Autor Tema: Mk5 GTI DSG  (Pročitano 59164 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MkTrihi

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • one love
Odg: Mk5 GTI DSG
« Odgovor #200 poslato: Maj 16, 2016, 08:49:24 pre podne »
hvata me nostalgija kada gledam ove slike...  :(

svaka cast , prelepo
I dont drive fast i just fly slow

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #201 poslato: Maj 16, 2016, 08:55:08 pre podne »
Zasto nostalgija

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #202 poslato: Maj 16, 2016, 01:17:32 posle podne »

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #203 poslato: Maj 17, 2016, 10:52:52 posle podne »
E sad kad sam spomenuo problem da malo i o njemu kazem, isao sam za Opatiju za vikend na meet, kako sam ranije pisao auto sam lakirao na novo i ujedno zamjenio ulje i filter u to vrijeme, prije nego sam krenuo prema Opatiji provjerio sam razinu ulja i nekako po mirisu mi se.cinilo kao pregoreno ulje a opet nisam sam sebi vjerovao jer sam od izmjene napravio oko 1000 km, tako ja krenuo na put i tokom boravka gore smo se vozili po lokalnim cestama i iskreno ganjali smo se i na pola uspona do Ucke mi upalio crvenu lampu od ulja.
Odatle sam ga nekako dovukao do prijatelja mehanicara u Rijeci a sa frendom otisao kuci.
Da mi auto ne stoji kolega je poceo sa rastavjanjem.Htjeli smo se uvjeriti jeli otisla pumpa ulja pa je nju prvu skinuo
Evo je na stolu

Pumpa radi kao i polutke za ublazavanje vibracija motora, stoga smo krenuli dalje.
Stanje letecih lezajeva

Bankovi

Kako je auto bio kod majstora prosle godine dogovorena je bila polugeneralka ali ocito da od toga nije bilo nista, tj da je on rastavio i vratio stare djelove nazad a naplatio kako se naplacuje, no i to cemo rijesiti kad se sretnemo.
Sad zelim da se izvadi kompletan motor i ponovno rastavi i zamjene svi djelovi i ovog puta mi to radi prijatelj kojem mogu vjerovati tako da cu sad napokon biti zadovoljan.
Evo jos koja slika

Sad jedva cekam da stignu djelovi i da sastavi to i da mogu biti siguran.
Kako budu isli radovi tako cu i izvjestavati posto je auto u Rijeci slika ce biti koliko majstor posalje

Van mreže Simma

• Sr. Member
« Odgovor #204 poslato: Maj 18, 2016, 12:37:32 pre podne »
Strasno...bas me zanima sta ce ti reci stari majstor.  :angry:

Van mreže mikula

• Hero Member
« Odgovor #205 poslato: Maj 18, 2016, 09:56:48 pre podne »
Mene bas cudi da je to tako pohabano jer ipak je to masina napravljena da se gazi tj da se ne stedi. Mozda je neko nekad pre tebe nasuo nekvalitetno ulje pa ga naceo. Al bar sad kad uradis bices miran

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #206 poslato: Maj 18, 2016, 10:12:47 pre podne »
Ja sam otkad je dosao od njega 3 izmjene ulja napravio e sad sto je bilo prije mene neznam jer je otkad je kod mene sam napravio 4 izmjene, znaci jednu prije nego je otisao kod ovo debila od mahstora, ugl. ovo najvjerovatnije nije nikad mjenjano jer su original djelovi na motoru, sad ce se to rijesiti i nadam se da ce sve biti ok

Van mreže Marko_Nis

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk5 GT
« Odgovor #207 poslato: Maj 18, 2016, 10:22:43 pre podne »
Nije mi samo jasno zasto nisi trazio stare delove kad ti je taj stari majstor radio?

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #208 poslato: Maj 18, 2016, 10:35:38 pre podne »
Milion puta sam radio auto kod istog covjeka i nikad nisam imao potrebu takve stvari traziti, on sad nije mogao to odraditi pa sam dao decku koji je na nasem forumu i ono isao sam sa potpunom vjerom u covjeka, no evo sad se ispostavilo da nije bas covjek, skola za sve zato pazite vi kad nisam ja pogotovo na.ovakvom autu di djelovi kostaju.

pekar

• Gost
« Odgovor #209 poslato: Maj 18, 2016, 12:07:35 posle podne »
tog starog majstora treba sad za gusu pa sve da plati :17 ne znam odakle ljudima tolika muda za tako nesto da urade :62 i da ti naprave jos vece sranje...

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #210 poslato: Maj 18, 2016, 12:31:07 posle podne »
tog starog majstora treba sad za gusu pa sve da plati :17 ne znam odakle ljudima tolika muda za tako nesto da urade :62 i da ti naprave jos vece sranje...
Pa iskreno moglo je biti jako lose, gle ja sam bio uvjeren da je sve zamjenjeno a i na pocetku teme se pisalo o tome, ocito da sam zivio u zabludi, sreca pa nije zaribao dok se vozio.
Sad je prioritet vratiti auto u funkciju a onda cemo rjesavati stvari, sad je u sigurnim rukama tako da spavam mirno kao i da se nista nije dogodilo i pored kvara to je jako lijep osjecaj.

pekar

• Gost
« Odgovor #211 poslato: Maj 18, 2016, 12:53:20 posle podne »
upravo to i mislim sto si bio siguran da je sve kako treba, a da je nazovemo sreca u nesreci je sto se desilo eto tu gde imas prijatelje, a zamisli da si poso negde van granice primera u severni deo nemacke ili negde bas daleko, jelte si siguran da ti je auto 100% u fulu ispravan jer  ga "majstor uradeo" i nedaj boze tamo negde u nedodjiji se desi to sto se desilo boodala a gore ubijaju na mesto sa cenama slepovanja i popravke, i dali nije da tog ili bilo kog drugog majstora covek kada se vrati da ga  bukvalno zapali, izvini na mom malo duzem postu,ali ja bukvalno popizdim kada vidim ovakve stvari,gde covek lepo i posteno plati,u ovom slucaju ti, a oni svi drugi bi da dodju do pare bez muke na mutljavine i jos ti pritom naprave havariju, e zato takve treba vesati...
ali sto kazes sad je u sigurnim rukama, i opet nevalja ali dobro je sto se izdesavalo tu gde imas nekoga za pomoci :46 samo napred i sto pre da se vrati na cesti potpuno nov driving

PS: sva sreca sto ga pre ovog defekta nisi cipovao, jer bi se odmah veliki strucnjaci  javili sa objasnjenjem da je to zbog cipa sve ispalo...
« Poslednja izmena: Maj 18, 2016, 12:56:57 posle podne od strane pekar »

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #212 poslato: Maj 18, 2016, 01:49:03 posle podne »
 :+
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #213 poslato: Maj 18, 2016, 01:53:26 posle podne »
upravo to i mislim sto si bio siguran da je sve kako treba, a da je nazovemo sreca u nesreci je sto se desilo eto tu gde imas prijatelje, a zamisli da si poso negde van granice primera u severni deo nemacke ili negde bas daleko, jelte si siguran da ti je auto 100% u fulu ispravan jer  ga "majstor uradeo" i nedaj boze tamo negde u nedodjiji se desi to sto se desilo boodala a gore ubijaju na mesto sa cenama slepovanja i popravke, i dali nije da tog ili bilo kog drugog majstora covek kada se vrati da ga  bukvalno zapali, izvini na mom malo duzem postu,ali ja bukvalno popizdim kada vidim ovakve stvari,gde covek lepo i posteno plati,u ovom slucaju ti, a oni svi drugi bi da dodju do pare bez muke na mutljavine i jos ti pritom naprave havariju, e zato takve treba vesati...
ali sto kazes sad je u sigurnim rukama, i opet nevalja ali dobro je sto se izdesavalo tu gde imas nekoga za pomoci :46 samo napred i sto pre da se vrati na cesti potpuno nov driving

PS: sva sreca sto ga pre ovog defekta nisi cipovao, jer bi se odmah veliki strucnjaci  javili sa objasnjenjem da je to zbog cipa sve ispalo...
Po nasem dogovoru ja sam bio siguran da je sve odradjeno, ali evo sad se sve vidi, upravo da ne bi morao misliti o majstoru i poslu sam dao decku kog poznam i jos je sa foruma i tako ali eto, sad nema nazad nego rijesiti to .
Neupitno je da cemo se raspraviti oko svega ja i tzv majstor.

Van mreže Dzinn16v

• Hero Member
  • Volkswagen motorsport
  • Auto: Golf mk2 16V
« Odgovor #214 poslato: Maj 18, 2016, 03:41:10 posle podne »
tebe Tonci bas svako auto mora kostati 3 puta vise ;)
Volkswagen motorsport

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #215 poslato: Maj 18, 2016, 04:26:10 posle podne »
tebe Tonci bas svako auto mora kostati 3 puta vise ;)
A vidis

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #216 poslato: Maj 30, 2016, 10:57:35 posle podne »
Novi leteci i semerinzi radilice

Radilica

Opran hladnjak ulja i sve vezano za ulje na motoru

Sutra dolazi turbina sa reparacije ali i crijevo za turbinu kupio novo, sad cekam da.stigne i da se sve slozi
« Poslednja izmena: Maj 30, 2016, 11:00:21 posle podne od strane 084GT »

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #217 poslato: Maj 31, 2016, 10:15:52 posle podne »
Jos malo novosti, stigla turbina sa reparacije, sve novo unutra i popjeskarena i pobojana

Novi semerinzi radilice

Novi vijci zamajca

Narucio sam novo originalno crijevo turba jer je majstor rekao da nakon par puta pranja jos uvijek ima prljavstine unutra i najbolja opcija je novo a i necu izgubiti garanciju na turbo koju sad imam, ovo je slika za primjer a staviti cu i kad stigne ono pravo

Zamjenjen je klizac remena, nemam sliku ali majstor/frend vodi brigu o svemu i stvarno namam rijeci, znaci svaki dan slikanje odradjenog i stalno smo u kontaktu tako da nista nije prepusteno slucaju, srce mi je ko kuca.
Moram priznati da mi ljudi iz razlicitih gradova daju podrsku i pomazu u nabavljanju djelova i iskreno im cestitam i zahvaljujem, nekima se necu moci za citav zivot oduziti.

pekar

• Gost
« Odgovor #218 poslato: Maj 31, 2016, 10:22:06 posle podne »
svaka cast drug na poslu i detaljnom izvestavanju :25 nakon ovog zahvata imaces bukvalno nov auto congratulations
« Poslednja izmena: Maj 31, 2016, 10:29:10 posle podne od strane pekar »

Van mreže 084GT

• Sr. Member
« Odgovor #219 poslato: Maj 31, 2016, 10:39:11 posle podne »
Sto da kazem, ja sam najmanje odradio ovog puta, neznam sto kazati, iznenadili su me jako i neznam kako se oduziti.
Pa sad po svemu bi to trebalo biti oke, a i frend je rekao da nece na cestu dok se ne izmjeri pritisak i da ce.ostati par.dana kod njega ako nakon mjerenja bude ok da ga istestira, da ja kasnije budem siguran