Autor Tema: Centralna brava Golf mk4  (Pročitano 3990 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vlajko190

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf mk3 TDI
Centralna brava Golf mk4
« poslato: Decembar 26, 2016, 09:42:33 posle podne »
Zdravo,
kupio sam Golf 4 SDI 2002god. i uz njega dobio samo jedan obican kodiran kljuc, zanima me kako da proverim ima li i daljinsko otklj/zaklj.?

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
Odg: Centralna brava Golf mk4
« Odgovor #1 poslato: Decembar 26, 2016, 11:34:16 posle podne »
jel imas tastere na njemu?

ili

« Poslednja izmena: Decembar 26, 2016, 11:38:38 posle podne od strane topmarko »

Van mreže vlajko190

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Decembar 27, 2016, 10:04:45 pre podne »
Iskreno da ti kazem jos nisam ni preuzeo auto, ali juce dok smo se dogovarali i probao auto video sam a i pitao prodavca za kljuc, ima samo taj jedan obican, bez ikakvih prekidaca, a u motorskom prostoru vidim sirenu od alarma i u kabini senzore. Taj auto je on uzeo u razmeni za nekog Passata, pa je moguce da mu gazda i nije dao sve, pojuricu ga danas da zove vlasnika da ga ja pitam za te stvari. Ovde sam pitao da budem siguran sta mi je činiti ako ništa sa njima ne uradim. Hvala ti sto si se zainteresovao da mi pomognes, voleo bih da znam kako da proverim da li uopste ima tu mogućnost a i zbog tog alarma.
Vidim da na Aliexpresu ima tih ključeva sa čipom i elektronikom za 12$, samo bi ih trebalo kodirati i prilagoditi elektroniku da otklj./zaklj. vrata. Koliko to uopšte košta kod naših bravara?
« Poslednja izmena: Decembar 27, 2016, 10:08:54 pre podne od strane vlajko190 »

Van mreže headingmachine

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5.5
« Odgovor #3 poslato: Decembar 27, 2016, 11:07:53 pre podne »
Ja sam pre koju godinu platio kodiranje 100e. Tu je uracunat skavavac sa 3 dugmeta, kodiranje i brisanje treceg kljuca koji je i dalje bio aktivan, a kod mene su bila samo 2.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #4 poslato: Decembar 27, 2016, 08:59:33 posle podne »
ako ima fabricki alarm,sirena mu je ispod plastike brisaca,a ne u motornom prostoru. Ako je naknadno ugradjen alarm,(onda je verovatno ta sirena o kojoj pricas )treba da imas I neki daljinski od njega,plus kljuc.

Van mreže vlajko190

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Decembar 27, 2016, 09:54:53 posle podne »
Bice da je tako, uzeo sam danas auto i dobio taj kljuc bez icega i daljinski od tog alarma koji je verovatno kao sto ti kazes naknadno ugradjivan. Neznam da li fabricki ima one senzore po kabini, recimo na prednjim stubovima gore? Moraću da zovem bivšeg vlasnika i raspitam se o svemu, i ne razumem čemu taj drugi alarm??

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #6 poslato: Decembar 28, 2016, 12:46:22 pre podne »
« Poslednja izmena: Decembar 28, 2016, 12:48:19 pre podne od strane topmarko »

hirurg

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Decembar 28, 2016, 07:11:27 pre podne »
ako ima fabricki alarm,sirena mu je ispod plastike brisaca,a ne u motornom prostoru. Ako je naknadno ugradjen alarm,(onda je verovatno ta sirena o kojoj pricas )treba da imas I neki daljinski od njega,plus kljuc.
Ja imam fabrički alarm i koristi sirenu od auta. Istu koristi kad otkljucacu i zakljucam auto. Ne znam odakle ti to da bude sirena na drugom mjestu.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #8 poslato: Decembar 28, 2016, 08:32:55 pre podne »
na mk4 sirena od fabrickog alarma nalazi se ispod plastike brisaca,ne znam odakle ti ideja da fabricki alarm koristi sirenu koja se nalazi iza resetke branika
http://workshop-manuals.com/volkswagen/golf-mk4/vehicle_electrics/electrical_system/lights_lamps_switches_inside_anti-theft_system/anti-theft_alarm_system_(ata)/removing_and_installing__anti-theft_alarm_h8/

« Poslednja izmena: Decembar 28, 2016, 01:01:41 posle podne od strane topmarko »

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: vw mk4 1.9 TDI
« Odgovor #9 poslato: Decembar 28, 2016, 11:59:54 posle podne »
Kod mene je ugradjen dodatni alarm i vucem daljinac posebno uz kljuc. Na odkljucavanje i zakljucavanje javlja se dodatna od alarma i jos jedna kao ona za svaku situaciju, al nije tacno se cuje pod plastiku ispod brisaca. E lele njoj kako cu sutra da je pocupamm.
Nema zanata bez alata

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #10 poslato: Decembar 29, 2016, 11:22:18 pre podne »

preslusajte pocetak

a evo I slika

« Poslednja izmena: Decembar 29, 2016, 12:37:38 posle podne od strane topmarko »

Van mreže vlajko190

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Januar 09, 2017, 07:45:55 posle podne »
jel ovakve imas

http://thumbs3.picclick.com/d/l400/pict/282151845390_/VW-Mk4-Golf-Bora-Seat-Leon.jpg

Kao prvo izvinite sto me nije bilo ovde da odgovorim na Vaša pitanja, bio sam odsutan od kuce. Ova slika je pretpostavljam od senzora fabrickih, e ja takve nemam, kod mene su na stubu oni klasični kao na primer slusalice od mob. tel. jer definitivno je ugradjen neki aftermarket alarm, neznam cak ni koje je firme. nista ja tu ne bih preterano cackao samo bih da napravim duplikate ključa i onog čuda za alarm, glupo mi je a nije ni pametno da imam samo jedan. Sad mi je stalno frka da kad izadjem iz kola ostavim ključeve unutra, bojim se zaključaće se sam i šta onda. Moze li sve da se prebaci na onaj jedan ključ sa prekidačima? Našao sam čak i kod Kineza te ključeve sa čipom i elektronikom, evo link dole.
https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-2-button-Flip-remote-key-for-vw-1j09595753AG-1piece-lot/32615018259.html?spm=2114.10010108.1000013.7.9onFMJ&scm=1007.13339.33317.0&pvid=38269d5d-0597-4e49-9c6b-72b2ce39dd8f&tpp=1
Nije bitno što ovde piše da nije dostupno, ima ga na drugom mestu. Hvala vam još jednom na odgovorima i razumevanju, pozdrav.

Van mreže vlajko190

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Januar 11, 2017, 09:12:12 pre podne »
Pošto nisam mogao da izmenim prethodni post i dodam ovu sliku, šta ću, nova poruka. Ovo je slika onog što sam dobio uz auto, običan ključ i daljinac. Sirenu i senzore ne mogu sad da slikam kola su mi zatrpana a ja imam 39 temperaturu (ušao sam u crveno), ali ako vam nešto znači i taj podatak da rešim ovu nedoumicu, pošto se u to ama baš ni malo ne razumem, poslaću klinku da uslika i to.

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #13 poslato: Januar 11, 2017, 03:07:36 posle podne »
Druze,ja sam pre par meseci kupio na aliexpress-u takav kljuc skakavac sa svom tom elektronikom i cipom, isto je toliko kostao kao sto si ti nasao.I sve je ok ,narezao sam kljuc,elektornika radi,medjutim problem je u tome sto je kljuciste kljuca izradjeno od meke plastike i kad gurnes kljuc u bravu da otkljucas vrata ili gepek,on se sav uvija i krivi samo sto se ne polomi, inace mozes ti s njim bez problema da palis auto ali kazem ti sta je problem.Eto to su moja neka iskustva sa tim jeftinim kljucevima,pa rekoh cisto da znas.Tako da bolje uzmi malo skuplji,ali nemas posle problema.

Van mreže vlajko190

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Februar 01, 2017, 07:39:25 posle podne »
Za sada sam resio problem, bivsi vlasnik mi je dao jos jedan ključ sa daljincem, jbg. Ostaje mi nedoumica da li mogu nekeko da to sve prebacim na ključ sa daljincem u komadu? Ćerkina mačka mi je jedan već pristojno izgrickala, neznam zašto ali užasno je privlači...?