Autor Tema: Golf 5 1.9 TDI 2004 - Povecan nivo ulja  (Pročitano 11299 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže helionprime

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 1.9 TDI
Golf 5 1.9 TDI 2004 - Povecan nivo ulja
« poslato: Oktobar 14, 2014, 05:36:18 posle podne »
Pozdrav ljudi, ko je upratio na drugoj temi, prije neki dan sam radio veliki i mali servis na Golfu. Golfa sam kupio prije 10 dana. Nakon servisa (prije tri dana), primjetio sam da je nivo ulja malo iznad maksimuma. Planirao sam otici do majstora i danas ja odem da ga to pitam, kad ono nivo ulja dosta veci neko prije dva dana i vidi se da je razrjiedjeno. Po procjeni, ima sigurno 3l viska (1.5cm iznad max). Vode ne fali, tako da je zakljucak da mijesa naftu i ulje.

Majstor mi rece da mogu biti gumice na diznama i tandem pumpa (danas prvi put cuo za nju ..jbg novo auto, upoznajem se). Ja sam auto odmah ostavio njemu da to napravi sutra, jer necu da ga vozim ni metra vise tako..

Mene interesuje da li je to sve ili moze jos nesto (ne daj boze gore) da bude.

Van mreže helionprime

• VW Početnik
Odg: Golf 5 1.9 TDI 2004 - Povecan nivo ulja
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 14, 2014, 08:21:58 posle podne »
Ja sto vise citam o ovoj temi to me vise hvata panika blink.. Jesu mogli oni na zamjeni ulja i filtera da nesto zeznu pa da se nivo pocne tako povecavati. Kako sam uspio da skontam, ako je nafta u ulju onda su dizne ili pumpa, a ako je voda onda je glava..  Jesam u pravu?

Bojim se da nisam brzopleto odlucio da ostavim auto na popravci, pa da sad oni gledaju da popravljaju jedno a bude drugo.

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 14, 2014, 10:52:50 posle podne »
Isti / slican problem imam ja auto mi je kod servisra upravo, nivo ulja se ne moze povecavati koliko znam zbog filtera ili bilo cega, osim ako neka tecnost se ne mesa tj ne ulazi u motor, proveri da li kada upalis ujutru prvi dim iz auspuha je beli, da li kada otvoris cep za ulje ima bele skrame, moras kod servisera da odes da vidis da li mesa vodu ili naftu i znaces na cemu si, odes u ovlasceni 2900 din da ti provere,  ako mesa vodu znaci da je dihtung ili da je glava naprsla, ako mesa naftu moze biti dizne...
« Poslednja izmena: Oktobar 14, 2014, 10:58:03 posle podne od strane Bocko88 »

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 14, 2014, 11:07:52 posle podne »
Ja sam auto odmah danas ostavio kod mehanicara, jer nisam htio onako da ga vozim. Ulje na mjeracu je razrijedjeno i ima ga bas preko maksimuma. On rece da je pomjesao naftu, mada mislim da je brzopleto to zakljucio. Moram ga zvati ujutro da ga ponovo pitam. Krivo mi je sto auto sad nije kod mene da provjerim ponovo sve nivoe. Mislim ipak da bi definitivno falilo rashladne tecnosti dok bi se karter onoliko napunio (za sada je na mjeri), tako da se potajno nadam da je nafta sa dizne ili pumpe.

Razmisljam se ako je glava, da li se to uopste moze kvalitetno popraviti i koliko se isplati... Za dizne ili pumpu ovaj rece da ce oko 100e izaci sve.

Sta ako je bijeli dim ujutro na prvom paljenju? Vjeruj mi da nijednom nisam gledao kakav je dim.

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 14, 2014, 11:55:08 posle podne »
Ima raznih teorija ali vidi ti sa serviserom sta ce ti reci, beli dim moze da mesa vodu, sivi dim da mesa dizel i ulje... da kazem neki osnovni znak ali i ne mora da znaci, nadaj se da su dizne ili pumpa nije skupa popravka u odnosu na ostale kvarove,  ako je glava ne znam sta da ti kazem, meni serviser sutra javlja sta je mom 2.0 tdi, da li je dihtung ili glava, ako je dihtung popravka 200eura, glava moze biti od 300 do 600...

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 15, 2014, 09:00:05 posle podne »
Bio kod mehanicara, zamjenili gumice na tandem pumpi.. nasuli ulje, otisao da se provizam 40-ak km, vratio se, 2cm preko maksimuma nivo. Sutra cemo vidjeti onda i dizne. Jel sigurno ne moze nista da prouzrokuje izljevanje nafte u karter? Voda nije sigurno, nivo tecnosti je konstantan.

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 16, 2014, 01:18:47 pre podne »
Moze biti neka dizna da pusta naftu, ako nije voda ne znam sta bi drugo, proveri pa javi sta je u pitanju...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 16, 2014, 04:18:51 posle podne »
Na diznama se da i izmeriti pritisak u radu motora i videti ako neka pusta onda ce na njoj biti drasticno manji.
Boban-Rus

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 16, 2014, 06:25:11 posle podne »
Ovako, danas je ovaj mehanicar zamjenio i gumice na diznama.. I dalje podize nivo, ali znatno manje. Objasnjavao mi je oko dizni, da na ovom motoru diznu drzi jedan saraf, te zbog toga dizna u radu cupka malo i napravi zazor na lezistu u glavi. Taj zazor se napravi u gornjem dijelu lezista gdje je gornja gumica (na kontra strani sarafa). Pokazao mi je ovo na drugoj glavi, koja je skinuta, i kaze da je takva i kod mene (i kod svih tih motora na pasatima, turanima i sl..). Pretpostavka je da ta gumica zbog zazora i dalje ne moze da dihtuje dobro. Ako je to problem, rjesenje je staviti deblju gumicu ..ili odnijeti glavu da se radi, da ponovo obrade taj dio gdje lezi dizna (navare pa obrade..).

Napominjem da motor radi kao sat, nema nikakvog cudnog dima, vuce ko lud..samo et'..

Pitanje za RUS-a, da li se pritisak na dizni mijenja i u slucaju navedenom iznad?
« Poslednja izmena: Oktobar 16, 2014, 06:27:20 posle podne od strane helionprime »

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 18, 2014, 06:15:20 posle podne »
Da sumiram temu. Na dizne su stavljene deblje gumice nego sto su originalne. Kako sada stvari stoje, dihtuju dobro te ne izljeva naftu u ulje. Presao sam 200 i nesto kilometara od zamjene gumica i nivo ulja je isti otprilike. U narednom periodu cu konstantno provjeravati kako se krece.

Van mreže marshal

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 19, 2014, 01:08:47 pre podne »
meni kkad je tako bio povecan nivo ulja u motoru,svako palenje ujutro bi izbacio malo dima ono dimi mozda 20 sec i poslije normala,medjutim jednom sam ga vozio na autoputu 200 i samo se iza mene oblak dima stvorio,stao pored, i vise nisam mogao upaliti,kad sam odslepao auto majstoru,klip skroz izgorio,on mi rece da su neki tefloni otisli i da je nafta otisla u karter i tako da se bukvalno klip istopio,tublinu ostetio,i kad sam popravio to i nakon mjesec dana otisao na kontrolu,kad u garazi ista stvar s audijem 2006 god,i njemu ti neki tefloni otisli i isto se dogodilo,pa et da i tebi se to ne dogodi pogledaj te teflone,ja ne znam ni sta je to :)

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 20, 2014, 03:07:25 posle podne »
Nisam ni ja upoznat sa kvarom koji si imao :) , hvala ti svakako na upozorenju. Ispitacu, bolje izbjeci zar ne. Kod mene pri paljenju nema nikakvog cudnog dima, to je prvo sto smo gledali kada se ovaj problem sa naftom pojavio, niti je bilo ikakvih drugih simptoma (nemiran rad, stekanje, dim ...). Kad smo stavili originalne gumice na diznama, dizanje nivoa ulja se smanjilo, a sa ovim debljim gumicama se zaustavilo.

Trenutno pratim stanje :)driving

Van mreže marshal

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 20, 2014, 08:00:27 posle podne »
pa onda to je to sigurno su te gumice i bile problem,kod mene isto nije bilo problema u radu,vuci itd itd,samo ujutro kad je hladno bude dima i et to se dogodilo sto se dogodilo,pa et provjeravaj nivo ulja,inace ako je previse ulje razredjeno trebala bi se lampica upaliti zuta mislim nisam siguran,ugl ti prati opet ja kako sam to uradio ev presao sam 12 hiljada nemam nikakvih problema,niti je potrosio sta ulja ni nista,sretno svakako