Autor Tema: Katalizator  (Pročitano 1489 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže kamamama

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Polo 1.4
Katalizator
« poslato: Mart 08, 2014, 08:39:13 posle podne »
Drugari iam jedan problem,vozim VW Polo 9n 1.4 16v, i pre nedelju dana mi je prijavio gresku na motoru,odvezen je na dijagnostiku i komp. je procitao gresku na katalizatoru,majstor mi je dao savet da probam da sagorim naslage tako sto cu voziti 120km u cetvrtoj brzini,nekih 20 km..to je i uradjeno(potroseno dosta goriva   boodala ) ,greska se opet pojavila,resio sam da mu izvadim katalizator,akda sam ga odveo kod majstora ustanovio je da motor ima 2 lambde sonde,jedna pre i jedna posle katalizatora, i iz tog razloga ne moze da se skida i vari cev umesto istog,jer ce slati gresku komp. i motor ce stvarati losu mesavinui vazduha i goriva(sto meni nema logike jer je to izduv a ne usis,ispravite me ako gresim ), takodje je rekoa da ima da se uzme neka losija kopija katalizatora,sa manje zlata,keramike i ne znam ni ja cega za nekih 100 evrica,posto je original skupa. Trazim vase misljenje ,ili ako je neko imao iskustva ko bi mogao da mi pomogne. Unapred hvala

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: Katalizator
« Odgovor #1 poslato: Mart 08, 2014, 08:44:16 posle podne »
Mogu ja to da ti resim bez stavljanja katalizatora.

Van mreže kamamama

• VW Početnik
  • Auto: VW Polo 1.4
« Odgovor #2 poslato: Mart 08, 2014, 08:49:13 posle podne »
ok,znaci moguce je ,to mi je bitno. Hvala na brzom odgovoru,KG mi je malo daleko,pa ako ne nadjem ovde negde u NS-u,obraticu se tebi

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Mart 08, 2014, 08:54:05 posle podne »
Javi mi se na pp, imam kolegu u NS koji to moze da ti sredi.