Autor Tema: golf 5 rashladna tecnost problem  (Pročitano 24022 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2.0 TDI
golf 5 rashladna tecnost problem
« poslato: Oktobar 14, 2014, 12:20:26 pre podne »
Pozdrav evo i od mene prve teme nazalost sa problemom,

e ovako, kupio sam skoro Golfa 5 , 2005, 2.0 tdi , BKD, 192000km presao, medjutim Antifriz sam primetio da trosi, ne mnogo vec veoma malo, otisao sam u servis, majstor mi je proverio da li mesa sa uljem - ne mesa , digao je auto, nigde se ne vidi da curi, cudno mi je jer imam ga skoro mesec dana presao sam za tih mesec dana 1000km i recimo da je potrosio 1dL tecnosti mozda i manje, veoma cudna stvar zadnjih par dana pratim tecnost nekada ne trosi a nekada potrosi veoma malo, nekada ta tecnost padne ispod minimuma i sutra dan cini mi se( nisam siguran ) podigne se malo, inace na prvo paljenje pali kao benzinac, radi sasvim normalno ne trokira,  nema belog dima iza, temperatura rada motora isto normalana uvek, covek od koga sam ga kupio rekao mi je da je zamenio vodenu pumpu pre 40.000km deluje kao da je sve ok ali gubi tecnost.

Mozda je neko imao slican problem ili predlog sta da radim u ovlasceni servis mi traze znate vec za 1h 3000din pa posle popravka videcemo kako i sta i koliko ce kostati.

Ako neko ima predlog neki da cuujem.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
Odg: golf 5 rashladna tecnost problem
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 14, 2014, 04:26:44 pre podne »
Pitanje je kakvu je pumpu stavio pri promeni? Pogledaj ima li tragova ispod remenice pumpe.
Oseca li se antifriz u autu kad ukljucis grejanje?
Da li vlazi gde ispod kutije za ventilaciju?
Pregledaj sve spojeve creva, mozda negde izlazi kap po kap i na vrelom motoru odmah ispari, takoda ne pokazuje tragove ispod.
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 14, 2014, 12:50:31 posle podne »
Sve ovo sto je naveo pimbe i jos probaj ovo. Prvo zagrej auto do 90 stepeni. Poteraj ga negde malo u obrtaje negde oko 3500 drzi jedno 5-7 minuta uz neki uspon i posle stani odmah i ugasi ga. Odmah otvori haubu i prati cep na boci dal ce da izbaci mozda tu tecnosti. Ovako se manifestuje kada dihtung glave strada i po malo ubacuje u cilindar pa napravi pritisak u sistemu i istera na cepu gore kad ugasis auto.
Boban-Rus

Van mreže limp19

• Sr. Member
  • Auto: Passat 6
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 14, 2014, 01:16:09 posle podne »
tim motorima inace znaju glave pucati pa gube tecnost...

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 14, 2014, 02:35:52 posle podne »
E ovako,

bio sam i u ovlaceni servis i kod svog majstora, u oba slucaja sam dobio isti odgovor, " mesa rashladnu tecnost i izduvne gasove " moze biti da je dihtung ili da je negde pukla glava motora, da bi mi rekli sta je tacno moraju da otvore motor, jedino mi je jedan prijatelj rekao da moze da gubi tecnost na Hladnjak izduvnih gasova, e sad recite mi sta je meni najpametnije da radim, da teram kod servisera da otvaraju motor da li je taj kvar opasan, mislim da odmah danas teram kod majstora ? Jer su mi u ovlasceni servis rekli da pratim tecnost i da mogu da vozim bez problema samo da ne pregreje, tj da ne ostane bez  vode, koliko sam razumeo servisera ne mesa se uljem vec sa izduvnim gasovima.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 15, 2014, 06:48:09 posle podne »
Ubacuje u neki od cilindara. Uradi ono sto sam ti napisao pa ces videti sta i kako. Ako pocne da izbacuje na cepu od boce onda nema druge nego da se skida glava pa da ide i ona na hidrotest pod uslovom da nema ostecenja na dihtungu nogde i da je hladnjak citav od EGR-a
Boban-Rus

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 15, 2014, 07:51:57 posle podne »
trazi drugu glavu

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 16, 2014, 01:25:36 pre podne »
Auto mi je u servisu tako da ne mogu nikako da ga testiram, danas je skinuta glava i na dihtungu 2 od 4 otvora su u boji antifriza i vec kako da se izrazim ( vidi se da pusta tecnost tu ) kao da ima rdje, serviser mi kaze 99% samo dihtung, verovatno da je vozen na velikim obrtajima i da je pregrejao,  ipak glava sutra ide na taj hidrotest da se proveri ali nadam se nije naprsla nigde i da ce biti da je samo dihtung problem... 

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 16, 2014, 04:10:39 posle podne »
Ne bi bilo lose da se i glava sredi komplet posto je motor presao grubo 200 000. u slucaju da je citava naravno. Imam u vidu zamenu vodjica ventila, gumica, slajfovanje sedala, ravnanje, kao i pranje u kadi spec rastvorima.
Boban-Rus

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 16, 2014, 08:31:40 posle podne »
Ipak je glava motora pukla, moze da se vari ali ipak je bolje da kupim novu, e sad pitanje za tebe RUS

Koliko mogu da kostaju ti ventili, vodjice i sve sto ide uz tu glavu i sta bi mi ti preporucio da menjam jos?  Koliko para da spremim bukvalno receno...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 16, 2014, 08:37:13 posle podne »
Obrada glave sa svim sto sam naveo je oko 100 evra, pod uslovom da su ventili dobri i da se ne moraju menjati i kad je glava citava. Ti uzmi golu glavu i prepakuj svoju. Mislim na majstora da ti to uradi. U svakom slucaju idu nove gumice i nove vodjice a sedla mora prilagoditi ventilima. Za bregastu i lazeje mislim da to najbolje majstor kaze kad skine i rasturi sta i kako. Po meni oni mogu ostati ti koji jesu sada na glavi pod uslovom da je sve u normali.. Cenu sam naveo neku srednju za sredjivanje glave sto moze biti malo manje ili vise od ovoga.
« Poslednja izmena: Oktobar 16, 2014, 08:40:09 posle podne od strane RUS »
Boban-Rus