Postovani, temu sam otvorio ako bi neko mogao da mi pomogne ili izadje u sustret kako bi dao misljenje u pitanju je Passat B6 od prijatelja auto.
Imam Passat B6 2008 god. Motor 1,9 tdi 77kw BLS, BLUEMOTION. Prije nego sto sam ga kupio prešao je oko 250 000 km, a ja sam ga vozio 10 000 km. Nisam osjećao nikakve promjene u radu motora. Auto je super išao i baš sam bio zadovoljan, ali jednog dana odjednom je na brzini oko 50 km/sat došlo je do pucanja KLIPNJAČE na drugom KLIPU i tom prilikom je došlo do probijanja bloka motora. Bio sam šokiran kao i svi koji su bili oduševljeni autom kad sam ga dovezao iz Njemačke. Čuo sam za još par slučajeva sa istim motorom BLS, i isto im se desilo iz čista mira. Neko kaže da mogu biti dizne u pitanju, neko turbina,...i sl. Kad sam ga uzeo, svi su govorili kako je to najbolji i najštedljiviji motor zbog partikularnog DPF filtera itd...a kad je crkao, drugu priču mnogi pričaju ( kako su to najgori motori...bla...bla). Više ne znam šta da mislim!? DA LI MI NEKO MOŽE DATI SAVJET KAKO DA PRONADJEM UZROK KOJI JE DOVEO DO STRADANJA MOTORA? HVALA!!!