prva pomoc koji ima standard EU - NE VAZI U SRBIJI
Zatamnjena stakla po standardu EU - NE VAZI U SRBIJI
Da su ovo zakoni doneseni 1970god, kad je i poceo da predaje na fakultetu onaj dekica sa jarecom bradicom sto stalno se*e o ZOBSu, pa i da razumem, ali ovo su najsveziji zakoni. Znaci neko namerno ili u teskoj zabludi donosi ovakve zakone.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #824 poslato: Jun 04, 2012, 08:52:36 pre podne »
wele doktore .... ko i svaki put, na nivou i tacno  beer

osim ovoga za stakla ... ja kolko se sjecam i u EU je isti zakon, samo sto tamo folija mora sama biti po standardima odradjena (EU standardi, TUV i jos da prodje provjeru od strane zemlje u kojoj se prodaje, npr u Ceskoj je to neki 8DS atest ili tako nesto) i onda mozes da furas nazad sta oces i kolko oces ali prednja bocna su ti i u EU 30%

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #825 poslato: Jun 04, 2012, 09:25:56 pre podne »
zatamnio sam stakla... Wele ako zatamnis stakla "po zakonu" atest ti nije ni potreban... heheheh znaci najgore od svega ,smislili su da ti uzmu pare nizasta... 30% na prednjim staklima "po zakonu" se apsolutno ne vidi da je zatamnjeno,izmedju bocnih stakala i sofersajbne nema razlike...   lollol

« Poslednja izmena: Jun 04, 2012, 09:29:54 pre podne od strane Gagi »

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #826 poslato: Jun 04, 2012, 10:08:23 pre podne »
...Napokon da neko zatamni po propisu.Hvala Gagi,meni licno znaci puno ova slika,jer niko do sada nije okacio realnu sliku sa staklima 30%.Znaci,ja moja stakla ne diram do daljneg...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #827 poslato: Jun 04, 2012, 10:45:02 pre podne »
Poenta je u tim standardima.
Meni su prednja 15%, a zadnja 55% po EU standardu. Imam EU atest koji je bio upisan u saobracajnu po zvanicnom broju, ali taj isti standard nije kod nas jer sad kad bi radio atest (OPET) onda bi dobio neke sulude vrednosti. Koja evropa koji bakraci... samo novcanik je jedino merilo
Po meni jedino resenje je (ko moze) voziti stranca. Bih, CG, Cro, Mauricijus... bilo sta samo ne srpske tablice, pa nek izmisljaju sta oce
Sutra ce biti doneti zakon o hemijskom sastavu pnematika koji ce verovatno da narusava ekolosku ravnotezu, pa atest na sve gume koje se uvoze.
Pre nekoliko godina da je ovo neko pricao zvucalo bi kao los vic.
Treba zemlja da se preimenuje u Atestija.

A da su hteli da ukinu te budalastine lako bi to odradili. Zabranjena prodaja folija za kola koja nemaju deklaraciju i odgovarajuci standard. Ako se vec za saobracaj propisuje 15.000din i 6-9 bodova onda mogu da isto tako tretiraju prodavce. Zna se sta je folija, a sta kineska kesa za smece. Isto mogu da predaju firmama za ugradnju da se ogranice sta prodaju. Da oni stavljaju svoj hologram/broj na folije kao sto imaju fabricka stakla, kao sto imaju moje folije. Ako policija posumnja da to nije ta vrednost onda na pregled i utvrdjivanje sa firmom koja je ugradjivala folije. KO ZAJEBE > DEBELA KAZNA
Ima milion drugih nacina kad ima volje da se nesto uradi kako treba, ali nekome odgovara sprdnja od drzave, pogadjajmo kome.
Tu onda nema para za drzavu, draze im je ovako bezobzirno otimanje, a glavni krivci se kriju iza raznih novina, izvestaja, nelegalnih agencija i sl.
Kao sto sad fiskalni savet govori Vladi da PDV treba da se podigne na 22%
Vlada kao "nema pojma" sta se desava, pa dolaze neki anonimusi iz neke anonimne nebitne agencije da nam saopste da smo najeb*li. Niko od vrsnih politicara i strucnjaka da stane pred narod i kaze "Ljudi, doslo do nosa sad moramo da kusamo ladna ..." vec nam poturaju neke likove kao potrosnu robu, a oni koji su sve ovo napravili nam se smeju i uzivaju kao bogovi.
« Poslednja izmena: Jun 04, 2012, 10:58:37 pre podne od strane Wele »

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #828 poslato: Jun 04, 2012, 11:21:48 pre podne »
Wele za sve si u pravu i sve to sto si napisao moze se opisati u dve reci "OVO JE SRBIJA" !!! Nego vratimo se na temu,za stakla,necemo o politici... Da dam malo kritike o "Black Glass" servisu... totalni ne profesionalizam... ne znam odakle da pocnem... ovako... prvo zakazano vreme mi je bilo juce u 10am,kada sam dosao poljubio sam kapiju,cekao sam pola sata da se neko pojavi... onda su me primili i poceli sa radom koji je trajao 2h:30min... pri skidanju zadnje police polomili su mi zabice, jel nisu znali kako se polica skida,naravno nisu me pustili da im pomognem... sto se tice zadnjih sedista moram da radim dubinsko ciscenje jer su smekeri gackali u prljavim patikama cak i po naslonima,polica je isto ostala od prljavih prstiju,sto se tice tapacirumga na vratima,njih su natezali da bi smakli gornji deo sa vrata,pitao sam ih zasto ne skinu onda ceo tapacir,oni kazu to im oduzima mnogo vremena... po zavrsenom poslu,nasao sam na zadnjem desnom prozoru izgrebanu foliju od citavih 4 cm,a lik mi je rekao kao da je to ogrebotina na staklu i da se nije videla dok nije dosla folija... sve ovo bi im mozda i proslo,ali danas kad sam video da su mi istopili deo levog retrovizora  sa fenom popizdeo sam...ali odlepio sam... nije nista strasno ,ali zasto bih pustio da im ovo sve prodje??? jer zbog popusta vw kluba od 1000 din... e pa nece moci...
Eto tako bih sada ostalim clanovima toplo preporucio ne odlazak u cenjeni servis koji nije na nivou ni servisa livada... a kamoli moje radionice...
« Poslednja izmena: Jun 04, 2012, 11:25:02 pre podne od strane Gagi »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #829 poslato: Jun 04, 2012, 11:43:22 pre podne »
Ma ja bi rado izbegao politiku, ali kad je koren problema uvek u njoj. I "ovo je Srbija" nije razlog da pognemo glave i da prihvatimo zdravo za gotovo. Ima dosta lepih stvari i ljudi koje postoje u Srbiji. Ja za njih kazem OVO JE SRBIJA ono cime se ponosim, cime sam zadovoljan. Ono sto ne valja moramo da menjamo dok ne bude vredno imena Srbije.
Ja sam radio trojku u Ariljskoj i zadovoljan sam demonstracijom i uradjenim staklima. Bolje su bile uradjene nego ove slovenacke na cetvorci.

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #830 poslato: Jun 04, 2012, 01:03:53 posle podne »
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/326579/Sokantno-Kamiondziji-pola-lica-zbog-sunca-ostarelo-20-godina

evo pa čitajte koliko je korisno kad si izložen suncu,  ja sam i na sebi primetio da mi izgori koža mnogo više na levoj nego na desnoj strani, a nisam još čuo da je neko napravio udes zbog folija na kolima. Čak mogu da navedem mnogo više primera gde je volija spasila putnike od posekotina prilikom manjih nezgoda kad bi staklo puklo u hiljadu delova. Ali kod nas uvek moraju da prate evropsku uniju kao da su oni za sve uvek u pravu.    Da sam ja neko ko sprovodi vlast pre bi kažnjavao one sa raštelovanim farovima što biju na sve strane pa ne vidiš gde treba da voziš, a ne one koji stavljaju folije da se zaštite od sve većeg UV zračenja..... da neko gore ko je odgovoran razmišlja mozgom a ne džepom on bi ipak dozvolio ovako nešto, pogotovo kad se uzme da je u našoj zemlji sve više slučajeva kancera kože.
Ali bolji ove naše haračlije uvo za nas, bitno da su oni došli do zaključka da je atest neophodan,
a još veći apsurd, je atest dečjih sedišta, koji bi trebali da NE NAPLAĆUJU jer sviraju qrcu da nam preti bela kuga, ali oni to naplaćuju za 5 minuta posla, samo da neka šuša iz amss baci pogled na sedište i utvrdi da je propisno namešteno.
Ko kaže da nema veze sa politikom grdno se vara. Sve je kod nas povezano sa politikom. Pa i saobraćaj.   
I tu nema kraja.... ko što kaže @wele jedino rešenje da se voze auta drugih zemalja, ko je u mogućnosti jer više nema svrhe poštovati ijedan glupi zakon koji svaki samoproglašeni stručnjak odluči da nam treba.   

nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #831 poslato: Jun 04, 2012, 01:42:29 posle podne »
pa meni su uzeli 6000 dinara za atest za zadnja sedista na peugeotu 206,pošto je bio van,a onaj baja je samo pogledao kroz prozor od auta i to je to... ja sam mu rekao da mu je skup taj pogled od šest soma...

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #832 poslato: Jun 04, 2012, 05:34:17 posle podne »
zatamnio sam stakla... Wele ako zatamnis stakla "po zakonu" atest ti nije ni potreban... heheheh znaci najgore od svega ,smislili su da ti uzmu pare nizasta... 30% na prednjim staklima "po zakonu" se apsolutno ne vidi da je zatamnjeno,izmedju bocnih stakala i sofersajbne nema razlike...   lollol

pa bre ovaj passat kao i da nije zatamnjen, napred kao i da nema foliju a pozadi jos i nekako, ali nije to to..... ma drzava je haos, uvode evropske zakone a onda se samih tih propisa ne pridzavaju, realno ceo novi zakon je smilsjen kako bi se punio budzet, posto smo se pozaduzivali gde god smo mogli...... a mi obicni ljudi koji zele da im ato izgleda lepse najvise trpimo zbog takvih zakona i odluka, strasno......  angry2
G T I - opaasna masina......

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #833 poslato: Jun 04, 2012, 09:21:59 posle podne »
ja sam danas bi u amss,rece mi covek i osta ziv sledece ''moraces da skines folije sa prednjih stakala jer koliko god su procenata,samo na stakla bez folija mozes da prodjes atest?????? blink,mislio je na prednja,e sad meni su napred 20 posto,pozadi 30,sta ja da radim sad?nista mi nije jasno
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #834 poslato: Jun 04, 2012, 09:27:11 posle podne »
pa jel si ga pitao jel se on znoji dok ga doji ??? šta će ti atest ako nemaš folije? kakav retard... ma nema,to je bre sve zatucano... kao ja kad sam kupovao televizor,a ono tele od prodavca nema blage veze šta prodaje... boli njega za sve...

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #835 poslato: Jun 04, 2012, 09:58:37 posle podne »
nisam pratio temu od pocetka,da li oni na testu slikaju auto,obelezavaju staklo i slicno,znam da za zadnja stakla ne treba atest ,,,,

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #836 poslato: Jun 04, 2012, 11:04:35 posle podne »
ako se bojite uv zracenja postoje transparentne folije koje shtite od uv zraka... sad ce neko reci da je to porez na budale ali izgleda da nije... Jes da auto nije u mafia fazonu, ali sa daljine se ne raspoznaje faca onoga ko vozi :D a pritom je svetlopropusnost ko da nemate nishta ;)
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #837 poslato: Jun 04, 2012, 11:12:27 posle podne »
nema to veze sa mafija fazonom,da bicu mafijas sa dujom lollol,nego me intersuje sto je srbija bila uvek van sveta,na zapadu to posticu zbog niza razloga,u francuskoj je cak dozvoljeno zatamnjivanje soferke do 75 posto

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #838 poslato: Jun 04, 2012, 11:28:21 posle podne »
Nema to veze sa mafija fazonom, kad su zatamnjena stakla em te manje gori sunce, em lopurde ne vide kakav cd imaš i šta ti je na sedištima..... a i u usa i u nekim zemljama je dozvoljeno, pogotovo preporučuju ko ima malu decu i zbog sunca ali najviše zbog privatnosti preporučuju.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #839 poslato: Jun 04, 2012, 11:29:12 posle podne »
E cuo sam negde shto... Plashe se nashi drugovi zaduzeni za bezbednost saobracaja i imovine za svoje ljudstvo... tipa da vozac ne potegne sacmaru kad spusti prozor a cika policajci ne spremni...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!