Autor Tema: Golf 4 1.9 tdi izbacuje plavi dim  (Pročitano 11285 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sina

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Golf 4 1.9 tdi izbacuje plavi dim
« poslato: Oktobar 09, 2014, 11:56:15 posle podne »
Cao svima,imam prblem u pitanju je golf 4 2002 1.9 tdi (pumpa dizna motir) 100 konja, pri prvom paljenju npr. ujupru izbaci plavkast dim i posle nista,od menjanja ulja presao sam oko 2500 km i sa maksimuma spustio mi je ulje na malo iznad minimuma(ne znam koliko je to)..Auto pali na poa kljuca, vuce dobro i radi normalno,u voznji ne izbacuje ni trunku dima samo pri paljenu..Presao je 230000km sto za taj motor nije nista,ako je neko imao taj problem neka pise a i ostali saveti ce dobro dolji...hvala svima
« Poslednja izmena: Oktobar 10, 2014, 12:00:13 pre podne od strane sina »

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
Odg: Golf 4 1.9 tdi izbacuje plavi dim
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 10, 2014, 07:40:02 pre podne »
Nebih da ti kvarim misljenje o tvom autu i da gajis lazne nade da je mozda do "loseg goriva ili loseg ulja" ali on je presao mnogo vise od tih 230000km,jedino ako nisi prvi vlasnik ili u ovlascenom servisu pise da je redovno odrzavan i da mu je upisivana stvarna kilometraza do dana kad si ga ti kupio.
Pogledaj malo oglase u nemackoj za auto tog godista i videces da skoro nema jednog da je presao manje od 300-400000,ali sto dodju u Srbiju svi imaju 150000.
Elem ,tvoj auto trosi oko 3l ulja na 10000, plav dim i potrosnja ulja je znak da su otisle karike tj. da je taj motor dobro nacet.
Ako nisi spreman da ulazes u taj auto ,prodaj ga.
« Poslednja izmena: Oktobar 10, 2014, 07:51:36 pre podne od strane miki978 »
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 10, 2014, 10:59:06 pre podne »
Ne diraj to i driving

Van mreže sina

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 10, 2014, 12:13:04 posle podne »
Sto se tice kilometraze ona je 99 % prava jer imam servisnu knjizicu od prvog dana sta je sve radjeno i kada je servisiran u ovlascenom servisu sa sve racunima potpisima i pecatima, tako da to da je presao vise nije i tu sad nastaje problem sa tolikom kilometrazom da je motor zveknuo,ja u to ne verujem a i majstori kod kojih sam bio nisu sigurni.Njima je cudno sto u toku vodjne ne izbacuje taj dim(cak ni kada se bas stisne znaci 4-5 hiljad obrtaja nema nista)...

pekar

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 10, 2014, 12:25:15 posle podne »
da pitam onako laicki,jer moze biti i do turbine da potrosi ulje?

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 10, 2014, 04:55:30 posle podne »
@pekar,

Naravno da moze.

@sina,

Da me ne shvatis pogresno druze da ti pocenjujem auto ili tako nesto. Da on potrosi 3l ulja na 10000...Nije malo. Hajde da eliminisemo turbinu, ako dobro ide i ne cujes sistanje u voznji ili tako nesto. Tu su u najboljem slucaju gumice ventila stradale. Ili dalje, sto kaze Miki, karike. A pitanje je i kakve su stubline. Sta god da je od ovoga sto sam napisao, motor mora da se otvara.

E sad, imas nekoliko mogucih resenja, pa ti biraj:

Prvo, sto ti je Zrnojed predlozio...
Ne diraj to i driving
I kad pocne da pravi probleme da nece da pali, da dize temperaturu i tako to...Onda ga da sređujes.

Drugo, ako neces da vozis tako, a neces ni da ulazes, ovo sto je Miki rekao
Ako nisi spreman da ulazes u taj auto ,prodaj ga.

Trece, ako imas novca, da oteras kod nekog krstenog majstora da ga pregleda. Ali moje misljenje ovako na slepo je da ce glava morati da se skine, da se zamene bar gumice na ventilima i da se poravna. A uz nadu da su stubline i klipovi dobri, da zamenis karike, letece i letece lezajeve, dihtunge i semeringe.

Meni je passat b5 1.9 TDI, trosio skoro dva litra ulja. Nisam hteo da ga otvaram, dok mi nije dobio luft u maloj pesnici i poceo da lupa. I tada sam ga otvorio. Uradio glavu. Stavio nove klipove, karike, lezajeve, dihtunge, semeringe. Stubline su bile dobre. Spakovao sve. Turbina je bila dobra. Posle toga nije trosio ni pola litra. Nisam imao potrebe da dolijem od servisa do servisa. Tada sam ga nalio do maksimuma. A on je za 10000 potrosio vrlo malo, dosao je nivo do dve trecine one merke na meracu. Sto bi rekli, oko 300 ml.

Posle toga sam presao 10000 km, jedan servisni interval. Opet zamenio ulje i posle toga sam ga prodao. Cuo se posle nekog vremena sa tim covekom, on mi kaze da ne trosi ulje, ide pali, radi gasi, sit se navozao,...Normalno kad sam ga ja sredio.
« Poslednja izmena: Oktobar 10, 2014, 04:59:08 posle podne od strane BladeBG »

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 10, 2014, 05:06:40 posle podne »
Moze i turbina da trosi ulje ali ono se nakuplja u interkuleru ali ovde je jasno da prolazi pored karika.
Da se ne lazemo,plav dim se javlja zbog sagorevanja ulja koje se nakupi u kompresionom prostoru,sto je poznata stvar i svaki mehanicar to zna.
i kilometraza od 230000 je  velika ako je auto przeno i neredovno servisirano.
kad se jednom ostete karike ili cilindri,mozes ti njega voziti 20 na sat i menjat mu ulje na svakih 5000. stanje mu nemozes popraviti.
Moze da bude i motor sa fabricki losim delovima i da su poceli da otkazuju.
uglavnom to je to i niko ti na forumu nemoze pomoci.
Tvoj problem se resava otvaranjem motora,mada moj ti je savet vozi i navikni se na to stanje motora.

Nisam video predhodni komentar odmah pa je sve ovo sto sam napisao suvisno

Blade  +1
« Poslednja izmena: Oktobar 10, 2014, 05:29:47 posle podne od strane miki978 »
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže sina

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 10, 2014, 06:36:55 posle podne »
Hvala svima na savetima...videcu sta cu najverovatnije cu promeniti gumice na ventilima i to je to,pa kako bude ako bude ok(a mislim da hoce..budimo optimisti) dobro ako ne necu vis nista da diram jer auto stvarno radi ok i nema nikakvih problema osim malo sto ijutru izbaci ulje :))))

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 10, 2014, 06:57:34 posle podne »
Ako resis da otvaras motor, sto moras da bi promenio gumice na ventilima, promeni karike, semeringe i lezajeve(letece i lezece). Dihtung glave svakako moras, ako skidas glavu. I da je poravnas.  To ti je jos malo novca, ali bices puno mirniji. Osvezices motor. Ako mislis da menjas samo gumice, nemoj ni da otvaras motor. Vozi tako i dolivaj ulje dok ide i pali.

Moj drugarski savet i kako bi ja sebi uradio.

A ti, kako hoces...tvoj auto, tvoje pare - tvoja stvar. :26

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 10, 2014, 09:31:48 posle podne »
@sinak
sreca tvoja pa si ovaj forum nasao na guglu i postao njegov clan.
jos veca tvoja sreca je sto imas ovde dva ajnstajna, iz novog pazara i beograda, dva ajnstajna koji znaju u prste i turbine, i mehaniku, i elektroniku, i limariju, i zazore u blokovima, glavama motora...
itd itd itd
gledaj da se sprijateljite i na fb valjace ti u zivotu sto posto

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 10, 2014, 09:41:28 posle podne »
 :53 :48 :53
Vec mi cudno kako do sada niko nije posavetovao da supa nego ulje vece gustine :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 10, 2014, 09:53:53 posle podne »
Nema potrebe da znas sve ovo sto je gedora nabrojao da bi znao sta da radis. Jasno je kao dan koje su opcije tu. A za dalje, ako misli nesto da radi, kod krstenog majstora, pa neka se dalje sa njim dogovara...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 11, 2014, 09:37:03 pre podne »
Izmeri ti blago meni prvo kompresiju i pritisak turbine na tom motoru kod nekog pismenog majstora, pa onda tek resavaj sta i kako dalje. To ti je moj savet. Sve ovo sto su pisali za otvaranje i skidanje glave stoji, ali tek posto se utvrdi merenjem da je to potrebno raditi. Mozda se desi da bude jeftinije prodati taj auto. :46
Boban-Rus

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 11, 2014, 11:51:26 pre podne »
Daj Boze da ne mora da se otvara. Ali koga god ja znam da se zalio na ovakve simptome i da je oterao auto kod nekog krstenog majstora, uvek je moralo da se otvara. Sto naravno nista ne znaci.

Sve su to sam pretpostavke koje ne treba uzimati zdravo za gotovo. Ne mozemo da pricamo o necemu sto ne vidimo.

Druze, ti ako resis da nesto radis, a nemas ko ti odrzava auto, raspitaj se, mozes i preko foruma neko da te uputi kod nekoga ko ce ovo valjano da pregleda i da ti pravo kaze sta da radis.

Van mreže sina

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 11, 2014, 08:43:21 posle podne »
Mislim da je ovo dosta pametno da se prvo izmeri kompresija pa onda da se bilo sta radi.Kako se meri kod ovih motora posto su mu dizne unutra u glavi,je l mora da se otvara nesto ili??? Kolika treba da bude kada je motor ok i koje su granie gornja i doljnja???
Hvala ljudi na vremenu koje izdvajate,mislio sam da postoji neko sa ovakvim problemom pa cisto da cujem njegovo iskustvo sa tim..

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 11, 2014, 08:47:39 posle podne »
18.00 je kompreija, mozes je izmjeriti na izlaze za grijace ako imas odgovarajuci adapter