Ovako... Stavljena nova remenica i šraf (isto iz Swaga). Po majstoru čelo radilice odlično, ništa nenormalno. Po njemu, takođe remenica koju smo skinuli (ona iz septembra 2016) kao odlična. Medjutim, kada se malo bolje zagleda, vidi su u desnom ćošku da je malčice vrlo malo dobila udarac. Po njemu, to se samo farba skinula. Nisam hteo da razmišljam, stavio sam drugu. Auto je onda uzupčen 100% u fazu. Terao sam ga da pumpu vrati na sredinu, da bih imao prostora za guranje kao šoferci ako treba da dobijem napredno paljenje. Vratio je pumpu. Po njegovoj logici, pošto je auto 100% u fazi, i pumpa na sredini, ako je pumpa u redu, to će sve biti dobro, možda će malo trebati ka šoferci. Međutim, auto nije hteo da upali (paljenje suviše retardirano). Gurnuo je pumpu ka šoferci poprilično i auto je upalio. Po njemu, pumpa nije dobra, jer kao da je dobra, morao bi da upali i kad je na sredini pa da se onda malo došteluje, a ne ovako skoro do kraja.... Inače, nisam spomenuo da je ova remenica od drugačijeg materijala nego ona prethodna. Slična je materijalu kao iz originala. Mislim da nije ovo u pravu za pumpu, al' ajde....
Čim sam ga malo zagrejao, stavio sam ga na dijagnostiku, paljenje oko sredine dijagrama (plava linija).
Nisam hteo tako, odšrafio sam pumpu, gurnuo je sam kao šoferci otprilike skoro da je 90% do kraja, i dobio sam paljenje u gornjoj zoni dijagrama, negde oko 56-60. Ostavio sam tako, da bude napredno.
Posle ovoliko pisanija, moja zaključak je da materijal Swagove remenice mekan, i da su te remenice krš.
Mislim i da znam kad je dobila taj udarac. U decembru prošle godine, dao sam auto jednoj devojci da proba. Ima mnogo godina vozačkog staža, pa sam mislio da je to OK. Bio sam sa njom u autu, ali u jednoj krivini joj se se auto ugasio (nije vodila računa), i par metara ga je ona tako vukla ugašenog, a u brzini i sve se vrtelo. Upalila ga je u vožnji na ključ. Mislim da je remenica tada popila udarac i da je zato još tada izgubio paljenje.
Zato i mislim da je Swagova krš, jer ako ne daj bože nekad budem morao da ga palim na guranje, može opet isto da se desi. Pitanje koliko će i ova da traje. Ali, dobro da je mekana, neće stradati čelo radilice.
Ako se opet desi, samo originalna remenica, a daj bože da potraje do zamene kaiša, bez razmišljanja ću tada kupiti i staviti originalnu remenicu.
Znači, po meni, za neke sledeće generaciju koje ovo čitaju, izbegavajte zamenske remenice, pogotovo ovu koja trpi jake udarce. Hvala svima, videćemo šta će se dešavati u nekom narednom periodu. Živeli!

Još da dodam da remenica kad se stavi na radilicu ima vrlo malo lufta, a kad se šrafi, pošto navoj šrafa ulazi u radilicu, čelo radilice sa onim ravnim delom se zabije u desni ćošak remenice, i tu se drži. Zato i najviše dobija tu udaraca i taj se ćošak pojede (kao kod mene na slici iz prvog posta).