Naravno da može! Uzmeš čekić i razbiješ ga do kraja. Kupiš novo staklo i zalijepiš ga na mjesto starog. Obavezno koristi zaštitne naočale kad ga budeš razbijao,da ti ne uleti u oči komadić stakla nedaj bože...
Znam da moze da se promeni staklo fara a tvoj nacin odgovora na moje pitanje nije ni najmanje pametan...ali od bosanca ni ne ocekujem nista pametnije...
Vidi ovaj "bosanac" te napravi od tog razbijenog fara. Da nisi glup,kao što jesi,ne bi ni postavio tako glupo pitanje koje si postavio. Ja sam ti samo htjeo pomoći da to napraviš što jeftinije. Mene ne vrijeđa to "bosanac",jer se u milion puta pokazalo da nismo baš tako glupi,kako legende kruže i da smo dosta pametniji i snalažljiviji od ostalih.
A sad ču ti i objasniti,zašto sam ti napisao,to što sam ti napisao. Zamjensko staklo za far od Golfa 4 ovdje u BiH košta od 5 do 7 Eura (zavisi kako naletiš). Lijepilo kojim to možeš zalijepiti (ja koristim recimo WURTH) košta 8 Eura,s tim da sa tom jednom tubom (isto pakovanje kao i silikon) možeš zalijepiti 30-tak takvih stakala,ali može se koristiti za svašta,pa neka stoji,zatrebat će... Naočale možeš pozajmiti od babe,djeda,tetke,strine ili bilo koga u kući ko ih nosi,da ne ideš doktoru,ako ti ne daj bože staklo upadne u oko. U najgorem slučaju,možeš ih kupiti,a one najjeftinije koje mogu poslužiti za to,koštaju 2-3 Eura.
Da sad rezimiramo: 7+8+3=18 Eura i pola sata posla. Mislim da za 18 Eura,ne možeš kupiti far za Golfa 4 nikako!
Jel još uvijek misliš da smo mi Bosanci glupi?