Pozdrav ljudi ,mozda neko zna sta moze da bude problem ! Prije svega zelim da kazem, da ne bih otvarao novu temu da nije zaista potrebno ,jer sam sve moguce vec izgooglao, ima slicnih simptoma ,al kao sto je meni nisam pronasao nista takvo. Naime, vozim pasat 5.5 , 1.9 t(di) 2002 godiste ,i imam problem kod ubrzavanja. Na primjer kad vozim prvom i drugom brzinom auto normalno povuce ,cupa, prelazi 3000, 4000, 5000 lagano bez ikakvih problema. E problemi se vec pocnu desavati PONEKAD u trecoj brzini iznad 3000 obrtaja ,u cetvrtoj obavezno ,takodje i u petoj. Kao da auto posle 3000 na prekide gubi snagu . Ne znam o cemu se radi ,ja sumnjam na protokomjer ,ali to je samo moje misljenje ,a zelio bih cuti i vase ,jer mozda i grijesim. Jos nesto ,to mi se skoro stalno desava ,mada ima i puta kad se auto sasvim normalno ponasa...ne znam o cemu se radi...Prije neki dan sam ga testirao ,u pocetku sam lagano ubrzavao preko 2000 do 4000,i bilo je samo malih trzaja, ali gurao je dalje normalno ,tako par puta i posle toga sam mogao da ga stiskam kako zelim i koliko zelim...nije bilo nikakvih problema ni u 3,4 ,5...parkirao sam auto, i sinoc uzeo opet da ga vozam i opet isti simptomi. Ima li iko pojma o cemu moze da bude rijec. Znam da sam malo poduze pisao ,al sam se eto trudio da sto bolje priblizim i objasnim. Da li zbilja moze da bude do protokomjera ili nesto drugo sasvim? Hvala puno unaprijed...