Autor Tema: Pukao zupcasti remen prije preporucene kilometraze za mijenjanje?  (Pročitano 7981 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže x-man

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat B6
Pukao zupcasti remen prije preporucene kilometraze za mijenjanje?
« poslato: April 01, 2015, 02:50:02 pre podne »
Juce mi se desila divna stvar, a to je da mi je u voznji pukao zupcasti remen i naravno sada imam mrtvo auto...
Do sada bih ja vec birao servisera da to popravlja, ali me muci jedna stvar, ja sam prvi vlasnik, auto je passat b6 2.0 FSI (benzinac) 2007. godina proizvodnje, i po njegovim knjigama zupcasti remen se mijenja na 180 000Km, a nisu naveli na koliko godina, a ja sam presao 150 000Km i sta sada, auto nije u garanciji, ali ipak postovao sam njihova pravila, svaki servis je radjen u ovlastenom servisu i sada vjerovatno imam ogromnu stetu na motoru i to vjerovatno zbog loseg remena...

Da li ima neke sanse da VW plati troskove? Ovi u ovlastenim servisima se izvlace na starost i to sada tvrde da vazi pravilo, neki kazu 4, a neki 5 godina, ali to nigdje ne pise, a za druge stvari tipa svjecica pise na koliko godina se mijenjaju (izgleda da one naprave vecu stetu nego zupcasti remen  :angry: ), a isto tako i ako vazi to pravilo niko nikad u servisu nije rekao za to, a ja sam njima prepustio potpunu brigu o autu i radim sve sto kazu, cak sam njima platio vise od 50EUR za svjecice jer je bilo propisano da se mijenjaju, a najbolje na trzistu kod nas su puno jeftinije...

Takodje, da li neko ima iskustva sa 2.0FSI motorom i stetom do koje dodje kada pukne zupcasti remen?

Bilo kakva pomoc ili savjet su dobro dosli...

Hvala.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
Odg: Pukao zupcasti remen prije preporucene kilometraze za mijenjanje?
« Odgovor #1 poslato: April 01, 2015, 04:54:54 pre podne »
Posavetuj se sa advokatom, a serviseru reci da ces da angazujes 5 advokata, a ako pitaju sto 5, ti reci da vas vise kosta, jer ko izgubi taj plati (i sudske troskove).
Cenim da je zakon na tvojoj strani . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #2 poslato: April 01, 2015, 05:19:53 pre podne »
Ako živiš u "regionu" ,skupljaj pare i popravljaj sam.
Ako si u Evropi,advokata za ruku pa tuži servisera.
Srećno.
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #3 poslato: April 02, 2015, 12:29:01 pre podne »
Iskreno drugar,samo lud čovjek može čekati 180 000 za zamjenu zupčastog remena,pa ma gdje to pisalo. Neka ti je bog na pomoći,ali u BiH su ti šanse nikakve da to naplatiš od servisa. Volio bih da nisam u pravu,ali daj bože. I kad ga napraviš,mjenjaj zupčasti na 100 000 ubuduće.
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže x-man

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: April 02, 2015, 03:54:39 pre podne »
Bio ja lud ili ne, oni su napisali tako i ja sada trebam da budem pametniji od svabe koji da nije siguran da ne moze da izdrzi toliko ne bi to ni napisao jer zna da bi mnogi kupci u mnogim normalnim drzavama dobili odstetu preko suda, a znam ja da je ono najbolje kada bih ga ja mijenjao na 50 000...posto su napisali 180 000 logicno bi bilo da izdrzi bez problema 200 000...
Znam ja da ovdje nema nikakvih prava za kupce i potrosace i to jeste problem, mogu oni napisati i 500 000Km, a da pukne na 100 000Km i naravno nista...
« Poslednja izmena: April 02, 2015, 03:57:08 pre podne od strane x-man »

Van mreže bajker

• VW Početnik
  • Auto: Passat B3
« Odgovor #5 poslato: April 02, 2015, 10:51:56 pre podne »
Koliko godina ti je bio star taj kais ? Pitam zato sto je meni na Jetti pukao kais na nekih 28 000 ali je tu kilometrazu napravila za 4-5 godine jer je jedno vreme stajala garazirana,dakle nije pukao od kilometraze vec od starosti,pukao mi je dok sam prelazio lezeci policajac,auto je bio na ler gasu,steta je bila dva ventila i normalno stavio sam novi dihtung glave.
Ljudi,budimo ljudi !

Van mreže TTS

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: April 02, 2015, 11:18:52 posle podne »
X-man Švaba je to napisao,ali nije računao na to da češ ti voziti taj auto u BiH,u kojoj nema ni reda ni zakona,gdje radi ko šta hoče,gdje je kvalitet goriva 6 podioka ispod nule,gdje ti u "ovlaštenom" servisu svaki drugi ili treči put mjenjaju ulje (a svaki put ti naplate),gdje imaš svako 20 metara udarnu rupu na cesti itd,itd da dalje ne nabrajam.
Recimo,Long life zamjena ulja na 30 000 je važila samo za zemlje Evropske unije,za Balkan i ostale su preporučavali zamjenu na 7500. Šta misliš zašto? Sad ga opet odvezi u "ovlašteni" pa neka ga naprave,baš me zanima koliko če ići iza toga. Ti "ovlašteni" u BiH su leglo lopova,neznalica i idiota,koji su se zaposlili stranačkim,rođačkim ili nekim drugim vezama,a pošto nema države ni pravosuđa,nemaš koga ni tužiti,ustvari možeš,pa se ganjati po sudu 10-15 godina,dok ti ne dopizdi.
Jbg,štetu več imaš (najvjerovatnije ne previše veliku),odvezi to nekom dobrom i poštenom majstoru,nek promjeni tih par ventila što su se pokrivili,par vođica,sve difone,neka poravna glavu,stavi novi dihtung i gasss.
I nikad više nemoj slušati šta ti knjiga govori,nego pitaj nekoga ko je malo bolje upućen u zbivanja oko takvih stvari i oko "ovlaštenih" servisa! Šteta što si naučio lekciju na teži i skuplji način...
 :26
« Poslednja izmena: April 02, 2015, 11:21:26 posle podne od strane TTS »

Van mreže x-man

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: April 03, 2015, 03:27:06 pre podne »
Ne ne, Svaba je i te kako racunao gdje ce se voziti ovaj auto, ovo je kao neka BH verzija koja je kao sklapana u BiH, a isto tako samim tim sto sam ja svakih nekoliko mjeseci isao na servis (7500Km) i kao lud se naplacao tih servisa, oni su se i na taj nacin prilagodili nasem trzistu i meni oderali kozu i zbog toga sto sam ja to sve ispostovao, a ne kao vecina otisao kod nekog normalnog majstora i za min. 50% manje para radio isti ili jos bolje taj servis i to na bar 15 000Km kako vecina radi ovdje, ja sada hocu da oni uzvrate tako sto ce da rijese ovo o svom trosku jer sam ispostovao bas sva moguca pravila kako VW tako i ovlastenog servisera i njima prepustio brigu o autu...

Inace, nisu mogli da mi svaki drugi-treci put mijenjaju ulje jer sam svaki put bio tu kada su to radili i ako su govorili da idem u njihov kafic i sve sam gledao kako rade, ali da su uzasni neradnici, neznalice, lopovi, tu se slazem, ja samo kada vidim kako oni rade, bude mi muka, vecina njih, ali ima i ljudi koji su solidni...

Inace, danas sam malo bolje pogledao taj remen tj. malo vise pomjerio zastitnu plastiku i imao sam sta da vidim, po svemu sudeci 99% sam siguran da problem nije do remena, remen je pukao, ali ne zbog toga sto je on bio los vec zbog toga sto je sa vanjske strane skroz, ali bas skroz poderan i na kraju unistena su i vlakna u njemu i naravno pukao je, izgleda da je zaribao spaner ili tako nesto sto ga dodiruje sa vanjske strane...ja samo ne znam kako nije bilo nekog zvuka, skripanja, smrada ili tako nesto...

Jos cu da vidim sa ovlastenim servisom sta mogu da sredim kod njih...

Van mreže mboy87

• Hero Member
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI
« Odgovor #8 poslato: April 03, 2015, 09:50:21 pre podne »
 To što piše u toj knjzi nemoj da gledaš kao merodavno.

Kad je to kao što piše što je onda pukao kaiš ?

Uporedi podatke o potrošnji koji su navedeni u knjizi i potrošnju u vožnji,sve će ti biti jasno.Tako je i za sve ostalo.

Ulje menjaj na 10.000 km a veliki servis radi na 70-80.000 km i nađi nekog majstora koji ti neće prodavati maglu.

Srećno u daljem radu.

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #9 poslato: April 03, 2015, 10:39:20 pre podne »
@TTS je u pravu... U jednom servisu sam video okacen papir,da su po preporuci vw-a kraci servisni intervali za balkan(i to su srbiju razbucali pa prikazali voshu i kim odvojeno) @x-man bas mi je zao sto ti se ovo desilo ne znam za novije modele ili benzince ali zna se da se v.servis radi na 90-120kkm.
Ako nije auto u garanciji dzabe ti je da 'presavijas tabak'...

Послато са LG-D320 уз помоћ Тапатока

Земунчанин

Van mreže Marko mk2

• Sr. Member
  • Auto: Golf mk2
« Odgovor #10 poslato: April 03, 2015, 09:24:15 posle podne »
covek da je hteo da menja kako on misli da treba ne bi isao u ovlasceni, sta njega briga sto oni nisu napisali sta i kako treba, druze pravac ovlasceni servis akoti prave problem ides dalje tj ko je na vecem polozaju od njih, pises meil njima i objasnis situaciju da su te odbili itd. podrska od mene

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: April 03, 2015, 09:31:05 posle podne »
Pa kakav ovlasceni servis prijatelju kad auto nije u garanciji...On nije veliki servis uopste radio,oslonio se sta mu pise u servisnoj knjizici.Necu da solim pamet ali zna se kad kupujes auto uradis veliki servis osim ako nije radjen neposredno pre kupovine...

Земунчанин

Van mreže Marko mk2

• Sr. Member
  • Auto: Golf mk2
« Odgovor #12 poslato: April 03, 2015, 09:36:30 posle podne »
Ja skapirao da je kupio novog i da je jos uvek u garanciji  bonk
onda nek se ne cima sa ovlascenim, svakako sam snosi trosak

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
« Odgovor #13 poslato: April 03, 2015, 09:44:02 posle podne »
Ma jeste kupio nov auto ali mu nije vise u garanciji.Da bi imao pravo na ostvarivanje g. moras da se 'pridrzavas pravila' prodavca,posle toga ako se nesto desi oni i pored toga sto si redovno odrzavao auto radi ocuvanja garancije,u ovlascenom servisu mogu samo da ti kazu:"Dobar si decko!".
Onaj drugi deo mog prethodnog posta odnosio se kao podsetnik o osnovnoj stvari koja treba da se uradi posle kupovine polovnog auta naravno.

Земунчанин

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
« Odgovor #14 poslato: April 03, 2015, 09:47:12 posle podne »
Pa i kupio je nov auto, lepo kaže da je on prvi vlasnik, ali auto više nije u garanciji. Može da tuži koga hoće, u ovom slučaju ovlašćeni servis. Da li će dobiti spor to je drugo pitanje. Osnova za tužbu ima, kupio je nov auto kod njih, održavao kod njih, zašto bi on morao da zna na koliko se radi veliki servis?! Pročitao je u uputstvu da se radi na 180000, oni su bili dužni da mu kažu da se menja i ranije ako je kaiš star...
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #15 poslato: April 03, 2015, 10:45:05 posle podne »
X-men, ako imaš vremena i strpljenja možeš da probaš da pošalješ mejl generalnom uvozniku i sve lepo objasniš... naravno sa ličnim podacima i podacima o ovlašćenom servisu gde se može proveriti da si to stvarno ti i da imaš taj auto i da je redovno servisiran... ujedno pitaj da li treba isti taj mejl da pošalješ i fabrici.
Mala je šansa, ali možda se desi da ti oproste deo troška za popravku.

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #16 poslato: April 04, 2015, 04:21:08 pre podne »
Brate,žao mi je što ti se ovo desilo.Ja ću ti samo ponoviti,da ne isteruješ pravdu jer je nećeš isterati.Umesto toga,skupljaj pare i popravi auto.
Ovo je Balkan,ovde je institucija zaštite potrošača samo mrtvo slovo na papiru.Niko te neće zaštiti.Problem je ukupna šteta na autu.Na primer,da si se žalio na pokvarene jabuke u prodavnici,tu bi te možda zaštitili.
Srećno!
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže TTS

• Master Member
« Odgovor #17 poslato: April 04, 2015, 11:15:03 posle podne »
Zorancile poslati "mail" generalnom uvozniku u BiH,je gore nego ga poslati meni (ja bi ga bar pročitao). Ideja ti nije loša,međutim ja bih ga poslao direktno u fabriku Volkswagen,pa ako kojim slučajem upali,oni če pritisnuti ove iz BiH,a onda če morati odreagovati. Problem je samo koliko če to trajati vremenski,ali u svakom slučaju,vrijedi probati,pa ako upali,dobro je...

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #18 poslato: April 05, 2015, 12:09:01 pre podne »
Citat
Pa i kupio je nov auto, lepo kaže da je on prvi vlasnik, ali auto više nije u garanciji. Može da tuži koga hoće, u ovom slučaju ovlašćeni servis. Da li će dobiti spor to je drugo pitanje. Osnova za tužbu ima, kupio je nov auto kod njih, održavao kod njih, zašto bi on morao da zna na koliko se radi veliki servis?! Pročitao je u uputstvu da se radi na 180000, oni su bili dužni da mu kažu da se menja i ranije ako je kaiš star...

Ako je čovek kupio nova kola, održavao ih u ovlaštenom (ima uredno overenu servisnu) i ugrađivao delove od ovlaštenog servisera, mislim da ima osnov da tuži ovlaštenog za naknadu štete koja je nastala usled održavanja tih kola.
*ebem li ga,kontam ja da smo mi na balkanu, ali ovo je po meni logično sve i da živi u Kambodži...

Normalan čovek nema šta da koristi svoju glavu za održavanje automobila, ako ima para da ga kupi novog i održava kod ovlaštenog servisera.
Njegovo je da:
  • doveze automobil kod ovlaštenog servisera
  • ostavi ovlaštenom serviseru ključeve i servisnu knjižicu od automobila
  • ode u obližnju S.U.R. na ka(H)vu
  • vrati se kod ovlaštenog servisera da plati uslugu održavanja i preuzme automobil sa sve overenom servisnom knjižicom
  • odveze se dalje u kurvaluk po selu i ne vraća kod ovlaštenog do termina navedenog u servisnoj knjižici.

Ali, kad bi svi imali para ovakvi forumi ne bi postojali...  lollol biggrin