Autor Tema: golf2 benzinac 1,6 51kw 84god (stari tip) procedura zamene salt heble  (Pročitano 4395 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 1.6 51kw 1984god Benz
golf2 benzinac 1,6 51kw 84god (stari tip) procedura zamene salt heble
« poslato: Decembar 23, 2016, 07:56:28 posle podne »
jel zna neko proceduru zamene saltheble tj one solje na dnu palice tj rucice menjaca  ja pokusavao i pokusavao al sve za malo fali da kugla iskoci  a po  najvise zeza metalni obruc oko palice .neki kazu da mora odozdole da se odvije neki straf al neisplati se auspuh pa alu lim pa ko zna sta jos ima ispod alu lima ,jedino ako taj straf ne odvija to celo kuciste jer solja ima odozgo dva strafa koja je drze pritisnutu i posle se mrda oce iskocit al kugla joj neda,ako je tako onda se vise isplati brusilicom iseci metalni obruc oko palice pa posle zavariti kad se zameni salt hebla i kugla,jel radio neko heblu i na koj nacin?

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: vw mk4 1.9 TDI
Odg: golf2 benzinac 1,6 51kw 84god (stari tip) procedura zamene salt heble
« Odgovor #1 poslato: Decembar 23, 2016, 10:58:08 posle podne »
Mora odozdo nemozes odozgo iz kabine nikako. Ako uspes da izvadis staru novu nemozes ubacit. Mora auspuh da se skine pa onaj alu lim. Nisam probao mozda moze da se neskida auspuh vec samo lim da se malo izuvija. Ali znam da 100 posto mora odozdo.
Nema zanata bez alata

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Decembar 24, 2016, 04:15:15 posle podne »
ok nemoze,al gledam novu salt heblu sa kuglom nema nikakav strtaf da se strafi u nju  tako da mi daje utisak da kada bih samo odvojio od cevi metalni obruc oko palice,i izvadionagore palicu sa kuglom pa odvijo 2strafa koji drze heblu u mesto a oni su odozgo pored kugle ,hebla bi mogla da izadje nesmetano kad ne bi imala palicu i kuglu da joj smeta.kazem pokusavao sam ali sve sto mi je smetalo jeste taj obruc oko palice menjaca koji obavija tu plastiku na palici menjaca  i ta plastika na palici gura taj obruc metalnu od sipke ,a obruc mi nedozvoljava bas neki veliki manevar u tom skucenom prostoru jer je ispod obruca zadebljana plastika sa granicnikom za rikverc i nemoze se izvuci,malo je sve komplikovano za pisati ali imam utisak da ce glat izaci i palica i hebla samo sa ,secenjem tog obruca odvijanjem ta dva strafa koja drze pritisnutu heblu na dole ,a posle kada se vrati i zastrafi hebla sa palicom i kuglom navucem obruc i zavarim ga na mesto kako je bio.jedino sto po meni ovako realno gledano sto moze odozdo jeste da se odstrafi celo ono metalno kuciste sa sasije vozila pa da onda moze da se izmrda da se zameni ,inace ovako sa ovim secenjem nevidim sta ga to jos drzi sem obruca i ta dva strafa dole,jer sve se mrda i za malo moze da se izvuce al to malo sto devojci fali  moze srecu da upropasti budali

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #3 poslato: Decembar 24, 2016, 05:56:40 posle podne »
moras rastaviti od ispod auta kompletna salthebla. skida se cijev sa nosaca salterice koji se nalazi na letvi volana, onda se odvrnu cetri sarafa koja drze saltheblu za pod, a nalaze se iznad auspuha i zastitnog alu lima. tako da se to sve treba skinuti. tebi ako se to ne radi uvjek je rjesenje odvuci golfa pod presu
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Decembar 25, 2016, 07:08:31 posle podne »
ajd da napomenem da je ovo stari tip. ja kada povucem palicu i kyglu gore sama plasticna hebla tj to dno gde lezi kugla jednostavno se mrda slobodno i ne bih rekao da ima plastika srafove odozdo vec ti srafovi su za to kuciste metalno a to kuciste ne moram da skidam jer se kod mene hebla ubacuje odozgo i lezi na toj rupi ima lim koji se strafi da je stisne odozgo tako da sve mi mirise da moze odozgo samo problem palica da se oslobodi od obruca a to ce brusilica fiknuti i palica ide gore dva strafa i limce sa heblom isto gore idu jedino ako nema neki djoka odozdo ispod heble pa da se ispreci kad staru izvadim

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #5 poslato: Decembar 25, 2016, 09:47:46 posle podne »
golf 2 neovisno stari, novi tip, vrsta motora i sve ostalo saltebla je brate ista. i plastika nema sarafe odozdo nego kutija salteble. ti se ocito ili pravis pametan ili si trknut u glavu kada ti se kaze da se mora skinuti odozdo.
i enkob i ja ti govorimo ko' covjeku kako se mjenja, a tebi izgleda prije utjerati metar u guzicu nego centimetar u glavu.

iskljucujem se iz teme, a ti mjenjaj kako hoces
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #6 poslato: Decembar 25, 2016, 09:50:13 posle podne »
Nije šija nego vrat.
Isto je šalt heblo što se tiče same ručice i te kugle ispod na sve golfove dvojke. Mora odozdo kako ti je obijašnjeno, a ako uspeš drukcije okači slike da i mi nešta naučimo što smo ih na stotine zamenili.
Nema zanata bez alata

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Decembar 26, 2016, 06:51:24 pre podne »
ok sta se ljutite pricamo.pitam da li moze ooovom procedurom da se odradi ovako da se samo secne obruc i sve ide gore sto se tice plastike i rucice.nista videcu meni to izgleda da moze odozgo bez skidanja te limene kutije al dobro probacu da isecem obruc pa da  vidimo ako nemoze najlakse je zavariti opet usvakom slucaju hvala i nemo se ljutite ty smo da pricamo da pokusavamo da inprovizujemo na laksi nacin

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Februar 06, 2017, 03:41:59 posle podne »
Ja uspeo na svoj nacin da zamenim salt hebnu  sa secenjem obruca brusilicom ali di je var pa tako izvadih ceeelu palicu sa kuglom  pa i solju od kugle umetoh drugu  stavih onaj plekani deo sto se strafi,stavih kuglu a pre kugle i feeedeerr da gura nagore rucku i stavih obruc i zaaavarih gaaaaaaaaa, i gorovo kad skinuh solju kugle video sam taj lim odozdole i nevidim svrhu skidanja auspuha kada moze odozgo da se skine ne bi bio zadzabe zaaavaren taj obruc za ostali metal koji ide nize ka sipci  i oni su ga ljudi tako montirali  cim je vareno da nije  bilo bi liveno.a ujedno zaaamenih iiii narandzasti vaaljcic na saamoj ceviii do duse improvizacijom morao sam da ga rasecem sa jedne strane i da ga navucem na ceev  pa da se ugura u gumu ka motoru pa preko njega ide plastika koja drzi taj valjcic da neispadne  ka palici jer udje u zljeb gume. a taj valjcic je identican onom kod motora sto se nituje ,tako da suzbio sam maksimum luuuft i ubada svvvaaaaku brzinu beeez greske .jebiga ljudi ja se snadjoh,a to sto sam rasekao nema veze jer taj narandzasti valjcic drzi i guma crna i plastika stegnuto tako da nema saaanse da dobije lufta i otvori se .tako da to je to ljuudi ako neko bude imao isti slucaj sa takim nekim luftom  ili sa zamenom salt hebne  nek se javi rado cu mu pomoci ako treba i odradicu al sve to zahteva vreme a i evo slike

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Februar 06, 2017, 03:49:35 posle podne »
jeeebiiga ljudi jeste majstorski da se skida i sve rastura da bi se zamenila solja tj salthebna ali sto bi davao pare nekom majstoru da mi caprka i da ga drka i sve i jos da mu platim ,sva ova inprovizacija moze bitti gotova za sat vremena za salthebnu  najbitnije je posle lepo zavariti a neistopiti plastiku u obrucu ,zato preporucujem co2 mada sam ja doduse radio za obicnim aparatom elektrolucno zavarivanje ,klemu skinuo i teraj ,isekao skinuo obruc  ostrafio 2 desetke i sve izaslo gore kad zamenih stavih tovatnu mast zasrafih 2 desetke navukoh  obruc i zavarih  ,najbitnije je da ubacite u 4tu i secete i kakav polozaj bio obruca tako zavariti  a posle dalje  za ovu narandzastu  gumu mora jos jedan set za reparaciju poluga menjaca da se kupi jer nema posebna da se kupi  i cas i to se sredi sve komplet u roku od 3sata moze biti gotovo a mozda i pre sve zavisi od te gume tamo kako se upakuje ta narandzasta i onaj beli poklopac koji se malo vidi  na slici iz proslog posta.pozdrav drugari i bez ljutnje ovde smo da se druzimo i sticemo iskustva e sad sto neki od nas vole da eksperimentisu sami to je stvar lukavosti i snalazenja.Var dobro podmazati da ne korodira i da popusti.pozdrav i svako dobro
« Poslednja izmena: Februar 06, 2017, 04:12:18 posle podne od strane Ivancho »

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #10 poslato: Februar 06, 2017, 10:58:14 posle podne »
 :+ :+ :+

Van mreže eskachagt

• Master Member
  • Auto: VW Golf II D
« Odgovor #11 poslato: Februar 06, 2017, 11:25:12 posle podne »
Bez ljutnje ali kakvo crno sjecenje i varenje za skidanje salteble  lost006
VW fan

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #12 poslato: Februar 06, 2017, 11:34:42 posle podne »
Kad vec pominjes sticanje iskustva, ovo je skolski primer kako ne treba raditi druze.

Послато са Lenovo A6020a46 уз помоћ Тапатока

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Februar 07, 2017, 08:58:07 pre podne »
ok druze  slazem se ,al sto bih ja terao na kanal kod nekog placao i skidao auspuhe kad moze odoozgo jedan rez gde je bio fabricki var  dve desetke se odviju da pusti kuglu na gore i i cela p a l i c a i kugla i salthebna izlazi gore cas posla a posle se samo zavari na isto mesto u istom polozaju taj obruc i gotova stvar za sat vremena da kazemo,a onako bi bilo 2-3sata sa auspusima skidanje pa namestanje  a ovo je cas posla  zameniti na ovaj nacin stim sto ste u obavezi isti polozaj obruca postaviti i tako zavariti lepo i jako .jeste amaterski al ako poostoji var na tom delu znaci da su i oni varili druze sto opet otvara mogucnost secenja i ponovnog varenja a samim tim i lakse zamene tako daaa jebiaga ja ga odradih tako  kao i ono ostalo sa gumicama i ubada brale brzine da izvines kao  srednjoskolsko devojce
« Poslednja izmena: Februar 07, 2017, 09:00:28 pre podne od strane Ivancho »

Van mreže Gavraa

• Moderator
  • Master Member
  • Auto: Polo G40 - Audi TT 8N
« Odgovor #14 poslato: Februar 07, 2017, 11:02:57 pre podne »
Mogao si i sam kuci sve da uradis kako treba,auspuh je mnogo komplikovano skinuti,par gumica,srafova i spada dole.

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Februar 07, 2017, 11:47:54 pre podne »
pa jes na vodovodnu sahtu da  skidam auspuhe,kanal neam zato i ova varijanta ispade fik i gotovo bez zavlacenja i bez zaleganja pod auto.al dobro sve je dobro sto se dobro popravi.tako da eto podelih sa vama iskustvo pa sutra dan neko od vas majstora moze skratiti svoj trud a naplatiti lepo za tu zaebanciju.poozdrav i svako dobro ljudi
« Poslednja izmena: Februar 07, 2017, 11:50:15 pre podne od strane Ivancho »

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #16 poslato: Februar 07, 2017, 10:52:37 posle podne »
U moje auto ko unese brusilicu i aparat za varenje ima da ga tuzim do strasnog suda. Unisti to sve prijatelju gde god padne koja varnica tu nema spasa staklima tapacirima plastikama, a prsti na sve strane. E sad posto je tebi to neki radni auto pa ti nesmeta to je druga stvar, a da ti je neki mezimac nebi tako to uradio sigurno. Razmisli malo.
Nema zanata bez alata

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Februar 08, 2017, 12:58:09 posle podne »
znas sta druze sigurno nisam vario bez zasticivanja sedista  tepiha i ostaloga.imao sam jedno povece parce linoleuma i samo je proseceno na sredini koliko da ima prostora za taj otvor dije ta rupa ,i kada se varilo sve varnice su letele i udarale u linoleum i sve su bile na okupu  na dnu linoleuma  tako da nista nije osteceno nit stakla nit sedista nit tepih u autu sve se moze uraditi ako se lepo isplanira  tako da to je to

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #18 poslato: Februar 08, 2017, 05:31:18 posle podne »
Ivancho dobro pazi prijatelju da te Kinezi ne ukradu. Svabe si zajebao

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #19 poslato: Februar 13, 2017, 09:56:39 pre podne »
xaxaxa da se prictwam ne zeni mi se xaxa