Pozdrav
Imam sledeci problem.Upalila mi se lapmica na instrument tabli,tacnije(check engine), na dijagnostici mi je pokazalo da je treci grejac,kada sam proverio grejaci su svi ok,majstor je pogledao i dizne kaze da su i one odlicne.
A od tada mi auto izbacuje crn dim kada mu stisnem gas do kraja,tj.cim upali turbinu na nekih 1800rpm pa do 3000-3500 rpm to se desava ako ga stisnem malo,a ako ubrzavan polako onda ne dimi.
Pokusali smo da ugasimo tu gresku koju je pokazivao i evo vec nekoliko dana se ne pali.Bio sam kod par majstora jedan je rekao moguce da je turbina,drugi da je intercooler,a kada sam otisao kod treceg,covek mi je rekao da iskljucim dzek od protokomera i da probam tako da vozim,pa da vidim sta se onda desava. To sam i uradio,auto je jedva ubrzavao kao da je bez turbine (to valjda znaci da je ispravan).
Da rezimiram,
kada se upalila lampica auto je poceo da dimi jako,kada sam ponistio gresku auto je prestao da dimi,mozda malo izbaci dima,a kada sam iskljucio protokomer nije hteo da vuce a dim je mozda za nijansu bio manji (uporedjujem sa primerom nakon gasenja grske )..
I da napomenem da auto ide bez problema bez stucanja,gubljenja snege i ostalih problema.
Pomogla bih mi bilo koja sugestija.