Autor Tema: Klima neće da se upali passaat b 5.5  (Pročitano 2635 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže igorpl

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: PASSAT B 5.5
Klima neće da se upali passaat b 5.5
« poslato: Januar 18, 2015, 05:58:59 posle podne »
Imam veliki problem.
Pre neki dan kada sam upalio auto klima mi je blinkala ali nisam čekao da ispiše grešku nego sam je normalno upalio i sve je bilo ok.
Nakon toga sam iz razloga lepljenja one plastike na centralnoj konzoli skinuo metalni nosač i samim tim raskačio klimu sa konektora.
Da napomenem zbog toga što se lepak sušio vozio sam auto bez priključene klime (unutrašnje jedinice)
Kada sam sve vratio na mesto klima nije htela da se upali-ništa se ne pojavljuje na diplsju čak ni off.
Odem kod drugara misleći da mi je crkla iz nekog razloga ta unutrašnja jedinica i priključim kod njega a ona radi.
Zatim njegovu priključim kod mene i neće da radi.
Otvorim jedinicu, izduvam i očistim alkoholom, poprskam konektore VD-om za svaki slučaj (mada ni na jednom nije bilo oksida i sličnih stvari) i vratim sve kako je bilo i opet neće.
Proverio sam osigurače sa leve strane kod vozača i svi su ok, one ispid kod volana nisam gledao jer nema pojma koji je za šta -tamo gde su releji...).
e sada mene zanima da li neko zna rešenje problema i da li možda postoji još neki relej, osigurač koji je povezan sa klimom pa da je crkao.....
Inače u pitanju je pssat b 5.5 130 HP 2003 highline.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: Klima neće da se upali passaat b 5.5
« Odgovor #1 poslato: Januar 18, 2015, 06:16:34 posle podne »
Prvo zakaci auto na dijagnostiku ali negde kod nekog ko ima kvalitetnu i pismenu.
Boban-Rus

Van mreže igorpl

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 18, 2015, 06:35:41 posle podne »
A da li se nekom ikada desilo nešto slično.

Van mreže igorpl

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Januar 19, 2015, 05:44:41 posle podne »
REšio sam problem.
Ladno mi je izgoreo osigurač koji se nalazi na mestu 5 koji ima veze sa klimom i koji je na kartici označen kao nešto na komandnoj tabli.
A pored toga mi je prijavljivao grešku oil senzor workshop.
Eto ako nekome se isto desi da zna šta može biti.
Inače kada sam gledao ja sam pregledao svaki osigurač ali ovaj koji je od 10A je ladno izgoreo tako da mu je gornji deo tj ona krivina otpala kao da je neko sekao pa kada sam ga ja gledao verovatno se samo taj deo vratio na mesto pošto nisam gledao sa signalnom lampicom nego sam vadio svaki osigurač i gledao vizuelno.