@pekar,
Naravno da moze.
@sina,
Da me ne shvatis pogresno druze da ti pocenjujem auto ili tako nesto. Da on potrosi 3l ulja na 10000...Nije malo. Hajde da eliminisemo turbinu, ako dobro ide i ne cujes sistanje u voznji ili tako nesto. Tu su u najboljem slucaju gumice ventila stradale. Ili dalje, sto kaze Miki, karike. A pitanje je i kakve su stubline. Sta god da je od ovoga sto sam napisao, motor mora da se otvara.
E sad, imas nekoliko mogucih resenja, pa ti biraj:
Prvo, sto ti je Zrnojed predlozio...
Ne diraj to i 
I kad pocne da pravi probleme da nece da pali, da dize temperaturu i tako to...Onda ga da sređujes.
Drugo, ako neces da vozis tako, a neces ni da ulazes, ovo sto je Miki rekao
Ako nisi spreman da ulazes u taj auto ,prodaj ga.
Trece, ako imas novca, da oteras kod nekog krstenog majstora da ga pregleda. Ali moje misljenje ovako na slepo je da ce glava morati da se skine, da se zamene bar gumice na ventilima i da se poravna. A uz nadu da su stubline i klipovi dobri, da zamenis karike, letece i letece lezajeve, dihtunge i semeringe.
Meni je passat b5 1.9 TDI, trosio skoro dva litra ulja. Nisam hteo da ga otvaram, dok mi nije dobio luft u maloj pesnici i poceo da lupa. I tada sam ga otvorio. Uradio glavu. Stavio nove klipove, karike, lezajeve, dihtunge, semeringe. Stubline su bile dobre. Spakovao sve. Turbina je bila dobra. Posle toga nije trosio ni pola litra. Nisam imao potrebe da dolijem od servisa do servisa. Tada sam ga nalio do maksimuma. A on je za 10000 potrosio vrlo malo, dosao je nivo do dve trecine one merke na meracu. Sto bi rekli, oko 300 ml.
Posle toga sam presao 10000 km, jedan servisni interval. Opet zamenio ulje i posle toga sam ga prodao. Cuo se posle nekog vremena sa tim covekom, on mi kaze da ne trosi ulje, ide pali, radi gasi, sit se navozao,...Normalno kad sam ga ja sredio.