Autor Tema: Golf 5 struganje/krckanje na pustenom kvacilu  (Pročitano 11675 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže helionprime

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 1.9 TDI
Golf 5 struganje/krckanje na pustenom kvacilu
« poslato: Oktobar 06, 2014, 07:59:57 posle podne »
Pozdrav ljudi, pregledao sam forum, vidim da je vec pisano na ovu temu. Ja bih opet htio da prodiskutujem o ovom problemu. Ja sam bas picajzla  :46 sto se tice ispravnosti auta . Golfa sam nedavno nabavio, pa bez obzira na njegovo stanje, radim kompletan veliki i mali servis. Medjutim, primjetio sam promjenu zvuka kada stisnem odnosno pustim kvacilo.

Kada je kvacilo stisnuto, motor normalno radi, no kada pustam, (i kada lamela pocne hvatati) pojavi se zvuk slican struganju i krckanju. Vjerovatno svi pretpostavljate da je druk lezaj. Ja sam bio kod dva majstora danas i obojica mi rekose da je zamajac poceo otkazivati, te da je to pocetna faza. Trebalo bi da ga promjenim, prije nego pocne trgati mjenjac (ako vec i nije). Sto se kvacila tice, skroz je nisko, auto normalno pali, ne trese, ne skace, normalno salta brzine, pri kretanju sve je normalno, nema ni poskakivanja ni nicega. Taj zvuk znaci cujem kad stanem u leru i pustim kvacilo.

Moja dilema je da li da radim prije veliki servis ili da radim prije zamajac i ako vec radim zamajac da li da radim i komplet kvacilo (opet napominjem, cini se da je vec neko mijenjao posto se cini poprilicno novo). Dilema je znog finansija, jbg..

Veliki i mali servis je oko 440e, zamajac pojedinacno je 250e, a sachs set kvacila (zamajac, korpa, lamela, bez druk lezaja, nema ga kompletu  lost006 ) je 420e. Sta da radim prvo i kako da radim, molim savjet?

P.S. JA sam Golfa odlucio srediti jer hocu da ga imam..

Van mreže limp19

• Sr. Member
  • Auto: Passat 6
Odg: Golf 5 struganje/krckanje na pustenom kvacilu
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 06, 2014, 08:43:17 posle podne »
prvo uradi veliki servis... a ja sam tako kupio golfa prije 4 god i presao 50K km i jos uvijek nije otisao, i meni se cuje kada polako pritiskam kvacilo u nekom trenutku kao nesto treska, ali normalno se salta, nema stresanja pri gasenju tako da ne mijenjam dok ne ode skroz... kvacilo je nisko od kad sam ga uzeo... a kad ode uzmi sve u kompletu zamajac korpu lamelu druk lezaj...

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 06, 2014, 08:50:48 posle podne »
Taj zvuk ne moze od zamajca da bude, on se vrti non-stop, nema veze da li je stisnuto kvacilo ili ne. Menjac ces svakako skidati, vidi kakav je druk lezaj jer je on najverovatnije a ako ne bude on onda moze biti neki lezaj u menjacu.

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 06, 2014, 08:56:19 posle podne »
@limp:

Ja kad polako pustam kvacilo u jednom trenutku je osjetno jaci zvuk tog struganja i krckanja i kada pustim do kraja, cuje se manje, ali je definitivno prisutno.

Jel se ne bojis da ce ti stradati mjenjac, mislim na lezajeve prije svega? Ja nekako mislim da ako ga vec moras raditi (cekas da ode skroz) da ga je bolje zamjeniti sto prije, dok nije napravio vecu stetu na transmisiji..

@Djole:

Pa to mi ima smisla (ne bih smio sa sigurnoscu reci da zvuk 100% nestane kada stisnem kvacilo). Mozda sam poceo i umisljati, ali kada stisnem definitivno 90% tog struganja krckanja nestane. De mi reci jel vrijedi mijenjati druk lezaj bez ostatka kvacila? Citao sam dosta da ljudi bez obzira, mijenjaju i korpu i lamelu.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 06, 2014, 11:31:19 posle podne »
provjeri ti prvo ulje u mjenjacu. ispusti i vidi ima li opiljaka
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 06, 2014, 11:54:07 posle podne »
Sta ako ima? Meni je tu vise strah od nepoznatog, napraviti jedno, ono bude drugo. Jel se desava da se u mjenjacu ostete zupcanici ili se krune lezajevi? Kakav je tu postupak popravke..

Usput, zvuk je maltene identican zvuku na ovom snimku https://www.youtube.com/watch?v=7vUVy69xRT0, kao i na ovom https://www.youtube.com/watch?v=Ul6kxxC1x3c .
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2014, 12:06:01 pre podne od strane helionprime »

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 07, 2014, 08:15:52 pre podne »
izmjenja se sto je otislo
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 07, 2014, 10:21:55 posle podne »
Ja sam njega odvezao da se radi pa cemo vidjeti za dva dana sta ce sve biti. Veliki i mali servis i zamajac se radi sigurno. Vidjecemo u kakvom je stanju kvacilo pa ako bude dobro ostavicemo ga, a isto tako za opiljke iz mjenjaca. Bude opiljaka ide reparacija, ne bude opiljaka, mijenjamo samo ulje.

Javim sta bude.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 07, 2014, 10:37:27 posle podne »
promjeni cijeli set da ne bi za pola godine ponovo placao skidanje mjenjaca

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 09, 2014, 09:41:10 posle podne »
Evo ovako, auto ce sutra biti gotovo.

Zamjenili smo kompletan set kvacila sa zamajcem i druk lezajem. Rastavili mjenjac. Jedan od onih konusnih lezajeva se skroz bio raspao, medjutim svi lezajevi su zamjenjeni u mjenjacu. Pored ovoga, zamjenili smo i desni zglob (offtopic) i semering onaj sto dodje iza zamajca na bloku (bio navlazio). Jos sutra veliki i mali servis i bombona  yupi3ti

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 09, 2014, 10:32:12 posle podne »
thumbup

Послато са LG-D373

Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 09, 2014, 10:34:03 posle podne »
Imas + sto si napisao uzrok tvog problema.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 09, 2014, 10:38:26 posle podne »
i od mene sto je poslusao savjete

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 09, 2014, 11:49:53 posle podne »
Hvala momci. Ja samo da napomenem, zamajac je definitivno bio otisao, a i par tih lezajeva u mjenjacu, tako da se pogodilo da je oboje. Zao mi je sto nisam snimio zvuk koji se pojavljivao..moglo se razlikovati. Kvacilo je bilo tu i tamo, ali kao sto Paul rece "mjenjaj" :)