Autor Tema: Passat B3 - pumpa za benzin ili nesto drugo ?  (Pročitano 2434 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Igoritza

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat B3 1.8
Passat B3 - pumpa za benzin ili nesto drugo ?
« poslato: Oktobar 13, 2014, 03:24:03 pre podne »
Pozdrav svima

Passat B3, benzinac bez plina, 1.8

krenuo da ropce, malo po malo, krenuo i da se gasi da bi totalno blokirao i prestao da ide. simptomi jako slicni kada nestaje benzina 

Sta sam sam proverio:

Monopoint ispravan
svecice ispravne, ruka ispravna, kablovi svecica dobri, svecice bacaju struju
dizna na monopointu zamenjena originalnom VW diznom pre mesec dana
releji ispravni
glava dobra, nema kajmak, skoro zamenjen dihtung, uzet gumeni dihtung kvalitetniji od plutanog
filter vazduha (zadnji desni tocak) stavljen nov skoro

sta nisam proverio:

protokomer
kompjuter (Bosch-ova jedinica ispod soferke koju iskreno ni ne znam da skinem, valjda mora mala krckalica i gedore)
pumpa za benzin

e sad, da opisem problem - Pumpa za benzin se cula, i nije mi nijednog trenutka delovalo da je ona problem jer sam mislio po principu "ako se cuje, onda radi" a da mi nije palo napamet da moze da se najede mulja, zablokira i slicno.

Tek kad sam probao druga dva monopointa (zanimljivo auto mi se pokvario pored otpada), pade mi napamet da je klapna gasa suva ko dren dok sam skidao jedan monopoint i da benzina uopste ni nema da dodje do monopointa. Te mi onda pade napamet da je zaista pumpa.

skinuo sam dizne za isporuku benzina sa monopointa i dao kontakt, nije izasla ni kap.

skinuo sam dizne sa same pumpe, takodje ni kap nije izasla iako on zuji.

Moje pitanje je - da li pumpa MORA da pusti benzin kad se da kontakt bez obzira na signal koji prima iz protokomera, dakle ako je sve povezano a ja skinem obe dizne sa pumpe, da li ce pumpa pustiti benzin ? Iskreno ne znam da li signal protokomera regulise protok benzina na samom monopointu, ili se to desava u nizu pre (pumpa), pa bih ovako morao da dijagnoziram kvar. Dakle da li prilikom davanja kontakta, pumpa pusta benzin bez obzira na sve ostalo ?

I, ako neko zna pride da mi objasni, skidajuci one male selnice na pumpi za dve dizne, sam izgubio i zivce i mozak, kako se skidaju creva sa pumpe a da ne moram da razvaljujem selnice i odozdole ? :)

hvala svima u napred, nadam se da sam lepo objasnio problem
« Poslednja izmena: Oktobar 13, 2014, 03:26:55 pre podne od strane Igoritza »

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: Passat B3 - pumpa za benzin ili nesto drugo ?
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 13, 2014, 09:27:49 pre podne »
Ja koliko znam da mora da nadruka odredjeni pritisak kad se da kontakt. E sad koliki i sta i kako dalje to ce neko od majstora vec napisati. Ali da treba da se javi pri davanju kontakta to pod obavezno. Probaj ti drugi relej blago meni ili nek neko daje kontakt a ti proveri (ako relej kazes radi) dal dolazi impuls na pumpu, imal +.
Boban-Rus

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 13, 2014, 05:38:28 posle podne »
Pumpa nema nikakkve veze sa protokomerom. Odakle ti dizne na pumpi, jesi li siguran da ti je too pasata?

Van mreže zexm

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Januar 16, 2015, 09:22:16 posle podne »
Ja imam slican problem. Nece da mi upali na benzin odnosne ne cuje se pumpa. Onda iz nekog razloga pumpa radi cuje se zujanje i palim normalno pa onda iz nekog razloga ne radi ponovo par dana. Menjao sam relej ali nije do njega. Da li je mozda dizna na monopointu ili pumpa

Van mreže ststeva

• VW Početnik
  • Auto: Passat B3, 2.0 85kW
« Odgovor #4 poslato: Januar 31, 2015, 11:19:58 pre podne »
Mislim da je pogresno napisao, pod dizne na pumpi je milsio creva, odlazno i povratno crevo.
Fabricke selne mozes da skines samo ako ih razvalis. :D

Ako pumpa zuji onda nije relej, i ako kad si skinuo creva (dizne :) ) na pumpi i nema benzina posle davanja kontakta, onda je 90% pumpa.

Kao sto je Djole rekao, pumpa nema veze sa protokomerom, polse davanja kontakta ona nabije pritisak u sistem do dizni, kad zaverglas racunar salje signal dizni da pocne otvaranje onako kako je predvidjeno.

Nadam se da sam pomogao, pozdrav.