Autor Tema: Zamajac: fiksni ili plivajuci?  (Pročitano 2401 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže codename

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat 6
Zamajac: fiksni ili plivajuci?
« poslato: Jun 12, 2015, 09:51:31 posle podne »
Pozdrav svima,
Molim strucno misljenje i savjete. Na Passatu 3C 2007 godiste 1.9 TDI se vec osjeti problem sa zamajcem. Rekli su mi da jos nije u "kriticnoj fazi" ali bih trebao zamjeniti. E sad, vise majstora i servisa su mi rekli vise razlicitih stvari koji zamajac da stavim. Plivajuci ili fiksni?
Sto vise istrazujem sve vise sam zbunjen.

1. Fiksni, kazu da "vjecno" traje ali moze izazvat druge probleme, nemam pojma koje. E sad nadjem ponudu u provjerenom servisu:
VALEO (835035), cijena je 420 eura + 50 eura ugradnja.
Trazim dalje, nadjem saks fiksni zamajac i set kvacila sa ugradnjom cijena 220 Eura. Cijena mi zvuci nevjerovatno niska, ali covjek me ubjedjuje da je u pitanju originalni saks fiksni zamajac i da on ugradjuje i daje garanciju. Da li je moguce da je ovo realna cijena ako covjek radi na crno?
Trazim na trecem mjestu, ovaj put kod provjerenom majstora, isto saks fixni sa setom kvacila cijena oko 500 eura sa ugradnjom.

2. Plivajuci, cijena oko 500 eura sa ugradnjom sa setom kvacila.

Molim pomoc i savjete sta je realno, sta nije i sta da radim jer ipak nije mala lova.

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
Odg: Zamajac: fiksni ili plivajuci?
« Odgovor #1 poslato: Jun 12, 2015, 10:01:13 posle podne »
Pa posaevtuj se sa tim  majstor1 sto ti je proveren sta je bolje za tebe ... ako ti vec odrzava kola , valjda zna sta je najbolje za tebe ...  :rolleyes:

ja sam uvek bio za Fabricku kombinaciju ... verovatno ima svoje "zasto " tvoj Passat nosi Plivajuci Zamajac ...  :46
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: Jun 12, 2015, 10:04:48 posle podne »
Kako ti se manifestuje kvar ? Lupkanje, zujanje , grebanje? ako je u pocetnoj fazi u zavisnosti od voznje moze da gura jos 10 , 20 mozda i 30.000 km , na tom autu fabricki je plivajuci zamajac i zato uzmi stavi isti takav, mozes ti da stavis fiksni ali kao sto ti je majstor rekao moze da stvori druge jos skuplje probleme sa menjacem...

Van mreže codename

• VW Početnik
  • Auto: passat 6
« Odgovor #3 poslato: Jun 12, 2015, 10:25:21 posle podne »
auto je preslo 250.000 km. Osjeti se kako "grebe" i malo lupka u intervalima u leru i kada se stisne kvacilo, tj u odredjenom polozaju kvacila (negdje na sredini kvacila).

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #4 poslato: Jun 12, 2015, 10:59:34 posle podne »
Ma stavi ti fiksni,šta glupavi inžinjeri u Volkswagenu znaju,kakav plivajuči,to je za budale koje imaju para da troše bez veze...
Jebo te,ja da sam administrator na ovakva glupa pitanja (koja se uzgred pojavljuju svake sedmice po jednom) opalio korisniku doživotni ban i živio... angry2
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže eskachagt

• Master Member
  • Auto: VW Golf II D
« Odgovor #5 poslato: Jun 13, 2015, 12:39:55 pre podne »
imas ovakvih bar 30 tema, pa prečešljaj dobro... vozis auto iz 2007 a stavio bi fiksni zamajac  lost006
VW fan

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #6 poslato: Jun 13, 2015, 11:44:12 pre podne »
Ako ti nije skupo ti stavi plivajuci,ako jeste,stavi fixni pa sta bude. To je najveci problem-pare.Tema ide pod kljuc,postoji pretraga na forumu.

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
« Poslednja izmena: Jun 13, 2015, 11:57:48 pre podne od strane topmarko »