Autor Tema: Golf 4 nivo ulja  (Pročitano 3405 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mrkela89

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • GOLF IV u <3 dok ne kupim bolji :D
  • Auto: Golf IV
Golf 4 nivo ulja
« poslato: Januar 13, 2016, 12:13:08 posle podne »
Pozdrav drugari, imam jedan problem i molio bih za pomoc. Unapred hvala.
Posedujem golf 4 1.9 66 kw 90 ks. Problem je sledeci.
Nivo ulja u karteru mi je na sredini, kada krenem na put, npr u Bg, nakon 100 km ,nekad vise nekad manje , upali mi zutu lampicu od nivoa ulja, stanem sacekam da se slegne, i izmerim kad ono malo ispod minimuma. dospem ulja onako poprilicno da dodje do sredinne meraca, upalim, ugasi mi lampicu i normalno vozim, vratim se iz bg, jos se malo vozikam kuci, sutradan ustanem i izmerim, meni nivo ulja na maksimumu :0 . sta to moze biti. cesto mi se desava. pa sl put opet kad vozim on opet upali, parkiram ga cekam da se slegni i on opet ispod minimuma .... ne znam sta je to

Van mreže bokun

• VW Početnik
  • Auto: golf 4,pasat 3, golf 5
Odg: Golf 4 nivo ulja
« Odgovor #1 poslato: Januar 13, 2016, 01:35:26 posle podne »
Sipaj ulje na maksimum i uvijek provijeravaj kad je motor hladan ili sacekaj barem sat da se slije iz sistema u karter.
Ogromnu razliku pokazuje kada odmah poslije gasenja motora gledas ulje,tako je i kod mene.Ako je ulje na maximumu odmah poslije  gasenja motora na sipku pokazuje izmedju max i min,pogledam poslije kad se ohladi opet je na max.Imam dva golfa sa tim motorom i isto se desava pa sipam ulje na maximum.I provijeri ima li ulja u interkuleru,meni jedan preko turba uzima malo ali jos uvijek vuce normalno.Mada me buni to sto ti  nakon 100 km upali lampu malo je to kilometara da potrosi toliko ulja bez obzira sto je ulje izmedju min i max.Nego pokusaj ti da sipas na max pa onda prati stanje,ako opet potrosi i upali lampu na tako malo km. a ne pusta nigdje ne gine ti malo visa investicija.

poslato kurirskom vezom
Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad

Van mreže Darko80

• Master Member
  • Auto: Audi A3 LZ9Y
Odg: Golf 4 nivo ulja
« Odgovor #2 poslato: Januar 13, 2016, 02:58:50 posle podne »
Desava se da senzor na karteru brljavi. Resetuje se preko tastera za haubu. Cim otvoris i zatvoris haubu gasi lampicu. Malo da ti olaksam po pitanju senzora, a ako stvarno trosi onda je problem za mehanicara.