Pozdrav svima
Passat B3, benzinac bez plina, 1.8
krenuo da ropce, malo po malo, krenuo i da se gasi da bi totalno blokirao i prestao da ide. simptomi jako slicni kada nestaje benzina
Sta sam sam proverio:
Monopoint ispravan
svecice ispravne, ruka ispravna, kablovi svecica dobri, svecice bacaju struju
dizna na monopointu zamenjena originalnom VW diznom pre mesec dana
releji ispravni
glava dobra, nema kajmak, skoro zamenjen dihtung, uzet gumeni dihtung kvalitetniji od plutanog
filter vazduha (zadnji desni tocak) stavljen nov skoro
sta nisam proverio:
protokomer
kompjuter (Bosch-ova jedinica ispod soferke koju iskreno ni ne znam da skinem, valjda mora mala krckalica i gedore)
pumpa za benzin
e sad, da opisem problem - Pumpa za benzin se cula, i nije mi nijednog trenutka delovalo da je ona problem jer sam mislio po principu "ako se cuje, onda radi" a da mi nije palo napamet da moze da se najede mulja, zablokira i slicno.
Tek kad sam probao druga dva monopointa (zanimljivo auto mi se pokvario pored otpada), pade mi napamet da je klapna gasa suva ko dren dok sam skidao jedan monopoint i da benzina uopste ni nema da dodje do monopointa. Te mi onda pade napamet da je zaista pumpa.
skinuo sam dizne za isporuku benzina sa monopointa i dao kontakt, nije izasla ni kap.
skinuo sam dizne sa same pumpe, takodje ni kap nije izasla iako on zuji.
Moje pitanje je - da li pumpa MORA da pusti benzin kad se da kontakt bez obzira na signal koji prima iz protokomera, dakle ako je sve povezano a ja skinem obe dizne sa pumpe, da li ce pumpa pustiti benzin ? Iskreno ne znam da li signal protokomera regulise protok benzina na samom monopointu, ili se to desava u nizu pre (pumpa), pa bih ovako morao da dijagnoziram kvar. Dakle da li prilikom davanja kontakta, pumpa pusta benzin bez obzira na sve ostalo ?
I, ako neko zna pride da mi objasni, skidajuci one male selnice na pumpi za dve dizne, sam izgubio i zivce i mozak, kako se skidaju creva sa pumpe a da ne moram da razvaljujem selnice i odozdole ?
hvala svima u napred, nadam se da sam lepo objasnio problem