@Zen3dom je uradio na svom pasatu svetleće brojke na tabli, pogledajte njegovu temu da vidite kako je on to rešio.
Pleksiglas provodi svetlo tako da ako napravite jedan krug od pleksija ispod brojeva (kao što je na mk1) možete da osvetlite sve brojeve s jednom smd, ne treba vam dioda za svaku brojku.
E sad osvetljenje kazaljke će ići malo teže, jer sama igla od npr b5 je providna, kao i deo u koji ulazio, što kod b3/corrado nije, pa bi verovatno morala da se buši neka rupa pored da ide smd samo za kazaljku. Ali treba biti mnogo precizan da ne rasipa svetlo sa strane.
Slikaću vam tablu od mk4 rasturenu možda dobijete ideju da rešite te stvari.
Ja nemam vremena da radim te stvari jbg, trenutno mi je bitnije da mi je auto ispravan i spreman za put, a ćuning će da čeka toplije dane.
I da, što se promene osvetljenje displeja tiče, ne gubite vreme sa onim folijama za koričenje, probao sam, vidi se kao dupe, nije to takva kao ona fabrička. Jedino tako nešto ako nađete ili diodu u toj boji.
Diode mogu da nađem u svim bojama za lcd za b3, pa i beloj, ali ne izgleda lepo kad je dioda u boji. Mnogo bolji efekat daje transparentna folija.