kod passat-a, superba trese i u leru malo više bruji i prenosi vibracije kad je ugradjen fixni zamajac, stoga se i prio ugradnji pravi neka kao pixla na samom zamajcu da ne bi pravio te i njima slicne probleme. Kod octavija i cetvorki tih problema ne bi trebalo da bude jer se na dosta TDI 90ks motora ugrađivao fabrički fixni zamajac (samo na ALH je dolazio plivajući) što je znam da ga je fabrika tu stavila kako bi testirala na nama vlasnicima i priča da ga je fabrika tu stavila iz nekog razloga ne pije vodu. Odličan si izbor napravio, i ja skorih dana idem u siti poduhvat pa javljam kako sam prošao.
Inače zamajc se može provjerit na nekoliko načina: kad se auto pali i gasi mnogo ali baš mnogo trese sa motorom i karoserijom (slični simptomi imaju i stope), onda kada prilaziš semaforu i puštiš auto na ler ili bez gasa da se dokotrlja ako ljulja to je 90% zamajac (simptom je sličan onome kao da su diskovi veoma malo krivuljkasti). Takođe ako na 50-60km/h poklopiš full gas u petoj brzini ako vibrira ručica menjača tj. ako mlati onda je zamajac. Ako se i sa stisnutim i bez stisnutog kvačila (sa ugašenom klimom) čuju ne baš lijepi zvuci i struganje, mljevenje, trkoćanje u pravilu je to zamajac.
Eto nadam se da sam pomogao, a za cijene ne znam kako je u srbiju ali npr u CG set plivajućeg kompletan sa druk ležajem sa nalazio i za 340e ali budući da me plivajući ne zanima nisam se dalje raspitivao. Inače ako ikako moš nabavi original VALEO ili SASCH mada i LUK je sasvim solidan. Sam druk ležaj se krece oko 15-20e, set kvačila od 150 pa naviše.