Juce sam skidao alternator Vw Bori 1.9 TDI 115KS, 2000 god. Kvar se manifestovao tako sto se auto odjednom ugasio i ostao ,,mrtav,,. Sumnja mi je odmah pala na alternator. Upalio sam na kablove sa svojih kola i dok je bio prikopčan na moj akumulator, jedno minut, sve je bilo u redu. Kako sam ga otkacio od mog automobila, poceo je da slabi i na kraju se ugasio. Bosch-ov alternator je u pitanju. Dok je još bio na autu, skinem prvo regler, cetkice se nisu toliko pojele da ne bi iz tog razloga mogao da puni, pa sam pomislio da je verovatno problem elektronika unutar reglera. A ni kolektor mi nije izgledao sjajno. I onda resim da ga skinem sa kola. A kada sam ga skinuo, eto jos ,,veselja,, , ne valja ni plivajuca remenica i lezajevi krljaju. Resim da ga odnesem kod elektricara, kod koga sam kupio regler za Passatov alternator iz razloga sto on remontuje sve anlasere i alternatore i ima rezervne delove, povoljnije nego u prodavnicama auto delova. Dijagnoza sledeca: regler, kolektor, remenica, lezajevi i plastika sa zadnje strane. Sve ukupno sa rukama, 7800 dinara. Proban na stolu, odlicno puni.